corsa B by tomcio

Tutaj umieszczamy opisy aut nie spełniających założeń forum Nasze Projekty
ODPOWIEDZ
tomcio
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

corsa B by tomcio

Post autor: tomcio »

Witam, przedstawie wam moją corsinke choć narazie mało się różni od oryginału. Jest to corsa B z silniczkiem x12sz (najpewniej do wakacji:D). Narazie tylko wstawiłem licznik z obrotkiem i przed sylwestrem powinien mi przyjść stożek :) Jak się zrobi cieplej planuje oczyścić z rdzy podwozie i zakonserwować, a po wakacjach jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli corsa będzie miało nowe serduszko jakim będzie silnik c20xe :D Następnie będzie pomalowana na czarną perłę, potem gleba, fele i trzeba będzie zająć się środkiem. A tutaj wrzuce wam fotki które były robione jak jeszcze było ciepło, i zrobione dzisiaj z nowym licznikiem. A przed sylwestrem powinienem wstawić fotke z nowym stożkiem :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
brzoza89
Świeżak

Re: corsa B by tomcio

Post autor: brzoza89 »

noo ładnaa cosiarka ;) a co do filtra stozkowego to bym sie wstrzymał, lepiej podziurawić puche ;) pozdroo
tomcio
Świeżak

Filtr kupiłem bo okazja była, i będzie już do nowego silniczka :)
Awatar użytkownika
brzoza89
Świeżak

Post autor: brzoza89 »

chyba ze tak ;) to zycze powodzenia :) podroo
Awatar użytkownika
Szwejku
Świeżak

Post autor: Szwejku »

sory stary , ale chyba niedoczytałeś regulaminu :)3 ja tu widze całkiem seryjną corse , nie licząc takich tam małych kosmetycznych zmian jak alusy i tyle , no sory , ale takie wątki już były przerabiane i goście byli mieleni za to , wg mnie , mało konkretów i całkiem spory "koncert życzeń" , jak zaczniesz go realizować to wtedy wepnij temat .
Awatar użytkownika
G4lu5
Nowy
Podziękował;: 1 raz

Post autor: G4lu5 »

Szwejku ma rację. A co do twoich planów to najpierw proponowałbym zacząć od hamulcy , gleba a na koniec silnik. Ale to tylko moje zdanie, zrobisz jak bedziesz uważał.
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Kontakt:

Post autor: przyciaga »

Może będzie OT ale czytam tak już od dłuzego czasu "nowe projekty" i zaczynam się denerować. Kurde to ja juz dawno powinnam tu umiescić swoja corsę. Moja seryjna jest lepsza od tych waszych projektów.
tomcio pisze:. Jest to corsa B z silniczkiem x12sz (najpewniej do wakacji:D). Narazie tylko wstawiłem licznik z obrotkiem i przed sylwestrem powinien mi przyjść stożek :) Jak się zrobi cieplej planuje oczyścić z rdzy podwozie i zakonserwować, Następnie będzie pomalowana na czarną perłę, potem gleba, fele i trzeba będzie zająć się środkiem.
Silnik mam 1.4 90KM, mam obrotek, stożka nie mam ale po dzwonie mam dziurawą puszkę więc dzwięk jest :-D ,przed wakacjami zakonserwowałam podwozie :D mam czarną perłę, hmmm glebę tez chyba mam bo wersja sport jest obniżona o 30 mm :grin: alu tez mam co prawda oplowskie ale to nic no środek tez mam zajebisty bo tapicerka jest czarna w kropeczki (taka dla wersji sport) i mam pół kubełki i zrobiłam sobie podświetlenie diodowe. Aha no i miałam soczewki ale się stłukły :-? Super mody prawda??
Moim zdaniem tomcio mozesz tutaj opisac swoja corse jak już coś przy niej zrobisz a nie plany jakie masz. Bo marzenia to ma każdy...
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
Awatar użytkownika
maximo
Nowy
Imię: Dariusz

Post autor: maximo »

Może by to jakiś moderator po ogarniał i można by było pokazywać też te prawie seryjne corsy :>
Autko fajne, mam taki sam lakier, i też full kolor zrobiony. Jak ci Chłopaki gadają, najpierw przygotuj auto na silnik, bo seryjne graty mogą nie dać rady, powodzenia w modach.
Obrazek
Bagged c20rsa on DrIIIve
tomcio
Świeżak

