Combo Z20LET
- lukigondi
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Combo Z20LET
Na pewno zderzak lampy poliftowe. Felgi snowflakes z Zafiry GSI. Może kilka dodatkowych drobnych rzeczy
-
- Świeżak
kolego, rób autko szybkie, sprawne i jak najbardziej niepozorne
będzie czym leczyć chłopaczków w tatusiowozach z leasingu z buty
szykuje się combo-lot
będzie czym leczyć chłopaczków w tatusiowozach z leasingu z buty
szykuje się combo-lot
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
powoli do przodu, 3mam kciuki za ukończenie projektu
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Krzy Krzy
- Nowy
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Teraz widać blask lakieru, lepsze fotki. Jest ładnie
Bóg dał nam nogi, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na GLEBIE ...
-
- Świeżak
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Ostro kibicuję temu projektowi!! bardzo mi się podoba !!! Kolor igła !!!!
Podoba mi się bardzo podejście do tematu i czekam na ciąg dalszy !!!!
Podoba mi się bardzo podejście do tematu i czekam na ciąg dalszy !!!!
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
-
- Świeżak
- lukigondi
- Świeżak
Witam po dłuuuugiej przerwie
Przez ostatnie 2 miesiące nie przykręciłem nawet 1 śrubki.
Brak czasu
Myślę, że w ten weekend wrócę do projektu
Przez ostatnie 2 miesiące nie przykręciłem nawet 1 śrubki.
Brak czasu
Myślę, że w ten weekend wrócę do projektu
- lukigondi
- Świeżak
Dziś silnik wylądował w aucie
Niestety mam problem z poduszkami silnika. Nie mogę ich zamocować, silnik ze skrzynią są za szerokie
Niestety mam problem z poduszkami silnika. Nie mogę ich zamocować, silnik ze skrzynią są za szerokie
-
- Świeżak
Nikt nie obiecywał, że P&P podejdzie
Ale da się, skoro do corsy się udało to i do comboLETa da radę
Ale da się, skoro do corsy się udało to i do comboLETa da radę
- nolack
- Nowy
- Imię: Krzysiek
- Kontakt:
ta poduszka od silnika jest za duza
jak dobrze pamietam Czestr ma na ori z 1,0
umnie jest jescze inaczej bo ja mam c20let i poduszke mam przesunieta do przodu na podłuznicy
oczywiscie skrzynia f23 i ori mocowanie poduszek z merivy i wsazystko sie miesci
jak dobrze pamietam Czestr ma na ori z 1,0
umnie jest jescze inaczej bo ja mam c20let i poduszke mam przesunieta do przodu na podłuznicy
oczywiscie skrzynia f23 i ori mocowanie poduszek z merivy i wsazystko sie miesci
www.corsaclub.pl/sklep NOWE I UŻYWANE CZĘŚCI DO OPLA
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Nie łam się ! musisz mu pomóc w spasowaniu jedyny błąd ,który zrobiłeś to pasowanie silnika po polakierowaniu komory... w nerwach i załamaniu może się trochę porysować... wiem coś o tym...
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
jak za szeroki :0 , silnik ze skrzynia jest chyba takiej samej szerokosci co moj, a combo nie moze byc wezsze . v6 do cc wkladaja to co dopiero 2.0
poduszke od strony rozrzadu (przykrecana na podluznice) mam chyba identyczna jak ta na foto. ale od strony skrzyni (czyli ta "wbudowana" w podluznice) to tak nolack pisal jest z 1.0,
dorobiony zostal tylko uchwyt ktory przykrecany jest do skrzyni
jak chcesz miec na cacy wal do m-techa
malo tego. masz wiecej miejsca przy skrzyni niz w naszych wersjach ze wzgledu na przekladnie kierownicza, macie ja po drugiej stronie, a to duzo ulatwia sprawe
poduszke od strony rozrzadu (przykrecana na podluznice) mam chyba identyczna jak ta na foto. ale od strony skrzyni (czyli ta "wbudowana" w podluznice) to tak nolack pisal jest z 1.0,
dorobiony zostal tylko uchwyt ktory przykrecany jest do skrzyni
jak chcesz miec na cacy wal do m-techa
malo tego. masz wiecej miejsca przy skrzyni niz w naszych wersjach ze wzgledu na przekladnie kierownicza, macie ja po drugiej stronie, a to duzo ulatwia sprawe
- lukigondi
- Świeżak
Może źle się wyraziłem, nie precyzyjnie.
