-- 29 lis 2010, o 15:19 --
koledzy czy zawor egr w silniku x12xe-1.2 16v mozna zaslepic,oczywiscie zrobic w zaslepce otwor na obieg plynu chodzacego i czy sa jakies przeciwskazania co do zaslepiania zaworu egr

witam jesli chodzi o olej od wymiany do wymiany nie dolewam,poza tym drodzy koledzy powiem wam jedno dzisiejsi mechanicy,elektrycy sa do bani,poniewaz zaden z nich nie rozwiazal tego problemu,w sumie ciesza sie jak mnie widza ze przyjechalem na wykasowanie bledu,co dziwne jest pewne ze po tej wizycie zawor egr popracuje poprawnie do 28 dnia kazdego miesiaca a pozniej pyk i znow na kompa a kasa leci,problem pozostaje dalej pozdrawiamwolga85 pisze:A czasem nie pije olej? Często egr jest jest zasyfiony spalonym olejem.

Zamiast użalac sie nad mechanikami poszukaj lepszego. Moze jest ktoś kto się specjalizuje w Oplach. Poza tym po co w kółko kasować błąd jak i tak wiesz ze wyskoczy po jakimś czasie. Trzeba coś z tym zrobić. Naprawic, wymienić, zaślepić. Licza się czyny a nie słowajacek35 pisze:dzisiejsi mechanicy,elektrycy sa do bani,poniewaz zaden z nich nie rozwiazal tego problemu,
Witam ciezko jest znalesc dobrego speca od opli w moim miescie,nawet na nowym zaworze egr po miesicu czasu wyskakilal blad,zawieszal sie zawor tylko pytanie dlaczego,zawor dzis zaslepilem zobaczymy jak dlugo posmiga autko,jeden mechanior naciagnal mnie na kupno nowego zaworu stwierdzil ze go sie nie czysci tylko wymienia na nowy fakt kosztowal 560zeta firmy pierburg,po zaslepieniu egr jakby troszke lepiej i plynniej smigal,sa rowniez bardziej stabilne wolne obroty biegu jalowego.pozdrawiam serdecznieprzyciaga pisze:Zamiast użalac sie nad mechanikami poszukaj lepszego. Moze jest ktoś kto się specjalizuje w Oplach. Poza tym po co w kółko kasować błąd jak i tak wiesz ze wyskoczy po jakimś czasie. Trzeba coś z tym zrobić. Naprawic, wymienić, zaślepić. Licza się czyny a nie słowajacek35 pisze:dzisiejsi mechanicy,elektrycy sa do bani,poniewaz zaden z nich nie rozwiazal tego problemu,
P.S. Aha przypomniało mi się można tez wyczyścić zawór EGR nawet ostatnio było o tym na forum. Trzeba troche poszperać.