C16XE Państwa Misiowych :)
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: C16XE Państwa Misiowych :)
apropo felg
jak dla mnie to tylko te mesie
ale tak jak Ci już pisałem będzie lekka kapa z wystawaniem ;/ - ale pożyjemy zobaczymy
)) - ja czekam dalej na moje c2 - jak ogarnę to dam znać
Ps: który pin odpowiada za kontrolkę halogenów w liczniku bo teraz już nie pamiętam ,ale chyba nie miałem jej podpiętej - a bardzo miło to wygląda :DDD
kibicuję !! i w końcu musimy się spiknąć

Ps: który pin odpowiada za kontrolkę halogenów w liczniku bo teraz już nie pamiętam ,ale chyba nie miałem jej podpiętej - a bardzo miło to wygląda :DDD

Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/

Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy

- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Co się tyczy rolki-=kLaRi=- pisze:apropo felgjak dla mnie to tylko te mesie
ale tak jak Ci już pisałem będzie lekka kapa z wystawaniem ;/ - ale pożyjemy zobaczymy
)) - ja czekam dalej na moje c2 - jak ogarnę to dam znać
![]()

Z tym pinem jest mały ból

Ale to nie problem

10 min. roboty...

Co do spotkania to jestem otwarty na propozycje

- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
I odgrzewam kotleta 
Ogółem po za jeżdżeniem i cieszeniem się corsą na chwilę obecna nic się nie działo... Zrobione prawie 7kKm i już paru autkom corsa pokazała pazura
Ostatnie wyniki.
Jazda z rolki, około 110-120 km/h
- BMW E36 Coupe 2.5 podobno po solidnym remoncie... 1-0 dla corsy z dość dużą przewagą długości
- Toyota Celica (ta starsza żaba) - niestety tylko 2.0 1-0 dla corsy
I na deser w czasie powrotu z miejscowości Żory - stara Preluda... ładnie się kręciła do góry, silnik podobno coś grzebany ale nie mierzony...
Start ze świateł... Zarówno ja jak i kolega Prelą nie ogarnęliśmy trakcji na wilgotnym... REMIS... Drugie podejście z rolki zaraz po ruszeniu ze świateł - może z 60 km/h - brak trakcji na wilgotnym...
W końcu kawał długiej prostej... Start z rolki z około 130 km/h i moje zdziwko... Prela dalej koło mnie
Udało mi się zacząć uciekać dopiero w okolicy 170-180 km/h
Miły gest ze strony właściciela Prelki - pogawędka na stacji, gratulacje dobrego auta, parę fotek na forum H co go pokonało 
Nie mniej jednak z racji zmiany pracy i natłoku obowiązków... Po za tym młode pokolenie coraz to większe a każda sekunda spędzona razem bezcenna
Nie mniej jednak dzieje się...
Dzięki koledze z forum Pioso zanabyłem drogą kupna felgi 15
Prezentuje się to tak...

Nie ma najgorzej
Felgi będę polerował całkowicie na nowo
Do tego trzeba wymienić dwie oponki... Na tył przyjdzie dystans... jaki ? Zobaczymy po "opracowaniu" na nowo tylnych sierpów...
Po za tym przód w planie pójdzie jakieś 1,5 cm w dół żeby felga ładnie siedziała w błotniku...
Oprócz tego no liczę na fakt wrzucenia wałków
Także po mału

Ogółem po za jeżdżeniem i cieszeniem się corsą na chwilę obecna nic się nie działo... Zrobione prawie 7kKm i już paru autkom corsa pokazała pazura

