Jak schować w CB głośnik za boczkiem
- blood1989
- Nowy
- Imię: Mateusz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Jak schować w CB głośnik za boczkiem
Witam męczy mnie jedno jak schować głośnik za boczkiem drzwi, oczywiście otwór powiększony dystans założony no ale boczek dotyka głośnika, i tu powstaje pytanie jak go schować lub czy są jakieś patenty żeby nie kolidował z boczkiem a miał miejsce pracy Może Wy macie jakieś magiczne sposoby bo moje się już skończyły a zależy mi na oryginalnym wyglądzie
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: Jak schować w CB głośnik za boczkiem
Wszystko zależy od tego co tam wsadzasz. Jeśli chcesz wepchnąć tam ogromny głośnik to się nie zmieści a jeśli ten sam rozmiar niezbyt głębowi to problemu nie ma. Ja mam u siebie głosniki Alpine o seryjnym rozmiarze, schowane pod boczek bez żadnego rzeźbienia i dodatkowo tweeter w miescu oryginału wyciągnięty za zewnątrz. Nie rozumiem troszkę Twojego problemu ale może przez to, że opisałeś go zbyt ogólnikowo.
Corsa - sold
- blood1989
- Nowy
chodzi mi o to, że membrana głośnika dotyka o plastikowy boczek drzwi i głośnik nie ma jak pracować
- Załączniki
-
- images.jpg (9.33 KiB) Przejrzano 2570 razy
- damianzalesie
- Świeżak
- Imię: Damian
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Ja u siebie miałem ten sam problem i dałem dłuższe wkręty te 2 blisko głośnika i między boczkiem a blachą drzwi dałem dystanse z rurek tak ok 1,5 do 2 cm długości. Tym sposobem boczek jest dalej i głośnik nie udeża o niego, trochę odstaje boczek, ale nie rzuca się to mocno w oczy.
- blood1989
- Nowy
właśnie o ten problem mi chodzi boczek dotyka górnego prawego rogu głośnika myślałem jeszcze żeby podgrzać opalarka i troszkę wycisnąć tą maskownice
damianzalesie mógłbyś zapodać jakieś foto jak to wygląda bo myślę, że nie tylko ja mam z tym problem.
Oczywiście można sie pobawić w wyciągnięcie głośnika przed boczek ale to jest masa zabawy z żywicą, szpachlą, dopasowaniem dystansów itp itd
damianzalesie mógłbyś zapodać jakieś foto jak to wygląda bo myślę, że nie tylko ja mam z tym problem.
Oczywiście można sie pobawić w wyciągnięcie głośnika przed boczek ale to jest masa zabawy z żywicą, szpachlą, dopasowaniem dystansów itp itd
- damianzalesie
- Świeżak
- Imię: Damian
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Zrobiłem kilka fotek przedstawiających boczki głośników:
Zdjęcie pokazujące dystanse pod śruby, są 2 takie, górny i dolny wkręt, zdjęcie akurat przedstawia górny:)
Uploaded with ImageShack.us
Tutaj foto na którym widać ille odstaje boczek:
Dwie fotki, na których widać front, za dużo nie rzuca się w oczy że jest odchylony, bo tapicerka ładnie wchodzi w boczek
Zdjęcie pokazujące dystanse pod śruby, są 2 takie, górny i dolny wkręt, zdjęcie akurat przedstawia górny:)
Tutaj foto na którym widać ille odstaje boczek:
Dwie fotki, na których widać front, za dużo nie rzuca się w oczy że jest odchylony, bo tapicerka ładnie wchodzi w boczek
- blood1989
- Nowy
dokładnie tak samo zrobiłem z tym, że podgrzałem opalarką tą maskownice i ją wypchnąłem na zewnątrz patent idealny podziękował