felgi z golfa i powstal problem
felgi z golfa i powstal problem
witam mam problemik morze wiecie co się stało mianowicie kupiłem felgi z golfa3 stalówki założyłem na nie oponki do przodu 185 /55 a na tył 195/60 i tu moje pytanie nie mam już kierownicy prosto i ściąga mocno na jedna stronę przy mocnym skręcie coś trze trzeba dystanse czy trzeba ustawić zbieżność bo nie wiem co się stało skąd taka zmiana
- koza149
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: felgi z golfa i powstal problem
a może sworznie wahaczy mają luz ? Bo zbieżność to raczej się nie zmieniła po zmianie kół..
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Nie wiem czy to pomoże ale felgi do vw mają piastę 57,1 a do cb 56,6 ,może stąd cię ściąga z różnicy otworu centrującego ? Choć powiem ci że mam też felgi od vw na zimę i nie miałem takiego przypadku jak ty
- koza149
- Nowy
- Kontakt:
wydaje mi sie, ze sruby nacentrują felge na piascie..tnj86 pisze:Nie wiem czy to pomoże ale felgi do vw mają piastę 57,1 a do cb 56,6 ,może stąd cię ściąga z różnicy otworu centrującego ? Choć powiem ci że mam też felgi od vw na zimę i nie miałem takiego przypadku jak ty
to co robić jest jakiś sposób na to zmiana śrub pomorze i skąd ta zmiana na kierownicy były zimówki założone nic nie ściągało
-- 30 maja 2011, o 20:40 --
ale były felgi 13 z opla oczywiście
-- 30 maja 2011, o 20:40 --
ale były felgi 13 z opla oczywiście
- koza149
- Nowy
- Kontakt:
ja bym obstawiał coś z zawieszenia, jakiś luz.. a jak przyspieszasz albo hamujesz nie znosi Cię ?
przy hamowaniu jest lepiej mniej ściąga jutro zobaczę zawieszenie i powiem czy coś znalazłem
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Nie nacentrują. Raz na 50 uda Ci się centralnie przykręcić koło. Cała reszta przypadków będzie biło bo w mniejszym lub większym stopniu koło przy obrocie będzie chodzić góra-dół.koza149 pisze:wydaje mi sie, ze sruby nacentrują felge na piascie..tnj86 pisze:Nie wiem czy to pomoże ale felgi do vw mają piastę 57,1 a do cb 56,6 ,może stąd cię ściąga z różnicy otworu centrującego ? Choć powiem ci że mam też felgi od vw na zimę i nie miałem takiego przypadku jak ty
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
kup pierścienie
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- koza149
- Nowy
- Kontakt:
Dobra, ale czy będzie to miało wpływ na ściąganie.. wydaje mi się, ze byłoby czuć wtedy jakieś drgania na kierownicy.. jak bez wyważenia koła.Fifo pisze: Nie nacentrują. Raz na 50 uda Ci się centralnie przykręcić koło. Cała reszta przypadków będzie biło bo w mniejszym lub większym stopniu koło przy obrocie będzie chodzić góra-dół.
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt: