jesli dla ciebie auto z katka szelkami i kublami jest praktyczne to sie kolego nie dogadamy!markos pisze:luz. napisz, ze to jest praktyczne i ze spoko daje sie jezdzic
mala szara corsa ...2.0 8v lexmaul&performance&mattig
- kerni
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re:
-
- Świeżak
Re: mala szara corsa ...2.0 8v lexmaul&performance&mattig
...hehehe. Ale o lans na torze Poznań na pewno nie chodzi Chcesz zejść jeszcze z centymetr mówisz, jeszcze z jeden udałoby się po spuszczeniu nieco powietrza z kół Jaka jest wysokość najniższego punktu podwozia - mierzyłeś? Ja swego czasu turlałem na około 2 od asfaltu, ale po kilkukrotnym zawieszeniu się trzeba było pokręcić w górę
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
a co miales 2 cm od tego asfaltu?? i na czym tak zjechales w corsie b??Side-pipe pisze:...hehehe. Ale o lans na torze Poznań na pewno nie chodzi Chcesz zejść jeszcze z centymetr mówisz, jeszcze z jeden udałoby się po spuszczeniu nieco powietrza z kół Jaka jest wysokość najniższego punktu podwozia - mierzyłeś? Ja swego czasu turlałem na około 2 od asfaltu, ale po kilkukrotnym zawieszeniu się trzeba było pokręcić w górę
kerni lans i iskry musza byc
-
- Nowy
- Imię: Krzysztof
heheh dokładke pewnie albo dospawał coś od dołu
co do auta fajna jest:D i koła robią robote
co do auta fajna jest:D i koła robią robote
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
Re:
!markos pisze:a gdzie z ta klatka, szelkami, kublami i NA TAKIEJ GLEBIE mozesz jezdzic? na torze poznan?
ale się "upiedujesz" tutaj na silę
a to z klatka i kubłami trzeba odrazu gdzieś jeździć po rajdach/wyscigach? nie można mieć tego dla przyjemności
poza tym gwint można kręcić w górę na imprezy, po to jest ...takie ogranięcie tunigowe a o tym fakcie zapomniałeś
kamilooo iskry lecą i jest fajnie, o to chodziło ...tylko wydech w zastraszającym tempie robi się cieniutki
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
to zajebiscie. a ustawiasz za kazdym razem geometrie? bo wiesz.. troche sie zmienia. poza tym.. krecisz nim w ogole?kerni pisze:poza tym gwint można kręcić w górę na imprezy, po to jest ...takie ogranięcie tunigowe a o tym fakcie zapomniałeś
oczywiscie, ze mozna miec klatke, kubly i szelki dla przyjemnosci. glebe, na ktorej nie da sie pojechac tez mozna miec, tylko nie jestem pewien gdzie tu przyjemnosc
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
tak, i robie to przy pomocy murarskiej łaty, sznurków z wachadełkiem i tyczki, zazwyczaj udaje mi sie to zrobić dobrze ...2 razy po własnym ustawieniu podjechałem na warsztat i nie było odchyłów
dla mnie duza przyjemnoscia jest patrzenie na takie auto i swiadomosc z gleby jaka posiadam,
jazda mi nie przyszkadza
dla mnie duza przyjemnoscia jest patrzenie na takie auto i swiadomosc z gleby jaka posiadam,
jazda mi nie przyszkadza
-
- Świeżak