Silnik ogólnie jest na miejscu. Między podłużnicami jest miejsce. Niestety poduszki mi nie pasują.
Czytałem kilkanaście opisów swapów na zagranicznych forach i większość stosuje po lewej stronie poduszkę od Corsy 1.7 CDTI SRI. Składa się z 2 części. Część w podłużnicy i "kawałka metalu" przekręcanego do skrzyni.
Po prawej stronie Poduszkę od Astry GSI, w której trzeba rozwiercić otwory po rozstaw jest mniejszy o 2-3mm.
U mnie jak przykręcę poduszkę od strony skrzyni to nie pasują otwory na poduszce po prawej (przy rozrządzie). Silnik za bardzo przesunięty w prawo. Do tego alternator jest bardzo blisko podłużnicy.
zdjęcia poduszki od strony skrzyni
Silnik ogólnie jest na miejscu. Między podłużnicami jest miejsce. Niestety poduszki mi nie pasują.
Czytałem kilkanaście opisów swapów na zagranicznych forach i większość stosuje po lewej stronie poduszkę od Corsy 1.7 CDTI SRI. Składa się z 2 części. Część w podłużnicy i "kawałka metalu" przekręcanego do skrzyni.
Po prawej stronie Poduszkę od Astry GSI, w której trzeba rozwiercić otwory po rozstaw jest mniejszy o 2-3mm.
U mnie jak przykręcę poduszkę od strony skrzyni to nie pasują otwory na poduszce po prawej (przy rozrządzie). Silnik za bardzo przesunięty w prawo. Do tego alternator jest bardzo blisko podłużnicy.
zdjęcia poduszki od strony skrzyni
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2011, o 21:39 przez lukigondi, łącznie zmieniany 2 razy.
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Czester - tu akurat nie masz racji ! Blok w V6 z racji swojej budowy jest węższy niż w rzędowej 4-ce... ogarnij sięczester 1 pisze:v6 do cc wkladaja to co dopiero 2.0
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2011, o 23:20 przez -=kLaRi=-, łącznie zmieniany 1 raz.
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
jakie ludzie?-=kLaRi=- pisze:Czester - tu akurat nie masz racji ! Blok w V6 z racji swojej budowy jest węższy niż w rzędowej 4-ce... ogarnij sięczester 1 pisze:ludzie v6 do cc wkladaja to co dopiero 2.0
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
jakie ludzie?czester 1 pisze:jakie ludzie?-=kLaRi=- pisze:Czester - tu akurat nie masz racji ! Blok w V6 z racji swojej budowy jest węższy niż w rzędowej 4-ce... ogarnij sięczester 1 pisze:v6 do cc wkladaja to co dopiero 2.0
heeheehehe cos mi sie wkleilo )) -nie zmieniaj tematu pało :PPP heheh
- lukigondi
- Świeżak
Problem z poduszką prawdopodobnie rozwiązałem, ale z alternatorem za blisko podłużnicy jeszcze nie
Muszę zmniejszyć ten wymiar i poduszka będzie pasować
Mam pytanie do Was odnośnie piast. Ja przerabiam na 5 szpilek. Wymyśliłem, że przetoczę piasty z Astry GSI do wymiaru corsy (34mm), ale prawdopodobnie materiał jest za twardy do toczenia, a 2 problem to ciężko znaleźć dobrego i taniego tokarza w UK.
Dlatego wolałbym kupić piasty od 1.7 CDTI SRI (5szpilek), prawdopodobnie miałbym tańsze rozwiązanie.
Tylko nie jestem pewien czy w te piasty będą pasowały przeguby z Astry GSI.
Czy mógłby mi ktoś potwierdzić na 100%???
Muszę zmniejszyć ten wymiar i poduszka będzie pasować
Mam pytanie do Was odnośnie piast. Ja przerabiam na 5 szpilek. Wymyśliłem, że przetoczę piasty z Astry GSI do wymiaru corsy (34mm), ale prawdopodobnie materiał jest za twardy do toczenia, a 2 problem to ciężko znaleźć dobrego i taniego tokarza w UK.
Dlatego wolałbym kupić piasty od 1.7 CDTI SRI (5szpilek), prawdopodobnie miałbym tańsze rozwiązanie.
