Urwana śruba od głowicy ;/
Urwana śruba od głowicy ;/
Witam wszystkich....Jak w temacie... mam problem gdyż podczas odkręcania urwała się śruba od głowicy.. ;/ 2 cm śruby wystaje ponad powierzchnie bloku... jakieś sugestie co do pozbycia się problemu? Śruba zalana jest WD-40 ale nie idzie żabka ;/ I do tego pytanie czy mozna dokupić jedną taką śrubę czy sprzedają je w kompletach? Pozdrawiam wszystkich....
- STELMI
- Moderatorzy

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
Re: Urwana śruba od głowicy ;/
śruby są sprzedawane w kompletach. Co do wykręcenia tej co siedzi to podgrzej ją i wtedy spróbuj żabąmrmk11 pisze:Witam wszystkich....Jak w temacie... mam problem gdyż podczas odkręcania urwała się śruba od głowicy.. ;/ 2 cm śruby wystaje ponad powierzchnie bloku... jakieś sugestie co do pozbycia się problemu? Śruba zalana jest WD-40 ale nie idzie żabka ;/ I do tego pytanie czy mozna dokupić jedną taką śrubę czy sprzedają je w kompletach? Pozdrawiam wszystkich....
- Konik
- Moderatorzy

- Imię: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Palnik
? a moze coś tam przyspawać i tedy odkręcic? chyba raczej tylko komplety śrób 
- mehes
- Moderator Leader

- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
przyspawaj nakrętke.
Zawsze się zmienia na nowe śruby po każdym demontażu głowicy.
Zawsze się zmienia na nowe śruby po każdym demontażu głowicy.
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- mehes
- Moderator Leader

- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Śruby są twarde
lepiej spróbuj z nakrętką
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Pomogłem postaw +
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
albo spawanie albo jakas kontra i porządny klucz z ramieniem
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
kontra nie wchodzi w grę gdyż długość pozostałej części urwanej szpilki to 1 cm 
- Konik
- Moderatorzy

- Imię: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
w takim razie gdzie jest 1 cent?mrmk11 pisze:... 2 cm śruby wystaje ponad powierzchnie bloku...
wez tam przyspawaj kawałek pręta prostopadle do szpilki potem podgrzej szpilke i weż na zryw szarpnij.
- STELMI
- Moderatorzy

- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
to nic nie da - pęknie spaw. Lepsza opcja to ta z nakrętką co powyżej jest opisanaKonikGSI pisze:w takim razie gdzie jest 1 cent?mrmk11 pisze:... 2 cm śruby wystaje ponad powierzchnie bloku...
wez tam przyspawaj kawałek pręta prostopadle do szpilki potem podgrzej szpilke i weż na zryw szarpnij.
źle napisałem... wystaje 1 cm.... w piątek z nią powalczę... może puści...
-- 22 maja 2011, o 19:33 --
śrubę udało się wykręcić po uprzednim nadspwawaniu nakrętki i przy użyciu klucza nasadowego odpuściła
-- 22 maja 2011, o 19:33 --
śrubę udało się wykręcić po uprzednim nadspwawaniu nakrętki i przy użyciu klucza nasadowego odpuściła