Najniższym punktem było mocowanie "sanek" zawieszenia z przodu, tyle że to było w Golfie 3. Przy takiej glebie z racji belki z tyłu - tylne koła nie zgrywały się już z kształtem nadkoli Auto do jazdy na co dzień z klatką uważam za zajebistą sprawę, jeśli się ma tylko taka możliwośćkamiloooo pisze:a co miales 2 cm od tego asfaltu?? i na czym tak zjechales w corsie b??Side-pipe pisze:...hehehe. Ale o lans na torze Poznań na pewno nie chodzi Chcesz zejść jeszcze z centymetr mówisz, jeszcze z jeden udałoby się po spuszczeniu nieco powietrza z kół Jaka jest wysokość najniższego punktu podwozia - mierzyłeś? Ja swego czasu turlałem na około 2 od asfaltu, ale po kilkukrotnym zawieszeniu się trzeba było pokręcić w górę
kerni lans i iskry musza byc
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
Re:
!markos pisze:czyli spoko, ze jest nisko i nie szkodzi, ze nie da sie jezdzic kocham takie tuningikerni pisze:dla mnie duza przyjemnoscia jest patrzenie na takie auto i swiadomosc z gleby jaka posiadam,
jazda mi nie przyszkadza
a ja nie lubie towjej paranoi panie Szmarkkoksie ...moje auto, jezdze tak, da sie tak jezdzic,
taki tuning lubie, jest to low&slow i wara ci od tego kolego
nie chce mieć japońskiego imprta a niemieckiego germana koniec i kropka ...a jak nie mozesz sobie z tym poradzić utnij sobie kabel od internetu
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Kontakt:
2 cm rzecz niemozliwa w corsie do jazdy dlatego zapytalemSide-pipe pisze: Najniższym punktem było mocowanie "sanek" zawieszenia z przodu, tyle że to było w Golfie 3. Przy takiej glebie z racji belki z tyłu - tylne koła nie zgrywały się już z kształtem nadkoli Auto do jazdy na co dzień z klatką uważam za zajebistą sprawę, jeśli się ma tylko taka możliwość
kerni jezdzic sie da?, da... i o to chodzi ja tez przejechalem 550 km do warszawy z miska 4,5 cm od ziemi.... i nie bylo bardzoo zleee
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Kontakt:
a chociazby nie plujecie sobie w brode ze czasem mozna kogos pogonic ..... gdybym tylko mial auto na wysokosci umozliwiajacej poruszanie sie na innych drogach, niz tylko nowe?
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
w centrum szczecina mamy dość dobre nawierzchnie tak więc problemu nie ma większego
...poza tym auta używam głównie w godzinach szczytu, wiec z ganianiem się jest ciężko ale jak coś się trafi nie odpuszczam, zaciska się zęby i ogień
...poza tym auta używam głównie w godzinach szczytu, wiec z ganianiem się jest ciężko ale jak coś się trafi nie odpuszczam, zaciska się zęby i ogień
- KO$TEK
- Nowy
- Imię: Michał
- Podziękował;: 1 raz
Czyzby jakies remonty byly??? Fakt, po Szczecinie jezdzilem ostatnio tak ze 2 lata temu, CB zawias -40 + poza mna 2 osoby na pokladzie i troceh bagazu i lecialy iskry i k...y Wtedy myslalem ze gorzej jest tylko we Wrocku. Chociaz ostatnio przerazil mnie Włocławek. Sorry za kolejne OT.kerni pisze:w centrum szczecina mamy dość dobre nawierzchnie
P.S.
Fajne te kolorki
- -=m&m=-
- Website Admin
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
te zielone to ściagnięte z markosa są
Ps. jesli chodzi o zawias to co kto lubi ale jak juz masz sie trochę śmocy pod nogą to szkoda nie depnąć tylko dlatego, że auto leży na ziemi ...
Ps. jesli chodzi o zawias to co kto lubi ale jak juz masz sie trochę śmocy pod nogą to szkoda nie depnąć tylko dlatego, że auto leży na ziemi ...
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
-=m&m=- pisze:te zielone to ściagnięte z markosa są
no tak, fakt... hehe, miały być ostro pomarańczowe, ale taka farba została kumplowi po zleceniu malowania proszkiem rurek do autobusów
- rQs
- Nowy
- Imię: Bartek
- Kontakt:
Jest grubo
Fajne kolorki takie wiosenne
Przyłączenie się do apelu
http://i.pinger.pl/pgr144/9846985800103f264d25c211
Fajne kolorki takie wiosenne
Przyłączenie się do apelu
http://i.pinger.pl/pgr144/9846985800103f264d25c211
Do sprzedania -
Granatowe x14sz by Bartek
I najważniejsze
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
Granatowe x14sz by Bartek
I najważniejsze
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
mimo gleby da się latać ...dowody
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
na tych negatywach pewnie musi drzeć szybko opony. Wygląda fajnie, ale bym się nie zamienił na komfort
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Kontakt:
jest gleba jest lans
i poszalec tez sie da
jakie masz z tylu sprezyny?? bo siedzi ladnie a tyl nie bardzo dociazony
i poszalec tez sie da
jakie masz z tylu sprezyny?? bo siedzi ladnie a tyl nie bardzo dociazony
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
od gwintu TAtechnik, cały zestaw pod corse B GSi, wyjąłem tylko tylną regulacje
(tylna sprężyna była identyczna jeśli chodzi o ilość zwojów i grubość z tą co kiedyś robiłem na zamówienie)
jeśli chodzi o zdzieranie opon, to pozytyw czy negatyw jeśli jest w miarę rozsądny nie zdziera opon(opona na styku z podłożem układa się na płasko), natomiast dzieje się to już przy lekkiej zbierzności lub rozbierzności, a u mnie to akurat jest perfect
(tylna sprężyna była identyczna jeśli chodzi o ilość zwojów i grubość z tą co kiedyś robiłem na zamówienie)
jeśli chodzi o zdzieranie opon, to pozytyw czy negatyw jeśli jest w miarę rozsądny nie zdziera opon(opona na styku z podłożem układa się na płasko), natomiast dzieje się to już przy lekkiej zbierzności lub rozbierzności, a u mnie to akurat jest perfect
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
aktualny mocno niepoważny styl corsy na wakacje 2011 ...mam jeszcze kilka naklejek np.:
uzupełnij brakujący olej silnikowy i promujące Szczecin
- -=m&m=-
- Website Admin
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
ale nie widać promującej corsasport oraz tak jak napisał kamilooo, nie przejdzie się obojętnie obok tej corsykerni pisze: aktualny mocno niepoważny styl corsy na wakacje 2011 ...mam jeszcze kilka naklejek np.:
uzupełnij brakujący olej silnikowy i promujące Szczecin
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
mała zapowiedź ...evo III !!!
za długo nic się nie działo, i z racji wolnego weekendu i opustoszałego warsztatu zacząłem coś tam działać
będzie:
-redukcja masy permanentna, czyli wycinanie wszystkiego co zbędne, alu. mocowania pod kubły, szybki z poliwenglanu, wywalenie tylnej wycieraki itp.
-lakierowanie, wnetrze, komora silnika i jak starczy czasu buda ( wnętrze i komora biała, buda jeszcze do przemyślenia)
-nowe nadkola przednie i tylne, (bardziej delikatnie poszerzone, naciągnięte na koło w typowym Gstylu)
-ogarniecie estetycznie wiązki kabli i kilka napraw mechanicznych
za długo nic się nie działo, i z racji wolnego weekendu i opustoszałego warsztatu zacząłem coś tam działać
będzie:
-redukcja masy permanentna, czyli wycinanie wszystkiego co zbędne, alu. mocowania pod kubły, szybki z poliwenglanu, wywalenie tylnej wycieraki itp.
-lakierowanie, wnetrze, komora silnika i jak starczy czasu buda ( wnętrze i komora biała, buda jeszcze do przemyślenia)
-nowe nadkola przednie i tylne, (bardziej delikatnie poszerzone, naciągnięte na koło w typowym Gstylu)
-ogarniecie estetycznie wiązki kabli i kilka napraw mechanicznych
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Kontakt:
nie zapomnij pochwalić się masą po zakończeniu prac
- kamiloooo
- Post Mistrz