DTM Corsa!
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: DTM Corsa!
no gratki !!
madre ksiazki pisza ze roznica miedzy cylindrami nie moze przekraczac 1 bara. tak wiec na sile mogło by zostac.
C20XE powinno miec 12-15 bar.
ja bym na twoim miejscu przelatał sezon, bo sam po sobie wiem ze remont tego silnika to cholera wielka
madre ksiazki pisza ze roznica miedzy cylindrami nie moze przekraczac 1 bara. tak wiec na sile mogło by zostac.
C20XE powinno miec 12-15 bar.
ja bym na twoim miejscu przelatał sezon, bo sam po sobie wiem ze remont tego silnika to cholera wielka
- Cyna
- Nowy
- Imię: Marek
jeszcze jedną czynnością którą wykonam i zdecyduje o remoncie będzie samochodowy "wykrywacz kłamstw", czyli po prostu hamownia jeżeli moc będzie w miarę bliska do serii, to tak zostawię
DTM corsa:)
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
- Cyna
- Nowy
niestety. 1 kwietnia corsa zakończyła swój żywot.. powodem był wybuch w silniku który zrobił krater w bloku silnika:((((.. w corsę wkładałem przez pół roku prawie całą wypłatę, serce i poświęcałem jej dużo czasu.. jestem załamany. i nie mam wcale chęci składać jej serca na nowo.. stanie się tak że chyba powróci c12nz. a corsa znajdzie sobie innego właściciela:(
pozdrawiam
pozdrawiam
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
nie ma co się załamywać, znajdziesz drugi silnik i pojeździsz jeszcze
Pokaż zdjęcia dziury
Pokaż zdjęcia dziury
- duzydamian
- Świeżak
- Imię: Damian
- Kontakt:
Kurcze straszny pech ;(
Nie łam się człowieku, może poszukaj samego bloku i będzie dobrze
Nie łam się człowieku, może poszukaj samego bloku i będzie dobrze
- rafa
- Świeżak
- Imię: Rafał
pryma aprilis?Cyna pisze:niestety. 1 kwietnia corsa zakończyła swój żywot.. powodem był wybuch w silniku który zrobił krater w bloku silnika:((((.. w corsę wkładałem przez pół roku prawie całą wypłatę, serce i poświęcałem jej dużo czasu.. jestem załamany. i nie mam wcale chęci składać jej serca na nowo.. stanie się tak że chyba powróci c12nz. a corsa znajdzie sobie innego właściciela:(
pozdrawiam
- przyciaga
- Moderatorzy
- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Kontakt:
Eeee no niewarto się załamywać. Nie poddawaj sie i walcz dalej. Tak jak mówi STELMI szukaj silnika
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- Tschoob
- Nowy
na prima aprilis troche juz za poznoCyna pisze:niestety. 1 kwietnia corsa zakończyła swój żywot.. powodem był wybuch w silniku który zrobił krater w bloku silnika:((((.. w corsę wkładałem przez pół roku prawie całą wypłatę, serce i poświęcałem jej dużo czasu.. jestem załamany. i nie mam wcale chęci składać jej serca na nowo.. stanie się tak że chyba powróci c12nz. a corsa znajdzie sobie innego właściciela:(
pozdrawiam
Mam nadzieje ze to jednak zart...jak nie to pokazuj fotki i opisz dokladnie co sie stalo...a silnik rzecz wymienna - za 2 tysie kupisz nowy...
