Koziołek synka

Tutaj umieszczamy opisy aut nie spełniających założeń forum Nasze Projekty
Awatar użytkownika
S_Y_N_E_K
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Koziołek synka

Post autor: S_Y_N_E_K »

Witam,
w odpowiednim wątku już się witałem, kilka osób pozna mnie dzisiaj osobiście na spocie w stolicy.
Posiadam Opla Tigrę Twin Top nazywanego przez wszystkich u mnie w rodzinie koziołkiem z roku 2005 z silnikiem niestety tylko Z14XE 1.4 90PS. Autko to jest praktycznie corsą c z tym, że w innej budzie i składanym dachem.
Na początku autko wyglądało tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Później ciężka zima:
Obrazek
Obrazek
Na wiosnę 2009 zakupiłem nowe felgi 17'
Obrazek
Obrazek
Później lotka na klapę i dokładka zderzaka tylnego przyjechała z Niemiec:
Obrazek
Obrazek
Końcem lata, bliżej jesieni kupiłem grill irmschera
Obrazek
Obrazek
I autko wygląda mniej więcej tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio na dniach dokupiłem jeszcze dokładki zderzaka przedniego irmschera
Obrazek
Gdy tylko będą na aucie to zrobię zdjęcie:)
I teoretycznie tak ma wyglądać przód
Obrazek
Zastanawiam się nad pomalowanie wkładów lamp na czarno, z tym, że nie wiem jak będzie się to prezentować. Liczę na Waszą pomoc.
Co do wizuala to chcę jeszcze założyć progi z opc , niestety ich cena w aso to mocne przegięcie:/
Obrazek
I najważniejsze będą kombinował z kratką zderzaka tylnego, bo na dzień dzisiejszy siatex to mega porażka. Będą kombinował z umieszczeniem tam kratek z cc gsi, powinno być dużo lepiej. Założyłem elegancką końcówkę tłumika w międzyczasie jeszcze i mam srebrne nakładki na klamkach. I nic więcej poza dokładkami zderzaka i listwami nie mam zamiaru zmieniać.
Jako, że moja Tigra była w prawie najuboższej wersji to pozmieniałem plastiki na te w kolorze aluminium i wymieniłem zegary na białe. Kierownica także jest już skórzana wraz ze sterowaniem radiem. Ponadto dołożyłem wyświetlacz GID i tempomat. Tempomat jeszcze nie aktywowany techem, a do działania komputera pokładowego muszę podprowadzić 3 kabelki o ile mnie pamięć nie zawodzi. Kupiłem jeszcze na dniach lusterko fotochromatyczne, więc będzie trzeba pokombinować z montażem:)
Zainwestowałem też troszkę w audio:
-radio alpine 9833r
-przód dls r6a
-piecyk dls ca40
-sub JL AUDIO 10W1V2-4 w skrzyni zamkniętej
-zasilanie na dietzu 35mm2
-wygłuszenie vibroplastem(jak dobrze piszę)
Z tym, że wszystko leży i czeka na montaż/instalację:)
A jakie plany na najbliższą przyszłość:
-dokończyć to co zacząłem
-kupno jednak oryginalnego radyjka cd70
-polowanie na kierownicę irmschera(cena nowej jest zaporowa i to mało powiedziane)
-wymiana foteli na recaro z astry g opc
-wymiana zawieszenia(nie wiem co wybrać tak naprawdę, a poza tym nie zagłębiałem się jeszcze w ten temat)
-wymiana hamulców na 280 przód i 264 tył, przy okazji wymiana piast itd. przy okazji zmiana rozstawu śrub z 4x100 na 5x110 co pociągnie na sobą wymianę felg niestety
-nowy wydech z kwasówki
-i najbardziej odległe marzenie na dzień dzisiejszy to swap na z20let, także robienie wszystkiego to raczej z myślą o swapie

Uff... się rozpisałem
Awatar użytkownika
mojo
Nowy
Imię: Artur

Re: Koziołek synka

Post autor: mojo »