Tylko nie jestem pewien czy w te piasty będą pasowały przeguby z Astry GSI.
Czy mógłby mi ktoś potwierdzić na 100%???
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
ten silnik musisz przesunac, lub powymieniac wszystkie rolki na wezsze, ale to i tak molo co pomoze. wiec lepiej go przesunac. miedzy rolka alternatora a podluznica tez musi byc ze 2 cm luzu. ja mialem z 1cm (fakt ze xer'm rzuca) i przytarla sie rolka, potem zerwalo pasek, jak wciagnie pod obudowe rozrzadu to wiadomo nowy remot silnika
jezeli wkladasz piasty przednie z 1.7 cdti to polosie mozna dac z astry g (mi taki zestaw spasowal). zmierz te piasty z gsi i porownaj z AG.
jezeli chodzi o tyl: w najmocniejszych combo (czyli tez 1.7 ctdi) wychodzily tarcze. wiec poszukaj najlepiej cala taka belka z comba i masz p&p.
jezeli wkladasz piasty przednie z 1.7 cdti to polosie mozna dac z astry g (mi taki zestaw spasowal). zmierz te piasty z gsi i porownaj z AG.
jezeli chodzi o tyl: w najmocniejszych combo (czyli tez 1.7 ctdi) wychodzily tarcze. wiec poszukaj najlepiej cala taka belka z comba i masz p&p.
- lukigondi
- Świeżak
Problem zwrotnic rozwiązany
Kupiłem zestaw od Merivy 1.7 CDTI
Dodam, że półośki od strony skrzyni meriva i zafira mają takie same długości (zafira nie ma pierścienia ABS).
Od strony silnika półośka od merivy jest 1,5-2cm krótsza (za krótka do combo) w stosunku do zafiry.
Co do hamulców na tylnej osi to ja mam seryjnie tarcze , ale 4 śruby.
Wkładam piasty od Zafiry (5 śrub), pasują p&p.
Poza tym muszę obciąć ten kawałek, bo uderza w "sanki"
A tutaj już hamulce 308mm
Kupiłem zestaw od Merivy 1.7 CDTI
Dodam, że półośki od strony skrzyni meriva i zafira mają takie same długości (zafira nie ma pierścienia ABS).
Od strony silnika półośka od merivy jest 1,5-2cm krótsza (za krótka do combo) w stosunku do zafiry.
Co do hamulców na tylnej osi to ja mam seryjnie tarcze , ale 4 śruby.
Wkładam piasty od Zafiry (5 śrub), pasują p&p.
Poza tym muszę obciąć ten kawałek, bo uderza w "sanki"
A tutaj już hamulce 308mm
Ostatnio zmieniony 14 paź 2011, o 22:33 przez lukigondi, łącznie zmieniany 1 raz.
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
super sie to oglada !!!! fajnie ,ze projekt posuwa sie do przodu !!!
-
- Świeżak
I to chyba nie każde koło 16" wejdzie na takie tarczeczester 1 pisze:no na 308mm to 16" minimum
udalo sie przseunac ten silnik?
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
- lukigondi
- Świeżak
Felgi mam 17" wiec problemu nie będzie, ale potrzebuje koło zapasowe bo mam na 4 śruby. Teraz nie jestem pewien jakie szukać 16", 17"?
Co do skrzyni to obciąłem ten przeszkadzający kawałek. Teraz silnik wisi luźno na 2 poduszkach.
Muszę dołożyć poduszki skrzyni. Dorobić mocowanie do tylnej. Odciąć i przesunąć mocowanie przedniej.
Co do szczeliny między kołem pasowym alternatora, a podłużnicą to jest ciasno
Co do skrzyni to obciąłem ten przeszkadzający kawałek. Teraz silnik wisi luźno na 2 poduszkach.
Muszę dołożyć poduszki skrzyni. Dorobić mocowanie do tylnej. Odciąć i przesunąć mocowanie przedniej.
Co do szczeliny między kołem pasowym alternatora, a podłużnicą to jest ciasno
- lukigondi
- Świeżak
małe update
Prace idą woooolno, ale auto już odpala.
Niestety jeszcze trzeba popracować trochę przy instalacji. Podłączyć kilka czujników, przepustnica nie działa....
Prace idą woooolno, ale auto już odpala.
Niestety jeszcze trzeba popracować trochę przy instalacji. Podłączyć kilka czujników, przepustnica nie działa....