skrzynia do kjs

Wszystkie informacje o elementach układu napędowego i skrzyniach biegów montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jasiekgsi
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

skrzynia do kjs

Post autor: jasiekgsi »

Witam! startuje w kjs corsą b gsi mam skrzynie f15cr i jak na moje oko jest ona za długa. Jaka skrzynia była by krótsza i nie było by problemów z montażem do c16xe. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: skrzynia do kjs

Post autor: -=m&m=- »

Zdaje się, że z seryjnych to nic lepszego nie wsadzisz. Pozostaje Ci kombinacja z przełożeniem głównym
skrzynia-hybryda-f13-krotka-skrzynia-t68408.html ale nie wiem czy ktoś to już robił, chyba kozzi swego czasu.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
jasiekgsi
Bez listowiec ;-)

Aha może ktoś na forum ma do sprzedania taką krótką skrzynie lub jest w stanie coś takiego złożyć jeśli tak to jaki koszt by był takiej skrzyni. Bo mam taki problem że odcięcie jest ustawione na 7400 a silnik ożywa dopiero przy około 5 tyś i przy zmianie biegów obroty za dużo spadają i jest dupa:( najbardziej odczuwalne jest to przy zmianie z 1 na 2 i z 2 na 3 bo pomiędzy pozostałymi biegami jest git. może dało by się zmienić przełożenie 1i 2 biegu??
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

wątpię, żeby ktoś na forum złożył Ci taka skrzynię, musisz podjechać do jakiegoś zakładu specjalizującego się w skrzyniach i popytać o koszt i możliwości takiej operacji
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
Kotlin
Swój
Imię: Rafał
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Kotlin »

Jak jestes z wawy to Udaj sie do ASO Białołeka i poproś Bartka Siergiejczyka on ma mega krotka skrzynie w swojej astrze f13 wlasnie o ktorej pisałem w innym watku. Moze ci taka złozy.
Obrazek
Awatar użytkownika
jasiekgsi
Bez listowiec ;-)

Niestety jestem z krosno z podkarpackiego tak, że trochę daleko do wawy masz może do niego jakiś kontakt e-mail albo gg??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”