Ostatnie wyniki.
Jazda z rolki, około 110-120 km/h
- BMW E36 Coupe 2.5 podobno po solidnym remoncie... 1-0 dla corsy z dość dużą przewagą długości
- Toyota Celica (ta starsza żaba) - niestety tylko 2.0 1-0 dla corsy
I na deser w czasie powrotu z miejscowości Żory - stara Preluda... ładnie się kręciła do góry, silnik podobno coś grzebany ale nie mierzony...
Start ze świateł... Zarówno ja jak i kolega Prelą nie ogarnęliśmy trakcji na wilgotnym... REMIS... Drugie podejście z rolki zaraz po ruszeniu ze świateł - może z 60 km/h - brak trakcji na wilgotnym...
W końcu kawał długiej prostej... Start z rolki z około 130 km/h i moje zdziwko... Prela dalej koło mnie

Udało mi się zacząć uciekać dopiero w okolicy 170-180 km/h

Nie mniej jednak z racji zmiany pracy i natłoku obowiązków... Po za tym młode pokolenie coraz to większe a każda sekunda spędzona razem bezcenna

Nie mniej jednak dzieje się...
Dzięki koledze z forum Pioso zanabyłem drogą kupna felgi 15

Nie ma najgorzej

Po za tym przód w planie pójdzie jakieś 1,5 cm w dół żeby felga ładnie siedziała w błotniku...
Oprócz tego no liczę na fakt wrzucenia wałków

Także po mału

- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Chciałem zobaczyć jak wyglądało na poprzednim setupie ale na pierwszej stronie wątku wszystkie foty z fotosika są "niedostępne" a w galerii prywatnej na forum brak takowych

"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Pioso
- Świeżak
- Imię: Robert
Jak dla mnie właśnie pasują do koloru.. robią lepsza robotę niż w mojej.. w ogóle lepiej się na aucie prezentują jak jest niżej.. u mnie tak nie wyglądało:)
A auto robi wrażenie.. silnik.. no co tu gadać.. wszystko gra jak w zegarku
Polerkę poprawisz i kobitki na dzielni będą się jarać a mały będzie się rwać jak szalony
! Modź kumpel :d!
A auto robi wrażenie.. silnik.. no co tu gadać.. wszystko gra jak w zegarku

Polerkę poprawisz i kobitki na dzielni będą się jarać a mały będzie się rwać jak szalony

-
- Nowy
- Imię: Krzysztof
popieram Maximo,straciła urok.Bear masz u mnie minusa 
-- 1 sty 2012, o 22:35 --

-- 1 sty 2012, o 22:35 --

- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Niestety ale po części muszę się zgodzić... Jednak...maximo pisze:Niestety na chwilę obecną auto całkowicie straciło swój urok :0
1) Nie ma ani GSi frontu, tył nie jest wydystansowany a przód nie opuszczony...
2) Niestety ale na tym aucie mało co po za dość szerokim i odstawionym rantem nie daje uroku temu autu...
3) Felga jest poniekąd takim efektem okazji i poszukiwań alternatywnej felgi dla 14... Prawdopodobnie będzie taką rolką tymczasową... Kto wie co się wykluje

Jednak mimo wszystko przyznam, że gdy felga wystawała, auto leżało na glebie to wyglądało dobrze... ale za tych czasów nie miałem sporo ciekawości pod prawą nogą... teraz do dynamicznej jazdy zaczęlo brakować trakcji...
Jak macie propozycje po za ciągle wałkowanym mercedesem, porsche na coś ciekawego a nie wystającego po za auto to proszę... Śmiało

Ja jednak zauważyłem, że w dużej mierze felga gdy siedzi w błotniku nadrabia rozmiarem... Tu brakuje i jednego i drugiego hehe...

Specjalnie dla Ciebie mike małe love story o naszym familijnym autku... Raz, że o tym wspomniałeś, a dwa, że od momentu kiedy nabyliśmy z żoną to autko do chwili obecnej zostało zrobione moim zdaniem dużo... A w zasadzie praktycznie to czego zawsze chciałem-=m&m=- pisze:Chciałem zobaczyć jak wyglądało na poprzednim setupie ale na pierwszej stronie wątku wszystkie foty z fotosika są "niedostępne" a w galerii prywatnej na forum brak takowych![]()

Hehe

Pierwsza gleba

Pierwsza felga

Czas na nowy front i nowe oczka oraz coś szerszego i rozmiar większego - BORBET 8 i 9J x 14" ET 30 na wszytskich

Było dość hmmm... wysoko

Konkretny remont, obróbka silnika, nowa skrzynia - kompletny zabieg pod performace i wymarzone osiągi pod butem

Tyle po krótkiemu dla ciekawych z historii naszego autka

- lochun
- Nowy
- Imię: Krzysiek
powiem tak, bardzo zacnie. jak tak patrze na nia na tych borbetach, to sie zastanawiam czy aby zlej corsy nie kupilem. strasznie podoba mi sie idea smallblockowego 1,8. tylko takie male pytanie, co z uszczelka pod glowice? tak ogolnie, sie zastanawiam czy by pomyslu nie skroic i nie zaaplikowac pod swoja czapke.
nie moge niestety wszystkich zdjec zobaczyc bo mam w robocie urle poblokowane.
nie moge niestety wszystkich zdjec zobaczyc bo mam w robocie urle poblokowane.
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Uszczelka pod głowica to standart c16xe. Mięsa jest na tyle... Jak sobie popatrzysz na średnicę cylindra c16xe i x18xe1, dodatkowo zmierzysz sobie faktyczną średnicę uszczelki jak przychodzi na cylinder to zostaje zapas po rozwiercie bez najmniejszego problemu...
- maximo
- Nowy
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Ronal wygląda na corsie jak z dupymaximo pisze:2 miłe dla oka propozycje w temacie felg![]()
Ronal turbo
Zender turbo2

- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
i tu wychodzi kto ma czym jechac,a kto ma sie czym turlac(prosze zle nie odbierac bo nie mam zamiaru nikogo obrazac-to na wlasnym, i nie tylko, doswiadczeniu). niestety, ale jak sie ma pod noga to zawias musi miec jak pracowac, i musi pracowac dobrze. gleba w PL nadaje sie do szurania za rowerzystami.Jednak mimo wszystko przyznam, że gdy felga wystawała, auto leżało na glebie to wyglądało dobrze... ale za tych czasów nie miałem sporo ciekawości pod prawą nogą... teraz do dynamicznej jazdy zaczęlo brakować trakcji...
mnie sie podobaja ażurowe felgi. takie pelne mniej, ale jak beda wypolerowne to sie poprawi. teraz dobra guma i problemow z trakcja, ani przewymiarowanego kola nie bedzie co poprawi sytuacje w walkach na drodze

bmw 325 i 328 to zaden konkurent, duzo wazy i ma dlugie przelozenia, pralka lepiej, ale ona wazyla pewnie mniej niz corsa hehe
- lochun
- Nowy
niedzwiedziu, a moze poszerzana stalowka? ^^
ewentualnie, work equip III
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Eeee... Ważne, że objechane hehehePorszak pisze:i tu wychodzi kto ma czym jechac,a kto ma sie czym turlac(prosze zle nie odbierac bo nie mam zamiaru nikogo obrazac-to na wlasnym, i nie tylko, doswiadczeniu). niestety, ale jak sie ma pod noga to zawias musi miec jak pracowac, i musi pracowac dobrze. gleba w PL nadaje sie do szurania za rowerzystami.Jednak mimo wszystko przyznam, że gdy felga wystawała, auto leżało na glebie to wyglądało dobrze... ale za tych czasów nie miałem sporo ciekawości pod prawą nogą... teraz do dynamicznej jazdy zaczęlo brakować trakcji...
mnie sie podobaja ażurowe felgi. takie pelne mniej, ale jak beda wypolerowne to sie poprawi. teraz dobra guma i problemow z trakcja, ani przewymiarowanego kola nie bedzie co poprawi sytuacje w walkach na drodze![]()
bmw 325 i 328 to zaden konkurent, duzo wazy i ma dlugie przelozenia, pralka lepiej, ale ona wazyla pewnie mniej niz corsa hehe

Felga dobra, cultstylowa ale... Ciężko dostępna a jak już o $$$$$ fiu fiu...lochun pisze:niedzwiedziu, a moze poszerzana stalowka? ^^
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
- lochun
- Nowy
stal nie. sam bym ci pospawal ^^ a raczej moj brat 
a work tak, ale mi bardziej jotdeemem smierdzi
a cena i dostepnosc nie tak zle. 460dolcow +transport z usa. czyli w 2,5 klocka na luzie sie zamknac da

a work tak, ale mi bardziej jotdeemem smierdzi

- Gesio_CB
- Nowy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Do tej budy to idzie policzyc na palcach jednej ręki, koła jakie pasują,niestety...
Nie wiem czy 16'' wchodzi w gre, ale ja swego czasu szukalem z CC gsi, takie o http://moto.allegro.pl/opel-corsa-c-gsi ... 73759.html
Nie wiem czy 16'' wchodzi w gre, ale ja swego czasu szukalem z CC gsi, takie o http://moto.allegro.pl/opel-corsa-c-gsi ... 73759.html

- maximo
- Nowy
Bear zawsze można kupić roty ew. drag weelsy albo wsadzić bardzo pomarańczowe ultraleggery 

- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
16 ciągle wchodziły i gdzieś tam wchodzą w grę Grzesiu
w końcu moim takim planem były porsche 90's z 928
robiłem prymiarke na moim autku CC GSi ale przy tej glebie która jest teraz, to ciężko
a i nie jest to do końca to o co mi chodzi
na twojej z racji koloru w polerce albo białe jak najbardziej
dawno już chodzi mi też po głowie BBS RM, również były przymiarki ale nie mam fotek. Zadzwonie do kumpla, założe, zrobię foty i ocenicie
maximo za te wszystkie felgi które wymieniłes to bym po malu drugi silnik zbudował hehe
nie ta liga. Niestety ale jeśli chodzi o takie rarytasy to mnie nie stać. Corsa cały czas jest i będzie moim hobby, które staram się jak mogę poprawiać od serii... Na razie wyniki średnie ale jakos leci to do przodu 

- lochun
- Nowy
ta w kolorze ktory zwa fluorite pink i do tego pekajaca rote. nie polecam roty- juz lepiej dw, przynajmniej sie az tak nie lamia.
-
- Nowy
dobra sciema sciemą ale ja chce Bear widziec co Ty z "Moim" autem szykujesz na przyszły sezon 

- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Hmmm... Co ja planuje z twoim autkiem taaaa ?
hehe. No chciałem Ci rzucić nowy lakier o ile dobrze pójdzie - jeśli pozwolisz oczywiście
do tego chciałem Ci to zglebic bardziej. Znaczy się tyle ile się da
chciałem coś we wnętrzu zrobić o ile się zgodzisz. A, wywale chyba te bi-zenony bo to już nudne jest cały czas jeździć na jednej i tej samej lampie
ale to wszystko musimy na spokojnie jeszcze skonsultować

-
- Nowy
po konsultacji,wyrażam na wszystkie mody zgode
a czemu sprzedałeś mi nieświadomie te borbety które tak przezajebiscie pasowały do tegoż samochodu ? 
EDIT-NIE ZGADZAM SIE NA ZMIANE PRZEDNICH LAMP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EDIT-NIE ZGADZAM SIE NA ZMIANE PRZEDNICH LAMP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
maximo - wymowne ale dla mojego wątłego umysłu nie zrozumiałe. Co do borbetow może wróci coś podobnego jak trafie na koło przednie żeby miało większe et bądź 7,5" szerokości. Bo na chwilę obecna wystający o prawie centymetr przód mnie po prostu wkurwia. A poszerzać auta nie chce bo podoba mi się jego sylwetka z sierpami. Co do lamp to raczej decyzja już zapadła że ida out...
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Aruś - o czym wy nawijacie !? jak to modzisz auto Gawrona ?
jakoś w temacie nie jestem i nie wiem o co kaman 

Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe...