check engine
check engine
witam dzisiaj miałem dziwna sytuacje w corsie natomiast jechałem sobie i nagle zapaliła mi się lampka check engine na dosłownie 2 sekundy powtórzyło się to jeszcze raz i koniec auto po zaświeceniu zachowało się jak by jej zapłon odcięli ale na szczęście jechało dalej. w innych postach pisałem ze mam problem z mocą w aucie jest zamulona i niema siły ledwo pod gore wjeżdża nie wiem nawet jak się sprawdza te kody błędów możne bym mógł więcej wam powiedzieć proszę o pomoc
- MALY
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: check engine
musisz poszukać na forum o kodach było trochę jest napisane jak je odczytywać
ale miom zdaniem za zapalającą się lampke odpowiada sonda lambda
ale miom zdaniem za zapalającą się lampke odpowiada sonda lambda
Zasada jest prosta jak sie walnąłeś to i ciebie odwalą
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
a wracając do lewego się kulania corsy to muszę jeszcze dodać ze wyjeździłem paliwo do zera bo stanęła czy też morze się przyczynia to do jej oporów w jeździe i mocy
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Może przytkał ci się filtr paliwa,zwłaszcza jak piszesz że wyjeżdżasz bak do "zera"
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
albo pompa paliwa dostała bo nie było paliwa, które przy okazji ją chłodzi i smaruje ...
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
witam odczytałem kod i pokazuje tylko kod 12 wiec nie wiem co jest grane dziś rano znowu zgasła po zapaleniu się lampki check engine ale zapaliła i dojechałem do celu i z powrotem bez problemu nie wiem coś siada ale co nie wiem
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Jeśli lampka podczas jazdy się zapaliła to błąd musi być. Albo się wykasował z pamięci (ECU nie miało zasilania na pamięć z aku przez 30 min , albo było po tym 10 odpaleń bez wystąpienia błędu). Jest jeszcze druga opcja która czasem się zdarza że nie poczekałeś aż trzykrotnie wymruga kod 12 i potem ewentualne kody błędów (generalnie 4 razy ja dla pewności czekam na 5 mrugnięć kodu 12 i wtedy uznaję że nie ma błędu).
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie