c18xe to głowica 16 zaworowa do c20ne nie pasuje a głowica 18 e to głowica 8 zworowa i pasujeMarcin '2F' pisze:c20ne z gora od c18xe i masz na dzien dobry okolice 140km (czyli to co zajezdzone c20xe) i opierdzielasz wszystkie c20xe
Ile razy będziesz pytał o to samo? dostałeś odpowiedź parę postów wyżej co należy zrobić...chomik92 pisze:Co zrobic zeby c20ne miał te 150 km??
chomik92 pisze:Widzę ale nie bede fiziował z głowicą .. wiec sportowy wałek, wydajniejsza pompa i program ;p i moze uzyskam te 140/150
Cyna - nie tak do końcaCyna pisze:c20xe to nic innego jak c20ne tylko z głowicą 16 zaworową:) jest to bardzo udana konstrukcja, jak będziesz dbał to nie zajedziesz go nigdy. Więc nie oglądaj się i ładuj XE.
Zgadza się - musisz liczyć ok 5-6tyś zł. żeby wyremontować c20xe...chomik92 pisze:nie no jak juz kupywac to XE wiadomo ze odrazu sie zrobi remont silnika ... ale wes znajdz w miare dobry silnik..
-- 30 lis 2011, o 17:12 --
ale słyszałem ze remont c20xe jest b.drogi .. popychacze Hydrauliczne sa droge !
chomik92 pisze:nie no jak juz kupywac to XE wiadomo ze odrazu sie zrobi remont silnika ... ale wes znajdz w miare dobry silnik..
ale słyszałem ze remont c20xe jest b.drogi .. popychacze Hydrauliczne sa droge !
dokładniekruszyn1 pisze: kupno silnika i remont to dopiero poczatek, wychodzi duuzo rzeczy przy przekladce i nagle okaze sie ze 10tys zl to malo
ok 500 złchomik92 pisze:
ok 500 zł[/quote]mehes pisze: ale słyszałem ze remont c20xe jest b.drogi .. popychacze Hydrauliczne sa droge !
-=kLaRi=- pisze:Cyna - nie tak do końcaCyna pisze:c20xe to nic innego jak c20ne tylko z głowicą 16 zaworową:) jest to bardzo udana konstrukcja, jak będziesz dbał to nie zajedziesz go nigdy. Więc nie oglądaj się i ładuj XE.)) inny blok , inne tłoki ,inny wał , inne korbowody , góra wiadomo
) chyba nie ma ani jednej rzeczy ,która by je łączyła poza pojemnością i marką
))
Zgadza się - musisz liczyć ok 5-6tyś zł. żeby wyremontować c20xe...chomik92 pisze:nie no jak juz kupywac to XE wiadomo ze odrazu sie zrobi remont silnika ... ale wes znajdz w miare dobry silnik..
gtszudi pisze: c20ne ma ten sam blok co c20xe
gtszudi pisze:,,,i glowica coscast badz ks700 po naprawie kanalu olejowego.