zawor egr

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
jacek35
Świeżak
Imię: jacek
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

zawor egr

Post autor: jacek35 »

witam mam problem ze swoim oplem silnik 1.2 16v oznaczenie silnika x12xe 65km,problem polega na tym ze bardzo czesto zacina sie zawor egr,raz w miesiacu smigam do mechaniora by podpiac go pod kompa zawsze wyskakuje ten sam blad zaklocenia pracy zaworu egr,nawet na nowym,ponowie pomocy zaden mechanik i elektryk nie potrafi rozwiazac tego problemu :zakrecony: pozdrawiam i prosze o jakies sugestie

-- 29 lis 2010, o 15:19 --

koledzy czy zawor egr w silniku x12xe-1.2 16v mozna zaslepic,oczywiscie zrobic w zaslepce otwor na obieg plynu chodzacego i czy sa jakies przeciwskazania co do zaslepiania zaworu egr :zakrecony: pozdrawiam
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Kontakt:

Re: zawor egr

Post autor: przyciaga »

Masz dwa wyjścia:
1. Wymienić zawór na nowy
2. Zaślepić go zaslepienie-zaworu-egr-t66542.html
Raczej nie powinno się nic dziać bo w głownej mierze chodzi tu o ekologię.
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
Awatar użytkownika
wolga85
Weteran
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Post autor: wolga85 »

A czasem nie pije olej? Często egr jest jest zasyfiony spalonym olejem.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
jacek35
Świeżak

wolga85 pisze:A czasem nie pije olej? Często egr jest jest zasyfiony spalonym olejem.
witam jesli chodzi o olej od wymiany do wymiany nie dolewam,poza tym drodzy koledzy powiem wam jedno dzisiejsi mechanicy,elektrycy sa do bani,poniewaz zaden z nich nie rozwiazal tego problemu,w sumie ciesza sie jak mnie widza ze przyjechalem na wykasowanie bledu,co dziwne jest pewne ze po tej wizycie zawor egr popracuje poprawnie do 28 dnia kazdego miesiaca a pozniej pyk i znow na kompa a kasa leci,problem pozostaje dalej pozdrawiam :-?
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Kontakt:

Post autor: przyciaga »

jacek35 pisze:dzisiejsi mechanicy,elektrycy sa do bani,poniewaz zaden z nich nie rozwiazal tego problemu,
Zamiast użalac sie nad mechanikami poszukaj lepszego. Moze jest ktoś kto się specjalizuje w Oplach. Poza tym po co w kółko kasować błąd jak i tak wiesz ze wyskoczy po jakimś czasie. Trzeba coś z tym zrobić. Naprawic, wymienić, zaślepić. Licza się czyny a nie słowa :-P

P.S. Aha przypomniało mi się można tez wyczyścić zawór EGR nawet ostatnio było o tym na forum. Trzeba troche poszperać.
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
jacek35
Świeżak

przyciaga pisze:
jacek35 pisze:dzisiejsi mechanicy,elektrycy sa do bani,poniewaz zaden z nich nie rozwiazal tego problemu,
Zamiast użalac sie nad mechanikami poszukaj lepszego. Moze jest ktoś kto się specjalizuje w Oplach. Poza tym po co w kółko kasować błąd jak i tak wiesz ze wyskoczy po jakimś czasie. Trzeba coś z tym zrobić. Naprawic, wymienić, zaślepić. Licza się czyny a nie słowa :-P

P.S. Aha przypomniało mi się można tez wyczyścić zawór EGR nawet ostatnio było o tym na forum. Trzeba troche poszperać.
Witam ciezko jest znalesc dobrego speca od opli w moim miescie,nawet na nowym zaworze egr po miesicu czasu wyskakilal blad,zawieszal sie zawor tylko pytanie dlaczego,zawor dzis zaslepilem zobaczymy jak dlugo posmiga autko,jeden mechanior naciagnal mnie na kupno nowego zaworu stwierdzil ze go sie nie czysci tylko wymienia na nowy fakt kosztowal 560zeta firmy pierburg,po zaslepieniu egr jakby troszke lepiej i plynniej smigal,sa rowniez bardziej stabilne wolne obroty biegu jalowego.pozdrawiam serdecznie :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”