Poproszę o wycenę autka. Corsa b

Sprzedaj swoje auto lub kupie sobie nowe!
ODPOWIEDZ
Pablo2oo8
Świeżak
Imię: Pawełek
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Poproszę o wycenę autka. Corsa b

Post autor: Pablo2oo8 »

Siemanko :-D Chciałbym zapytać ile mógłbym dostać za moje autko :)

Opel Corsa b 1.5 td isuzu 1993 r.
Wspomaganie kierownicy, elektryczne szyby, centralny zamek.
W autko włożyłem troszke pieniędzy : wymieniłem wtryski, świece żarowe, rureczki do wtrysków, pompe wtryskową, nowy filtr powietrza. Świeżo zrobiony ręczny ( podczas mrozu pękła mi linka ) . Nie dawno wymieniłem olej i wszystkie filtry . Brak korozji . Z przodu ksenonowe światła warte troszke kasy . z Tyłu też nowsze światła . :) Autko ładnie sie prezentuje ponieważ ma ładnie dobrany tylny zderzak oraz progi sportowe :) ( przedni zderzak też mam sportowy lecz narazie zdjęty ) :) czarna perła . zawieszenie i hamulce w fajnym stanie ( sprawdzone u mechanika ) rozrząd sprawdzony :) ..

w aucie znajdzuje się sprzęt : z przodu głośniczki blaupunkta, radio jvc, wzmacniacz oraz tuba mo bassa.
Nowy akumulator ( 300zł ) nowe oponki zimowe + letnie gratis .

Ogólnie w autko wsadziłem 1100zł :) .. moim zdaniem pojeździ długi czas .
Do lekkich poprawek lakierniczych :)

Potrzebna mi ta wycena ponieważ nie pracuję, i ciężko jest mi utrzymać autko i zastanawiam sie nad sprzedażą :) .

-- 3 lut 2011, o 20:46 --

Co jeszcze muszę zrobić w aucie : wymienić siateczkę, która idzie od tłumika do silnika poniewaz jest przepalona, musze kupić pokrowce na siedzenia gdyż siedzenia są brzydkie :P , oraz musze zrobić światło od wstecznego ponieważ coś nie działa .

-- 3 lut 2011, o 20:49 --

a i jeszcze musze dokupić prawe lusterko od m3 :) ponieważ pękło mi gdy wyjeżdżałem z garażu ;p ( najlepszym sie zdarza ) hehe
Ostatnio zmieniony 3 lut 2011, o 21:54 przez Pablo2oo8, łącznie zmieniany 1 raz.
Karczo_27
Nowy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Poproszę o wycenę autka. Corsa b

Post autor: Karczo_27 »

Kolego, może jakieś fotki? :oko:
Wiscoo
Świeżak
Imię: Łukasz

Post autor: Wiscoo »

Najprościej wejść na allegro i zobaczyć, po ile takie chodzą, ewentualnie zestawić to jeszcze z cennikiem CarTax'u.
A ile jest warta... Tyle, ile za nią chcesz - kwestia tego, czy znajdziesz kupca.
Pablo2oo8
Świeżak

jestem tu nowy ;D jak dodać fotkę ?
Smalcyk
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Smalcyk »

500 daje i przyjeżdżam i zabieram :-D
było C14SE - 101 KM 120 NM
Później C14NZ -seria
Obecnie C16XE - obecnie seria :->

Pomogłem ? wciśnij pomógł :)
Awatar użytkownika
KO$TEK
Nowy
Imię: Michał
Podziękował;: 1 raz

Post autor: KO$TEK »

Pablo2oo8
Świeżak

Pablo2oo8
Świeżak

Bo kupiłem corse 27 grudnia 2010r i chce ją sprzedać jakoś teraz bo nie pracuje i ciężko mi ją utrzymać . i chciałbym wiedzieć czy normalnie moge ją sprzedać czy bede płacił jakies podatki ;/ ? . co zrobić zeby nie płacić żadnych podatków ? nie długo wystawiam ją na allegro. z góry dzięki za pomoc
Wiscoo
Świeżak
Imię: Łukasz

Post autor: Wiscoo »

Podatek będzie płacił nabywca, jeśli nie wystawiasz faktury VAT.
Pablo2oo8
Świeżak

czyli normalnie moge sprzedać bez żadnych problemów ? nic mi nie dowalą ? a ile taki podatek kosztuje ? za autko chce 3.500zł :)
Awatar użytkownika
Buzz
Świeżak
Imię: Arek

Post autor: Buzz »

Podatek Cię nie obchodzi, to kupujący musi go uiścić.
3,5k to dobra cena jak za diesla jeśli rzeczywiście jest w takim stanie jak pisałeś.
Pablo2oo8
Świeżak

Może wkleje tekst który chciałbym wystawić na allegro . tam wszystko jest napisane :

Witam
Mam do zaoferowania Opla Corse z ekonomicznym silnikiem 1.5 td. Autko wyposażone jest w centralny zamek oraz elektryczne szyby. Silnik pracuje cichutko i równo . Pali bez problemu . rok produkcji auta to 1993r.
W silniku wymieniłem następujące części :
- świece żarowe cztery
- Wtryski, wraz z pompą wtryskową i rureczkami do wtrysków
- filtr powietrza
- akumulator ( na gwarancji )
Zawieszenie w corsie jest w stanie dobry + . autko fajnie trzyma się drogi . Gratis dorzucał dodatkowe zawieszenie przednie oraz niebieskie sprężyny ( cztery ) .
Ostatnio zrobiona była linka ręcznego ( podczas zimy mi pękła ) .. Kupiłem nowe pokrowce na siedzenia. Wymieniłem złącze tłumika . Autko niema śladów korozji 
W autku są nowe oponki zimowe na stalówkach oraz dorzucam oponki letnie w dobrym stanie .
Sprzęt grający to : radio JVC – z malutką wadą, gdyż nie działa przycisk do przełączania piosenek w przód . Dorzucę gwizdki oryginalne od skody oraz głośniczki na przód Blaupunkta .
W autku zamontowane są przednie światła soczewkowe , które dają bardzo ładny efekt  z tyłu również światła tuningowe .
Opelek jest do lekkich poprawek lakierniczych . mi to nie przeszkadzało . Oraz do wymianki jest uszczelka pod kolektorem ( to nie duży koszt i można wymienić samemu ) . Trzeba dokupić jedno lusterko od strony pasażera ( m Power ) ponieważ jedno mi pękło .
W autko wsadziłem naprawde dużo roboty, czasu oraz pieniędzy. Myślę, że pochodzi jeszcze długi czas.
Gratisy które dorzucam :
Jak już wspomniałem : zawieszenie przód plus cztery sprężyny (niebieskie-chyba sportowe) , wiele plastików wewnętrznych i zewnętrznych , przedni zderzak sportowy . Linkę ręcznego , gaśnicę , trójkąt oraz kamizelkę . i Wiele innych .

Cena jaka mnie interesuje to 3.500 zł do malutkiej negocjacji  .. Autko znajduje się w Bogatyni (nie miało styczności z powodzią!!!) .. w Razie Pytań proszę dzwonić : 889 976 825 ( Paweł ) ..

Serdecznie zapraszam na jazdę próbną 

-- 18 lut 2011, o 22:26 --

Mechanik wspawał mi siateczke od tłumika bo miałem przepaloną. Już nie kopci , lecz tłumiczek trzeba by było usztywnić bo na środku troszke lata i to słychać gdy sie np odpala autko :) ale to naprawde nie przeszkadza w jeździe :) .. Hmm autko wystawie po wekendzie na allegro i w następnym tygodniu :) .. Sprzedaje dlatego, że ja jeszcze sie ucze i niemam stałej pracy i po prostu mnie nie stać na utrzymanie auta ..

w tym aucie miałem tak, że gdy była zimna to odpalała na dotyk a gdy już sie zagrzała to nie chciała odpalić :p . dałem do mechanika i wymieniliśmy to co opisałem wyżej :) i teraz autko odpala gdy zimne oraz ciepłe i niema problemu z odpalaniem :) moim zdaniem niema co sie w nim popsuć :) po prostu trzeba kupić i dbać :) .

Myślę że za tą cene nie kupi sie dieselka który pali do 5 litrów ropki . i to jest dieselek na turbince więc jakos daje rade na drodze :) ..

-- 18 lut 2011, o 22:30 --

ogólnie auto jest w dobrym stanie . silnik zawieszenie i inne podzespoły są w fajnym stanie :D co do wyglądu też fajne wygląda lecz jest troche do poprawy :) ale to już wedle gustu . Mi sie nią fajnie jeździ i jest naprawde oszczędna ..

po wekendzie zrobie fotki szczegółowe i wkleje .. i bedzie można zobaczyć co i jak ..

-- 18 lut 2011, o 22:35 --

sprzedaje bez wzmacniacza i tuby !
Pablo2oo8
Świeżak

.
Awatar użytkownika
G4lu5
Nowy

Post autor: G4lu5 »

Wykorzystam ten temat, mam pytanie jaka byłaby rozsądna cena za moja autko? silni c16sei po remoncie, w środku skórzana tapicerka, troche gadgetów sportowych w nim siedzi. Minusem jest to że jest po stłuczce, uszkodzeniu uległ zderzak lampa maska prawy błotnik, chlodnica, silnik odpala. Wiecej info o corsie: corsa-by-g4lu5-t66645.html
Pablo2oo8
Świeżak

Super Corsa ; D fajnie wygląda :) ale ja na cenach sie nie znam :)
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Kontakt:

Post autor: przyciaga »

G4lu5 pisze:Wykorzystam ten temat, mam pytanie jaka byłaby rozsądna cena za moja autko? silni c16sei po remoncie, w środku skórzana tapicerka, troche gadgetów sportowych w nim siedzi. Minusem jest to że jest po stłuczce, uszkodzeniu uległ zderzak lampa maska prawy błotnik, chlodnica, silnik odpala. Wiecej info o corsie: corsa-by-g4lu5-t66645.html
Mnie po stłuczce handlarz dawał 2500PLN i odpuściłam bo wiecej bym zarobila gdybym ja na części sprzedała. Zalezy czy chce Ci sie dokładać do autka. Maja dostała drugie zycie ale potem jeszcze długo płaciłam za rózne usterki.
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
Awatar użytkownika
G4lu5
Nowy

Post autor: G4lu5 »

No też problem w tym że niebardzo mam $ żeby dołożyć...a bardzo mi jej szkoda... :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzedam auto”