Jak schować w CB głośnik za boczkiem

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
blood1989
Nowy
Imię: Mateusz
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Jak schować w CB głośnik za boczkiem

Post autor: blood1989 »

Witam męczy mnie jedno jak schować głośnik za boczkiem drzwi, oczywiście otwór powiększony dystans założony no ale boczek dotyka głośnika, i tu powstaje pytanie jak go schować lub czy są jakieś patenty żeby nie kolidował z boczkiem a miał miejsce pracy :) Może Wy macie jakieś magiczne sposoby bo moje się już skończyły a zależy mi na oryginalnym wyglądzie :twisted:
Awatar użytkownika
mr_luke
Nowy
Imię: Łukasz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Jak schować w CB głośnik za boczkiem

Post autor: mr_luke »

Wszystko zależy od tego co tam wsadzasz. Jeśli chcesz wepchnąć tam ogromny głośnik to się nie zmieści a jeśli ten sam rozmiar niezbyt głębowi to problemu nie ma. Ja mam u siebie głosniki Alpine o seryjnym rozmiarze, schowane pod boczek bez żadnego rzeźbienia i dodatkowo tweeter w miescu oryginału wyciągnięty za zewnątrz. Nie rozumiem troszkę Twojego problemu ale może przez to, że opisałeś go zbyt ogólnikowo.
Corsa - sold
Awatar użytkownika
blood1989
Nowy

chodzi mi o to, że membrana głośnika dotyka o plastikowy boczek drzwi i głośnik nie ma jak pracować
Załączniki
images.jpg
images.jpg (9.33 KiB) Przejrzano 2572 razy
Awatar użytkownika
damianzalesie
Świeżak
Imię: Damian
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: damianzalesie »

Ja u siebie miałem ten sam problem i dałem dłuższe wkręty te 2 blisko głośnika i między boczkiem a blachą drzwi dałem dystanse z rurek tak ok 1,5 do 2 cm długości. Tym sposobem boczek jest dalej i głośnik nie udeża o niego, trochę odstaje boczek, ale nie rzuca się to mocno w oczy. :)
Awatar użytkownika
blood1989
Nowy

właśnie o ten problem mi chodzi boczek dotyka górnego prawego rogu głośnika :/ myślałem jeszcze żeby podgrzać opalarka i troszkę wycisnąć tą maskownice

damianzalesie mógłbyś zapodać jakieś foto jak to wygląda :) bo myślę, że nie tylko ja mam z tym problem.

Oczywiście można sie pobawić w wyciągnięcie głośnika przed boczek ale to jest masa zabawy z żywicą, szpachlą, dopasowaniem dystansów itp itd :placz2:
Awatar użytkownika
damianzalesie
Świeżak
Imię: Damian
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: damianzalesie »

Zrobiłem kilka fotek przedstawiających boczki głośników:

Zdjęcie pokazujące dystanse pod śruby, są 2 takie, górny i dolny wkręt, zdjęcie akurat przedstawia górny:)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Tutaj foto na którym widać ille odstaje boczek:
Obrazek

Dwie fotki, na których widać front, za dużo nie rzuca się w oczy że jest odchylony, bo tapicerka ładnie wchodzi w boczek :-D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
blood1989
Nowy

dokładnie tak samo zrobiłem z tym, że podgrzałem opalarką tą maskownice i ją wypchnąłem na zewnątrz :) patent idealny :) podziękował
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car-Audio, CB-Radio”