Uszczelka pod pokrywą zaworów
- przyciaga
- Moderatorzy
- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Uszczelka pod pokrywą zaworów
W ostatnim czasie (tj. od wymiany uszczelki pod głowicą w ubiegłe wakację) po raz trzeci wycieka mi olej spod pokrywy zaworów. Mechanik po raz kolejny kazał mi zakupić uszczelkę pod pokrywę zaworów bo mówi że ta która "przecieka" widocznie szybko twardnieje i traci swoje właściwości.
Teraz pytania: czy jest jakaś uszczelka (chodzi o markę) która nie twardniałaby tak szybko? Lub co może być przyczyną utraty własciwości uszczelki?
Teraz pytania: czy jest jakaś uszczelka (chodzi o markę) która nie twardniałaby tak szybko? Lub co może być przyczyną utraty własciwości uszczelki?
Ostatnio zmieniony 6 gru 2011, o 12:03 przez przyciaga, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- przyciaga
- Moderatorzy
- Kontakt:
Re: Uszczelka pod pokrywą zaworów
a powiedz mi który fragment mojej wypowiedzi tak Cie rozbawił? a może fakt ze być moze mam pękniętą pokrywę zaworów?corsianek pisze:moze nie dokrecenie? albo pekniecie pokrywy?

Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- corsianek
- Świeżak
- Imię: Michał
- Podziękował;: 2 razy
nic mnie nie rozbawilo tylko wstawilem ta emotke tak oo :0
Lubie Mę Corse 

- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
To tylko świadczy o tym, że nie wiesz po co one są lub nie umiesz z nich korzystaćcorsianek pisze:nic mnie nie rozbawilo tylko wstawilem ta emotke tak oo :0

A w temacie, dobre uszczelki robi elring

Corsa - sold
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Ania spytaj tego mechanika czy uszczelki składa na silikonie.
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- przyciaga
- Moderatorzy
- Kontakt:
Po zdjęciu pokrywy nie znaleziono żadnych oznak pęknięcia. Wybrałam uszczelkę Elringa (niestety sa one drogie - wykorzystując rabat firmowy za komplet zapłaciłam 77 zł) mam nadzieję, że ta da radę.
Piotrku - chłopak, który zajmuje się moją corsą zawsze daje silikon.
Zastanawia mnie tylko fakt czy faktycznie to wina uszczelki czy może tez być coś innego moze być przyczyną.
Przy robieniu uszczelki pod głowicą daliśmy uszczelkę fimy ayuza (nie wiem czy tak się to piszę) a potem następna była kupiona w moim ulubionym sklepie z częściami zamiennymi do Opla - nie wiem co to za firma - po prostu oplowski zamiennik. Być moze faktycznie sa one kiepskiej jakości...
Piotrku - chłopak, który zajmuje się moją corsą zawsze daje silikon.
Zastanawia mnie tylko fakt czy faktycznie to wina uszczelki czy może tez być coś innego moze być przyczyną.
Przy robieniu uszczelki pod głowicą daliśmy uszczelkę fimy ayuza (nie wiem czy tak się to piszę) a potem następna była kupiona w moim ulubionym sklepie z częściami zamiennymi do Opla - nie wiem co to za firma - po prostu oplowski zamiennik. Być moze faktycznie sa one kiepskiej jakości...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Pytanie, w którym miejscu wycieka? Możliwe, że składając wszystko do kupy zbyt mocno dokręcono pokrywę zaworów, która się wygięła i teraz cieknie. Chyba, że cieknie od strony rozrządu, wtedy jest możliwość, że leci spod simeringów wałków rozrządu a nie spod pokrywy.przyciaga pisze:W ostatnim czasie (tj. od wymiany uszczelki pod głowicą w ubiegłe wakację) po raz trzeci wycieka mi olej spod pokrywy zaworów...
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- przyciaga
- Moderatorzy
- Kontakt:
Bardzo dobre pytanie-=m&m=- pisze:Pytanie, w którym miejscu wycieka?

Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- G4lu5
- Nowy
Przyczyną też mogą być wydmuchy jak było w moim przypadku gdy miałem pęknięty tłok. Ale jeśli nie bierze Ci oleju to zapomnij o tym co napisałem 

- przyciaga
- Moderatorzy
- Kontakt:
Nie bierze oleju. Owszem ostatnio ubyło odrobinę, ale bardziej obwiniam ten wyciek spod uszczelki.
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- G4lu5
- Nowy
tak tak, u mnie olej wtedy wydmuchiwało i spod korka, uszczelki i nawet dmuchało przez odme do filtra.
- przyciaga
- Moderatorzy
- Kontakt:
O cholibka to teraz mi zadałeś ćwieka. Zanim wymieniłam tą uszczelkę to koles powiedział żeby zacząc od korka bo spod niego też ciekło. Wymieniałam gumę pod korkiem i na chwilę się uspokoiło; zaczęło wyciek widać własnie spod uszczelki (choć wiadomo przed założeniem tej gumy pod korkiem nie byłam w stanie stwierdzić czy nie leje się równocześnie spod uszczelki).G4lu5 pisze:tak tak, u mnie olej wtedy wydmuchiwało i spod korka, uszczelki i nawet dmuchało przez odme do filtra.
A teraz będę myśleć, że mogę mieć pęknięty tłok. Choć wydaje mi się ze gdybym tak faktycznie miała, to byłoby to słychac i łatwo by to mozna wykryć: mierząc kompresje. Tak jak napisłam w pierwszym poście mam z tym problem od conajmniej grudnia ubiegłego roku, bo wtedy zauważyłam pierwszy raz ten wyciek.
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
wyczyść wszystko dokładnie, kup sobie środek do czyszczenia tarcz hamulcowych i nim spsikaj zaoliwione miejsca przy korku i uszczelce a następnie obserwuj skąd dokładnie leci.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
U mnie (ten sam silnik ) oring korka zrobił się z gumowego plastikowy ,do tego popękał i ciekło.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- przyciaga
- Moderatorzy
- Kontakt:
Z tego samego powodu i ja go wymieniłam i faktycznie teraz spod korka nie cieknie.wolga85 pisze:U mnie (ten sam silnik ) oring korka zrobił się z gumowego plastikowy ,do tego popękał i ciekło.
-=m&m=- pisze:wyczyść wszystko dokładnie, kup sobie środek do czyszczenia tarcz hamulcowych i nim spsikaj zaoliwione miejsca przy korku i uszczelce a następnie obserwuj skąd dokładnie leci.
Tak też zrobiłam. Pozostaje czekać i obserwować.
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.