Chcialbym wam dzis przedstawic moja CC.

Jest to druga Corsa C w moich rekach. Autko posiada motor Z13DT, czyli jak wiecie "FIAToGMowski" 1.3 CDTI, ale do rzeczy...
Corsa jest z 2004 roku i wedlug mnie w mega fajnym kolorze Z20R. Zostala sprowadzona z Belgii i zakupiona w styczniu 2009.
Na auto nie moge narzekac. Jest zwawe, ekonomiczne i jak na razie zadnych problemow.

Corsa posiada pakiet SPORT, czyli nizsze zawieszenie (-20mm), reflektory soczewkowe, progi, lotka bagaznika, biale zegary, srebrne wykonczenia wnetrza, zmieniona galka recznego i zmiany biegow oraz pare innych pierdol.
Felgi 15" GM-Ronal z oponami Dunlop SP Sport 195/55. Na wiose mam zamiar zmienic felgi, ale o tym ponizej.
Teraz krotkie fotostory:

1. Tuz po zakupie. Jeszcze na belgijskich blachach.

2. Auto zarejestrowane i pare dodatkow.

3. Zmiana lamp z seryjnych na dymione GSI. Przyciemnione lampki w zderzaku tylnym oraz kierunki.

4. Mala wiosenna sesyjka po myjni.

5. Nastepnie polecialy oznaczenia z tylnej klapy i wycieraczka.

6. Za 15zl kupilem komplet silownikow maski od Opla Omegi B, ktora posiada moj kumpel i kuleczki montazowe do maski z allegro 5zl/szt, bo w ASO krzykneli mi 50zl/szt.

7. Grill/listwa chromowana troche mi sie znudzila i kazdy ma taka sama w CC po lifcie, wiec postanowilem ja pomalowac w czarny mat by autko stalo sie troche agresywniejsze.

8. Pobawilem sie troche z 3-im swiatlem STOP i wyszlo z tego to:

9. Przerobilem puszke filtra powietrza i dolot. Mysle nad wkladka K&N, jednak sie troche waham.
Byla jeszcze tylna klamka bez zamka, jednak wyleciala bo mialem problemy ze sterownikiem.

Zrobilem jeszcze kilka waznych i mniej waznych przerobek, ktore w wolnym czasie chetnie przedstawie na forum.
Co do felg to beda z tego autka:

Rozmiar felg to 16" na nowych oponach Toyo T1R 195/55/16. Ale wedlug mnie te opony sa srednie, jesli chodzi o ich wlasciwosci jezdne. Zwlaszcza jak pojawi sie troszke wody na drodze.

Ale sie wkrecilem. Chyba trzeba konczyc zeby nikogo nie zanudzic.

Pozdro i dzieki za kazda opinie o tej furce.