Jak będzie silnik kupiony to wtedy wymienie zawieche i te wszystkie rzeczy. A chce najpierw silnik bo raczej w dobrym stanie go nie kupie bo jest bardzo ciężko. Więc trzeba będzie robić remoncik silnika. A w między czasie się przygotuje wszystko do silnika.
A z tym, że prawie seryjnych cors nie można dawać na tym forum to troche lipa jest :/
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Post autor: STELMI »

tomcio pisze:A z tym, że prawie seryjnych cors nie można dawać na tym forum to troche lipa jest :/
nazwa forum zobowiązuje do wstawiania czegoś więcej jak po prostu cors.
Ładna seryjna Corsa, nic pozatym
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

przyciaga pisze:Może będzie OT ale czytam tak już od dłuzego czasu "nowe projekty" i zaczynam się denerować...
Skorzystaj z przycisku "zgłoś ten post" :)1 rules/index.php#rule6a
maximo pisze:Może by to jakiś moderator po ogarniał i można by było pokazywać też te prawie seryjne corsy :>
Regulamin działu Nasze Projekty w dosyć jasny sposób precyzuje jakie auta prezentujemy w tym dziale, niezgodne posty z regulaminem zgłaszamy w sposób jak wyżej ...
STELMI pisze:nazwa forum zobowiązuje do wstawiania czegoś więcej jak po prostu cors.
Zgadzam sie ze Stelmim, natomiast nie widzę problemu aby osoby chcące sie pochwalić swoim autem zrobiły to np. w dziale głównym :oko:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
tomcio
Świeżak

A mógł bym prosić o przeniesienie tego tematu do działu głównego?

-- 29 gru 2009, o 09:39 --

Wczoraj corsa dostała stożek max flow a niżej fotka (sory że silnik brudny ale nie kiałem kiedy go umyć, a osłona kolektora jest do wymiany :P) Narazie założyłem go na fabrycznej rurce bo zastanawiam się czy kupić aluminiową czy kwasówke. Jak myślicie?
Obrazek
gibon88
Świeżak

Post autor: gibon88 »

tomcio , po co kupiłeś stożek jak masz przecież wstawiać silnik 2.0??...

wycieczki personalne na forum? Adamxxl
tomcio
Świeżak

poniżej krytyki :)11 Adamxxl
Awatar użytkownika
cwirus88
Nowy
Imię: Michał

Post autor: cwirus88 »

tomcio pisze:Powiedz kim jesteś. I nie matki śmieciu. Co do tego że nie mam prawka to prawda, ale samochód jest mój więc nie opowiadaj bajek jeśli nie wiesz jak jest
Po tej wypowiedzi możemy przestać traktować Cię poważnie, bo osobiste zatargi rozwiązuje się na PW a nie na forum.

Dolot wygląda co najmniej kiepsko, więc albo wymyśl coś lepszego, albo załóż znowu normalną puchę.
Wylyź.
Awatar użytkownika
gawron73
Świeżak

Post autor: gawron73 »

masakra :/ niezle pojechał ziom :/ też mam serie i se chyba założe dział bo mam fajne auto jakim jest Cosia nie ?? :-D :-D :-D mam glebe :lol: grill bez znaczka :lol: aluski :lol: piękne staluffki :lol: i za niedługo bede mieć nowe siodełka i silnik :-D :-D acha no i rdze usuwam :lol: :lol: fajnie nie? moge zakładać temat ;d ??
nie no panowie trzeba to naprawde ogarnąć bo sie troszke brudno robi,do mnie tez sie pewnie wiele osob doczepi ze mam lepki a z mojego auta taki sport jak z polskiej ligi Premiership ale mi chodzi o to żeby rozreklamowac u mnie w okolicy foorum :D pozdro.
P.S tomcio ogarnij furke a pozniej wrzucaj do działu :)
Korzystaj Z Życia,Puki Ono Cie Nie Wykorzysta .
tomcio
Świeżak

W tym dziale wstawiamy seryjne corsy :P po to został założony :P a dolot jest już zmieniony tylko nie mam kiedy fotki zrobić.
Awatar użytkownika
arleon
Świeżak

Post autor: arleon »

Nie jest zła ta corsa tylko fajnie by było jak byś tak troche zadbał o nia i np wyczyścił komore silnika zawsze to ładnie wyglada no i swiadczy to o uzytkowniku auta.Pozdro
tomcio
Świeżak

komora nie jest wyczyszczona bo jest zima i jedna przejażdzka i znów to samo, w lecie na bieżąco ją czyszczę.
Awatar użytkownika
arleon
Świeżak

Post autor: arleon »

a no tak ''zima'' sorka zapomniałem :) a to git
Awatar użytkownika
SylwekCorsa
Bez listowiec ;-)