BRAK WYSOKIEGO NAPIĘCIA
-
lechoo
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
BRAK WYSOKIEGO NAPIĘCIA
Mam problem z odpaleniem CB silnik 1,4 x14SZ.Przyjechałem z pracy , postawiłem auto , a na drugi dzień kapa i auto nie pali. Pożyczyłem wynalazek do diagnostyki o nazwie V-scan OBD2 i nie widzi żadnych błędów. Ja jednak stwierdziłem brak wysokiego napięcia (nie ma iskry na świecy). Jakieś sugestie?
- bix
- Nowy
- Imię: Bartek
- Model auta: Grande Punto
- Silnik: 1.2
Re: BRAK WYSOKIEGO NAPIĘCIA
podmień DIS i/lub kable.
Była: Corsa B x12sz + LPG
Był: Rover 416
Była: Audi A6 C5 1.8T
Jest: Grande Punto 1.2
Był: Rover 416
Była: Audi A6 C5 1.8T
Jest: Grande Punto 1.2
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
moze tez byc poluzowana lub urwana masa skoro nie ma iskry sprawdz czy do disa(o ile go masz, nie pamietam czy w tym silniku jest) dochodzi niskie napiecie
- Marcin99
- Nowy
- Kontakt:
Jest DIS. Tak jak napisał Porszak sprawdź masy bo skoro auto jeździło to wielce prawdopodobne, że coś się odkręciło. Szukaj śruby wkręconej do głowicy od strony ssącej przy aparacie zapłonowym bo tam się lubi poluzować. Masy są przykręcone również przy rozrządzie.Porszak pisze:moze tez byc poluzowana lub urwana masa skoro nie ma iskry sprawdz czy do disa(o ile go masz, nie pamietam czy w tym silniku jest) dochodzi niskie napiecie
Co do podmiany DISa to najczęściej mit o jego awaryjności, bardzo rzadko się psuje więc nie podejrzewam by to było przyczyną zwłaszcza, że auto jeździło normalnie.