Bardzo fajne autko gratuluję. Dla kogoś młodego bez zobowiązań transportu rodzinnego idealne. Życzę sukcesów w modyfikacjach i extra, że coś możesz dobrać np z irmschera.
doszedł nowy wynalazek 3.0 160 PS 400Nm
Awatar użytkownika
G4lu5
Nowy
Podziękował;: 1 raz

Post autor: G4lu5 »

Bardzo ładnie się prezentuje, a grill irmschera wymiata :oko: powodzenia w dalszych modach :)2
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

Post autor: Ans »

Taki radosny ten samochodzik :D
Obrazek
Audi Adrei Turbo PB :)
Awatar użytkownika
max1975
Nowy
Imię: Max :)
Kontakt:

Post autor: max1975 »

Bardzo ładne i wdzięczne autko a wszystkie przeróbki z gustem. Aby tak dalej, bacznie będę śledził ten projekt i mam nadzieje że doczekam się 2.0 :-D
Moc i moment !!!!!!!!! To jest to, co chce mieć pod dostatkiem, lecz moje marzenie nigdy się nie spełni bo tego nigdy za wiele !!!
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

Fajne autko tylko takie damskie trochę :-P szczególnie w tym kolorze i twin topie :oko: O ile te przednie dokładki wydaja się komponować z resztą to mam wrażenie, że ta tylna zaburza linie tego auta gdyż jest niżej od przodu i boków. Poza tym fajne smaczki jak atrapa irmschera dokładka na klapie czy felgi.
Zdjęcie z wiatrakami wygląda jak z prospektu :)2
Widać, że autko cieszy właściciela :D
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
S_Y_N_E_K
Świeżak

Dzięki wielkie za opinie:) Fakt autko trochę bardziej dla pań, ale chciałem coś małego i właśnie w kabriolecie(myślałem na megane cc ale już jest w rodzinie:) ). Kolor mój ulubiony czerwony, więc innej opcji nie było :D Wiem właśnie z tym zderzakiem, ale jak dojdą progi z opc powinno się wszystko elegancko wyrównać, później jak dojdzie zawias, autko troszkę siądzie i wydaje mi się, że będzie tak jak ma być:)

PS Nie chwaląc się zdjęcie mojego autorstwa, udało się:D
Awatar użytkownika
cwirus88
Nowy
Imię: Michał

Post autor: cwirus88 »

Furacz przyzwoity, to trza przyznac :-D ja bym jeszcze widział na niej jakieś 17" czarny mat felgi z lekkim rantem i było by już całkiem szałowo :D

btw, lachony się oglądają jak jedziesz, bo zawsze mnie zastanawiało czy cabrio działa tak jak wszyscy opisują :grin: :grin:
Wylyź.
Awatar użytkownika
S_Y_N_E_K
Świeżak

cwirus88 pisze:Furacz przyzwoity, to trza przyznac :-D ja bym jeszcze widział na niej jakieś 17" czarny mat felgi z lekkim rantem i było by już całkiem szałowo :D

btw, lachony się oglądają jak jedziesz, bo zawsze mnie zastanawiało czy cabrio działa tak jak wszyscy opisują :grin: :grin:
Co do pierwszej części to się zobaczy bo jak zmienię piasty to automatycznie będę musiał zmienić felgi, więc może 18?

Co do drugiej części: działa:D
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Kontakt:

Post autor: przyciaga »

No ja na pewno bym się obejrzała za takim słodkim maleństwem :-D a jakby jeszcze felgi były czarny mat to pewnie bym się na maskę rzuciła :grin:
Autko śliczne a jedyne do czego sie przyczepię to kolor ale to kwestia gustu. :D
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

"to je dobre synek!" hehe

Fura podoba mi sie. Ale podobnie jak poprzednicy, ja bym tam bardziej moja Zone wsadzil.
tak mi sie tez kojarzy z damskim autem.
Ale ogolnie furka i zmiany jakie zachodza zdecydowanie na plus!

oby tak dalej!
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Post autor: STELMI »

się odezwali ci co męskimi corsami jeżdżą :lol:

Mi jakoś niespecjalnie się ten model podoba,za bardzo Opel się odciął od poprzedniego co mu wg mojej opinii nie wyszło za dobrze, ale wszystko to kwestia gustu, najważniejsze żeby się Tobie podobało. To co na pewno jest na + dla tego auta to składany dach ;)
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

STELMI pisze:się odezwali ci co męskimi corsami jeżdżą :lol:
haha no fakt :D

To prawda, fajnie w tym modelu dach jest prawdziwy a nie jakas szmaciana popierdolka.
Awatar użytkownika
S_Y_N_E_K
Świeżak

Dzięki za opinie, nie spodziewałem się, że będzie aż tyle pozytywnych:D

Co do felg o których ktoś wspominał marzą mi się takie cudeńka z tym, że 18 i opona 205/35
Obrazek
Jakoś naoglądałem się w tym internecie za dużo i zamówiłem sobie naklejkę taką jak na tej astrze z tym, że białą. Zobaczymy jak będzie się prezentować, jak coś można bez problemu usunąć:)
Obrazek
Obrazek
Do tego nakładki lusterek na białą perłę + klamki + felgi + chyba wszystkie plastiki srebrne z wewnątrz. Czarny z czerwonym niezbyt mi się widzi.
Jeżeli będzie ok to w tym sezonie na oprócz dokładek dojdą progi z opc(ma ktoś może jakieś chody w serwisie opla żeby to taniej kupić bo normalna cena mocno zaporowa), myślę nad gwintem weiteca jeszcze.

Jest techniczna możliwość
z
Obrazek
zrobić
Obrazek
Ktoś się zna na takich bajerach? Ma jak coś zwykłą nieobszywaną skórą kierownicę do testów.
Awatar użytkownika
naked
Świeżak
Imię: Łukasz

Post autor: naked »

Apropo kierownicy to sa ludzie zajmujacy sie obszywaniem kierownic skóra np.: na allegro mozna znalesc...
cena cos kolo 150 zl +/- w wiekszosci wymagaja zeby im wyslac kierownice.

Wiem i widzialem ze samemu ciezko uzyskac taki efekt i lepiej oddac do zrobienia...

pozdro
Awatar użytkownika
S_Y_N_E_K
Świeżak

Obszywać samodzielnie nie chcę, tylko chodzi o to, że to srebrne to plastik
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

nie dosc, ze to plastik, to wyglada strasznie, jak kierownica do plejaka z tesko :)3
z tymi przyduzymi felgami oczywiscie zartowales?
Obrazek
Awatar użytkownika
S_Y_N_E_K
Świeżak

Plastik w tesco? Nie przesadzajmy.
A co chcesz od felg bo na zdjęciu są 19 :)5 :D
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

no niestety. ewentualnie kerfur.

felgom nic nie dolega w sensie wzoru, natomiast te, ktore masz obecnie sa juz maksymalnym rozmiarem, jaki mozna do takiego pierdzikolka zalozyc. potem juz bedzie groteskowo. pomine juz zupelnie fakt, ze na takich oponach NIE DA SIE normalnie jezdzic, jakbys tego nie argumentowal.
Obrazek
Awatar użytkownika
S_Y_N_E_K
Świeżak

Co do felg pomyślimy, jest czas:) Kurde z tą kierownicą mnie zbiłeś:/ Mi się podoba.
Tak to wygląda na innych zdjęciach.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
kruszyn1
Swój
Imię: Mateusz

Post autor: kruszyn1 »

Markosa nie słuchaj on tak do każdego, zawsze coś znajdzie :lol:
jak będzie się Tobie podobać to zakładaj, napewno nie będzie tesco czy inne kerfur ;)
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

http://photos03.otomoto.pl/photos/origi ... 5770_1.jpg tu ładnie widać tą kierownicę i moim zdaniem jest bardzo fajna. A opinia że jest "w stylu tesco" się nie przejmuj. Nie każdy ściąga sobie graty z USA :diabel:

Pamiętaj, wymień świece.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

fak, co za pierdoly..

