Chciałem dzisiaj wymienić żarówkę w pokretle od ogrzewania tylnej szyby, wyjołem pokrętło i dalej nie wiem co robić mogę jakiś poradnik??
Z góry dziękuje.
Wymiana żarówki ogrzewania tylnej szyby
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: Panel nawiewu-żarówka
Są dwie możliwości.
Pierwszy sposób opisany przez użytkownika ja37
Wyciągnąć pokrętło od dmuchawy i wcisnąć małym śrubokrętem zapadkę w pokrętle, wtedy schodzi bez kłopotu. Następnie podważyć 2 zatrzaski i cały wyłącznik fajnie wychodzi I mamy żarówkę jak na dłoni Drugi sposób wymaga wymontowania całej konsoli ponieważ jest zastosowane inne rozwiązanie mocowania i żarówka jest wmontowana na stałe w przełącznik
Pierwszy sposób opisany przez użytkownika ja37
Wyciągnąć pokrętło od dmuchawy i wcisnąć małym śrubokrętem zapadkę w pokrętle, wtedy schodzi bez kłopotu. Następnie podważyć 2 zatrzaski i cały wyłącznik fajnie wychodzi I mamy żarówkę jak na dłoni Drugi sposób wymaga wymontowania całej konsoli ponieważ jest zastosowane inne rozwiązanie mocowania i żarówka jest wmontowana na stałe w przełącznik
- Ocena: 100%
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Świeżak
- Imię: Przemo
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Wymiana żarówki ogrzewania tylnej szyby
No ja mam rocznik 1994rok, i mam zielone pokrętła i tarcze licznikowe.
I jak wyjme pokrętło to mam takie dwa zaciski po lewej i prawej.
I jak wyjme pokrętło to mam takie dwa zaciski po lewej i prawej.
- koza149
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
skoro masz zaciski to ta 1 opcja jest u ciebie, czyli bez demontażu konsoli wymieniasz żarówkę.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Skoro wyjąłeś pokrętło to porównaj teraz wygląd swojego przełącznika z dwoma pokazanymi na forum i będziesz wiedział jaka wersja jest u Ciebie. Obstawiam pierwszą.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Świeżak
- Imię: Przemo
W których rocznikach była 2 opcja wymiany żarówki??
-- 30 lis 2011, o 19:07 --
Żarówka wymieniona opcja była ta pierwsza, i jak włącze ogrzewanie tylnej szyby to mocniej się zaświeci?
-- 30 lis 2011, o 19:07 --
Żarówka wymieniona opcja była ta pierwsza, i jak włącze ogrzewanie tylnej szyby to mocniej się zaświeci?
-
- Świeżak
- Podziękował;: 2 razy
By w jednym temacie był cały komplet zdjęć, dołączam ode mnie fotki rozebranej "wersji 2" tego przełącznika.
Od dostania się do środka dzielą nas tylko zatrzaski.
Żarówka jest w środku, pomiędzy tymi dwoma miedzianymi "słupkami", w plastikowej oprawce - "wąsy" żarówki są przylutowane do słupków.
By wymienić żarówkę na LED, musiałem wyłamać cały ten plastik, bo dioda nie chciała się zmieścić do środka...
Od dostania się do środka dzielą nas tylko zatrzaski.
Żarówka jest w środku, pomiędzy tymi dwoma miedzianymi "słupkami", w plastikowej oprawce - "wąsy" żarówki są przylutowane do słupków.
By wymienić żarówkę na LED, musiałem wyłamać cały ten plastik, bo dioda nie chciała się zmieścić do środka...
- Załączniki
-
- WP_20140103_006.jpg (889.12 KiB) Przejrzano 4488 razy
-
- WP_20140103_004.jpg (697.13 KiB) Przejrzano 4488 razy
-
- WP_20140103_001.jpg (736.74 KiB) Przejrzano 4488 razy