Niestety. Problem jak był tak jest, przyklejenie taśmą kostki nie pomogło. Swoją drogą, może źle to zrobiłem? Jest jakieś konkretne miejsce (bliżej stacyjki = lepiej?)? Przykleiłem to raczej bliżej kostki, niż stacyjki.
Psiknąłem w kostkę, psiknąłem w wejście kostki, dalej to samo. Jutro czyszczę przepustnicę, ale to nie od tego, to immo, tak? Jakieś pomysły dalej?:> Nikogo z op-comem nie mam tutaj (choć szukam dalej).
[Opel Corsa B] migający check engine
- ja37
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Model auta: Astra H GTC
- Silnik: Z20LEH
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Re: [Opel Corsa B] migający check engine
Gdzie siedzisz?
Jak w IRL, to ci mogę polecić fachmana z Op-comem w Dublinie.
Pestka powinna być na tej części okrągłej, tam będzie najbliżej cewki.
A z kontaktem trzeba chwilę poczekać, musi "wyżreć" swoje.
Dasz radę sprawdzić, czy szpilka wchodzi w każdy pin wtyczki?
Chodzi o to, czy nie jest za luźno - wtedy trzeba delikatnie podgiąć.
Jak w IRL, to ci mogę polecić fachmana z Op-comem w Dublinie.
Pestka powinna być na tej części okrągłej, tam będzie najbliżej cewki.
A z kontaktem trzeba chwilę poczekać, musi "wyżreć" swoje.
Dasz radę sprawdzić, czy szpilka wchodzi w każdy pin wtyczki?
Chodzi o to, czy nie jest za luźno - wtedy trzeba delikatnie podgiąć.
Re: [Opel Corsa B] migający check engine
W DE.
Mógłbyś na moim zdjęciu w paincie zaznaczyć, gdzie położyć pestkę? Będzie najłatwiej mi, jeśli można prosić.
Um, no ja mogę ja tam wsunąć, nie ma problemu, tylko nie za bardzo wyczuję różnicę między tym, jak powinno być a jak jest. Da się to jeszcze odratować?:/
-- 21 cze 2012, o 23:16 --
Wybaczcie posta pod postem.
Jak nie działa, tak nie działało. Problem pojawia się raz na początku, tak jakby po rozgrzaniu silnika już znika (po prawidłowym odpaleniu w ogóle nie miałem problemów przez 6h jeżdżenia i gaszenia/zapalania).
Może coś z akumulatorem, prądem? Nie wiem już.
Mógłbyś na moim zdjęciu w paincie zaznaczyć, gdzie położyć pestkę? Będzie najłatwiej mi, jeśli można prosić.
Um, no ja mogę ja tam wsunąć, nie ma problemu, tylko nie za bardzo wyczuję różnicę między tym, jak powinno być a jak jest. Da się to jeszcze odratować?:/
-- 21 cze 2012, o 23:16 --
Wybaczcie posta pod postem.
Jak nie działa, tak nie działało. Problem pojawia się raz na początku, tak jakby po rozgrzaniu silnika już znika (po prawidłowym odpaleniu w ogóle nie miałem problemów przez 6h jeżdżenia i gaszenia/zapalania).
Może coś z akumulatorem, prądem? Nie wiem już.