po pierwsze kraj pochodzenia czesci nie ma ZADNEGO znaczenia. sa albo fajne, albo wygladaja jak z tesko. ta kierownica wyglada jak z tesko.
po drugie tak jakos jestem zepsuty, ze jakikolwiek wiekszy plastikowy element wnetrza w mocno kontrastujacym do czerni/grafitu kolorze uwazam za fatalny blad i porazke stylistow. tutaj nie dosyc, ze konsola srodkowa wyglada fatalnie, to efekt wrazenia tandety zostanie wyolbrzymiony takim plastikowym kierownikiem. to nie ta klasa gdzie uchodza takie detaly. jakby byly to jakies ramki nawiewow, czy inne drobiazgi - spoko. ale nie w takiej ilosci.

ladne jest to co sie komu podoba i nie wydaje mi sie, zeby byla potrzeba siegania do takich bzdur jak "a bo markos kazdemu cos znajdzie", albo "a bo w ameryce sa ladniejsze" :pig:
Obrazek
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

!markos pisze:fak, co za pierdoly..

ladne jest to co sie komu podoba i nie wydaje mi sie, zeby byla potrzeba siegania do takich bzdur jak "a bo markos kazdemu cos znajdzie", albo "a bo w ameryce sa ladniejsze" :pig:
A juz trudno niech mnie opierniczą za OT ale uważam ze akurat Ty oceniasz wszystkich swoja miarą i niewiele rzeczy jest które Ci sie podobają, najpiękniejsza jest tylko Twoja honda i stąd opinia że u każdego znajdziesz coś co jest feee, beee ochyda itd A jak coś jest fajne to tego nie komentujesz (bo moze ktos miec coś równie fajnego jak Twoja honda :twisted: ) Tyle w kwestii wyjaśnienia i nie dam sie sprowokowac do dalszej słownej szarpaczki :grin:
Uważam ze kierownica jest okej i nie ma sie co jej czepiać :D

Pamiętaj, wymień świece.
artbi2
Świeżak

Post autor: artbi2 »

Kierownica tylko do obszycia - w jeden czarny kolor i tyle - możesz sobie nitkę zażyczyć czerwoną (pod kolor nadwozia). Bez sensu będzie tu kombinowanie ze srebrnymi wstawkami, bo nie wiem z czego ci to zrobią i czy nie będzie ślizgie. Fele z tego co widzę - licytujesz już 16" profil 45 - ten rozmiar jest chyba jeszcze akceptowalny na Polskę :D - powodzenia. Póki co masz fajne stonowane auto - nie przesadź ze srebrnymi i białymi dodatkami.
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

Post autor: Ans »

Ja mam Audi , dlatego sie nie wypowiadam na temat kierownic i czerwonych samochodów :-D

Ale tą kierownice poważnie odpuść sobie

a z kierownicy zwykłej nie zrobisz irmschera , bo widoczne srebrne elementy to elementy z innego materiału. Nie wiem z czego , ale jest zimne w dotyku - jakiś metal albo niemetal, powiedziałem fachowo. dziękuje dobranoc :grin:
Obrazek
Audi Adrei Turbo PB :)
artbi2
Świeżak

Post autor: artbi2 »

Jeśli chodzi o moją powyższą wypowiedź odnośnie kierownicy - to oczywiście chodzi jedynie o względy praktyczne, nie czepiam się wyglądu (kolory strzeliłem) - w końcu to Twoje auto. Powodzenia w dalszych modach. :)2
Awatar użytkownika
S_Y_N_E_K
Świeżak

Nie jest to metal tylko jakiś plastik. Jakoś tak. Znajoma w corsie ma taką kierownicę, niczego sobie.
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

plastikowe wstawki na kierownicy beda wygladaly tandetnie. nie ma co sie pchac w cos takiego.podoba mi sie pomysl z obszyciem skorzanym i czarna nitka. nie idz w plastik. Zle sie to uzytkuje.
Awatar użytkownika
szajboos
Nowy
Kontakt:

Post autor: szajboos »

Aleście się !markosa czepili... Kiedy chłopak ma rację z tą kierką, ona jest faktycznie mocno z du*y bo ponieważ i ch**. Tandeta straszna...
Nowy silnik mode-in progress...

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Auta”