w odpowiednim wątku już się witałem, kilka osób pozna mnie dzisiaj osobiście na spocie w stolicy.
Posiadam Opla Tigrę Twin Top nazywanego przez wszystkich u mnie w rodzinie koziołkiem z roku 2005 z silnikiem niestety tylko Z14XE 1.4 90PS. Autko to jest praktycznie corsą c z tym, że w innej budzie i składanym dachem.
Na początku autko wyglądało tak:

Później ciężka zima:

Na wiosnę 2009 zakupiłem nowe felgi 17'

Później lotka na klapę i dokładka zderzaka tylnego przyjechała z Niemiec:

Końcem lata, bliżej jesieni kupiłem grill irmschera

I autko wygląda mniej więcej tak:

Ostatnio na dniach dokupiłem jeszcze dokładki zderzaka przedniego irmschera

Gdy tylko będą na aucie to zrobię zdjęcie:)
I teoretycznie tak ma wyglądać przód

Zastanawiam się nad pomalowanie wkładów lamp na czarno, z tym, że nie wiem jak będzie się to prezentować. Liczę na Waszą pomoc.
Co do wizuala to chcę jeszcze założyć progi z opc , niestety ich cena w aso to mocne przegięcie:/

I najważniejsze będą kombinował z kratką zderzaka tylnego, bo na dzień dzisiejszy siatex to mega porażka. Będą kombinował z umieszczeniem tam kratek z cc gsi, powinno być dużo lepiej. Założyłem elegancką końcówkę tłumika w międzyczasie jeszcze i mam srebrne nakładki na klamkach. I nic więcej poza dokładkami zderzaka i listwami nie mam zamiaru zmieniać.
Jako, że moja Tigra była w prawie najuboższej wersji to pozmieniałem plastiki na te w kolorze aluminium i wymieniłem zegary na białe. Kierownica także jest już skórzana wraz ze sterowaniem radiem. Ponadto dołożyłem wyświetlacz GID i tempomat. Tempomat jeszcze nie aktywowany techem, a do działania komputera pokładowego muszę podprowadzić 3 kabelki o ile mnie pamięć nie zawodzi. Kupiłem jeszcze na dniach lusterko fotochromatyczne, więc będzie trzeba pokombinować z montażem:)
Zainwestowałem też troszkę w audio:
-radio alpine 9833r
-przód dls r6a
-piecyk dls ca40
-sub JL AUDIO 10W1V2-4 w skrzyni zamkniętej
-zasilanie na dietzu 35mm2
-wygłuszenie vibroplastem(jak dobrze piszę)
Z tym, że wszystko leży i czeka na montaż/instalację:)
A jakie plany na najbliższą przyszłość:
-dokończyć to co zacząłem
-kupno jednak oryginalnego radyjka cd70
-polowanie na kierownicę irmschera(cena nowej jest zaporowa i to mało powiedziane)
-wymiana foteli na recaro z astry g opc
-wymiana zawieszenia(nie wiem co wybrać tak naprawdę, a poza tym nie zagłębiałem się jeszcze w ten temat)
-wymiana hamulców na 280 przód i 264 tył, przy okazji wymiana piast itd. przy okazji zmiana rozstawu śrub z 4x100 na 5x110 co pociągnie na sobą wymianę felg niestety
-nowy wydech z kwasówki
-i najbardziej odległe marzenie na dzień dzisiejszy to swap na z20let, także robienie wszystkiego to raczej z myślą o swapie
Uff... się rozpisałem