- Cyna
- Nowy
Żeby nie było że nic się nie dzieje. Pójdę na łatwiznę i wstawię dwa zdjęcia
Nowe foteliki z pasami:
.. i nowy silniczek:
w czwartek upycham silnik, i składam pomału wszystko do kupy
Nowe foteliki z pasami:
.. i nowy silniczek:
w czwartek upycham silnik, i składam pomału wszystko do kupy
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
- Cyna
- Nowy
witam, nowy silniczek już siedzi na miejscu, kubełki tak samo , na silniku zrobiłem zaledwie 10km, a corsa stoi już przed moim blokiem. Stoi dlatego że nie mam jeszcze przeglądu, który dziś załatwiłem i brak wydechu , który będzie robiony w poniedziałek , w piwnicy czeka na założenie nowy gwint TAtechnix. wydech końcowy będzie wymieniony na przelot supersprinta o podobnym wyglądzie lecz troszkę większej średnicy wewnętrznej
chciałbym jeszcze wspomnieć że całego SWAPA wykonałem z kumplem "na działce" bez żadnych podnośników, na zwykłym lewarku samochodowym i kluczami "z piwnicy", całość została zrobiona w ok 15godzinek.
Podziękowania za ogarnięcie projektu Mareczkowi, który mnie motywował i zawsze pomógł, Robertowi i Bratasowi za przechowanie Corsy, Biniowi za polerkę lakieru i przewozy silników i przede wszystkim mojej ukochanej Oli za wsparcie psychiczne, ogarnięciu wnętrza i że Jest przy mnie zawsze:*, bez niej Corsa już dawno była by sprzedana heh
i jeszcze foto całokształtu, jeszcze jest troszkę do ogarnięcia wizualnie : ) ale na wszystko przyjdzie czas
sorki za słabą jakość telefonicznego aparatu
chciałbym jeszcze wspomnieć że całego SWAPA wykonałem z kumplem "na działce" bez żadnych podnośników, na zwykłym lewarku samochodowym i kluczami "z piwnicy", całość została zrobiona w ok 15godzinek.
Podziękowania za ogarnięcie projektu Mareczkowi, który mnie motywował i zawsze pomógł, Robertowi i Bratasowi za przechowanie Corsy, Biniowi za polerkę lakieru i przewozy silników i przede wszystkim mojej ukochanej Oli za wsparcie psychiczne, ogarnięciu wnętrza i że Jest przy mnie zawsze:*, bez niej Corsa już dawno była by sprzedana heh
i jeszcze foto całokształtu, jeszcze jest troszkę do ogarnięcia wizualnie : ) ale na wszystko przyjdzie czas
sorki za słabą jakość telefonicznego aparatu
- Cougar
- Nowy
- Imię: Krzychu
great ze juz ogarnales wszystko szerokosci i przyczepnosci...mnie jej brakuje ;P
c16xe was BIG BUMed...
- rafa
- Świeżak
- Imię: Rafał
taaaa... nie ma to jak Corsa zapierniczająca na samym kolektorze po 22 na obwodnicy i osiedlu
pozdro
pozdro
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
ooo kurw*nia, ale lalunia:)
respect!!!
20xe to juz chyba seria w tych pięknych autach:)
respect!!!
20xe to juz chyba seria w tych pięknych autach:)
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
U mnie to norma heherafa pisze:taaaa... nie ma to jak Corsa zapierniczająca na samym kolektorze po 22 na obwodnicy i osiedlu
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
może to wina zdjęc ale odnoszę wrażenie jakby silnik wisiał niżej z prawej strony cyknij jakąs fotę od przodu auta z otwartą maską dla porównania
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Cyna
- Nowy
silnik był mierzony poziomnicą, ale kto wie może troszkę się na poduszce obwiesił choć jest niby prosto
wczoraj wymieniliśmy Gwint na nowy, a dziś rano powędrowała Corsa do pana spawacza i został zrobiony nowy wydech o większej średnicy
wczoraj wymieniliśmy Gwint na nowy, a dziś rano powędrowała Corsa do pana spawacza i został zrobiony nowy wydech o większej średnicy
-
- Nowy
- Imię: Marcin
gratki za ciagniecie tego projektu dalej
Biały człopak z czarna muza na japońskim systemie
- Cyna
- Nowy
temat można zamknąć, bo corsa została sprzedana:) z wielkim bólem bo to było moje pierwsze autko:) ale przecież trzeba iść do przodu i się dalej rozwijać:)