ale na niej nie ma wymienionego silnika x14xe tylko same ośmiozaworówki a w tym linku jest wymieniony x14xe
Uszczelka miski olejowej
- Gesio_CB
- Nowy
- Imię: Grzegorz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Uszczelka miski olejowej
Prawdopodobnie mam wyciek spod miski, wiec musze wiedziec jaka tam jest uczczelka... Kiedyś tam zakupiłem (i jeszcze nie doszedłem do jej wymiany) taką: http://moto.allegro.pl/item645401635_us ... 4_1_6.html
ale na niej nie ma wymienionego silnika x14xe tylko same ośmiozaworówki a w tym linku jest wymieniony x14xe
Więc jaka jest uszczelka w x14xe ? I jaka lepsze? korkowa czy gumowa?

-
Marko
- Nowy
Re: Uszczelka miski olejowej
to zależy jaką masz miskę: czy aluminiową czy stalową. Jeśli masz stalową to uszczelka wyłącznie korkowa, a jeśli masz aluminiową (podobno jest taka w wersjach z klimą), to wyłącznie wtedy gumowa.
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
w x14xe chyba nie bylo stalowych misek
ja nie mialem klimy i mialem gumowa, wyglądem przpomina tą:

"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
morhol
- Nowy
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Podepnę się do tematu żeby nie zakładać nowego. Czy przy wymianie uszczelki miski w x12sz albo innym 8V trzeba odkręcać wydech? Czy spokojnie da się wyciągnąć miskę bez odkręcania wydechu?
- mariusz2247
- Nowy
- Imię: Mariusz
- Podziękował;: 1 raz
powinna wyjść w bokmorhol pisze:Podepnę się do tematu żeby nie zakładać nowego. Czy przy wymianie uszczelki miski w x12sz albo innym 8V trzeba odkręcać wydech? Czy spokojnie da się wyciągnąć miskę bez odkręcania wydechu?
bo życie jest po to, by spełniać swoje marzenia
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
U mnie "prawie" wyszła
Ale jak sobie opuścisz wydech w dół to nie masz żadnych problemów a i przy ponownej aplikacji miski zakładasz ją od razu na smok i na woza... Nie musisz manewrować, przesuwać itp...
- mariusz2247
- Nowy
- Imię: Mariusz
racja. można sobie życie ułatwićBear_ pisze:U mnie "prawie" wyszłaAle jak sobie opuścisz wydech w dół to nie masz żadnych problemów a i przy ponownej aplikacji miski zakładasz ją od razu na smok i na woza... Nie musisz manewrować, przesuwać itp...
bo życie jest po to, by spełniać swoje marzenia
- djrafix
- Świeżak
- Imię: Rafał
Witam,wymieniałem ostatnio u siebie uszczelke nad miską. Ktoś wcześniej zdrutował to na sam silikon i tak nie równo to rozłożył,że kapał olej. Wczoraj się za to wziąłem. Uszczelke dostałęm taką zwykłą papierową, czy silikon mozna bylo nalozyc na nia czy bez potrzeby?.DZis zobaczylem ze troche znowu mi cos pokapalo i mam teraz wyrzuty sumienia ze nie nalozylem silikonu..
. Dokręciłem porządniej miskę i zobaczymy jak to bedzie dalej. Moja corsa to 1.5 dieselek 95r.
Jak masz hopla kup se opla

- prymasso
- Użytkownik Premium
- Imię: Adrian
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Wyczyściłeś porządnie miskę i dół bloku? Sprawdziłeś czy miska nie jest pogięta? Tam się nic nie daje tylko uszczelkę. Nie wiem jak jest w dieslu, (podejrzewam, że tak samo jak u mnie) że tego się nie dokręca na chama tylko z odpowiednim momentem w moim przypadku jest to 8 Nm. Tak się składa, że robiłem to w tym tygodniu.
...i zapamiętajcie obywatele i obywatelki: To ja tutaj jestem Pan Sowa i ja wiem lepiej 
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
prymasso odpowiadasz na temat z marca? do tego czasu pewno uszczelka już wymieniona 
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- prymasso
- Użytkownik Premium
- Imię: Adrian
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Szajse przeglądam nieprzeczytane posty i nie zwróciłem uwagi na jego "świeżość" 
...i zapamiętajcie obywatele i obywatelki: To ja tutaj jestem Pan Sowa i ja wiem lepiej