Olejowy problem, czyli poci mi się muzin

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mr_luke
Nowy
Imię: Łukasz
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Olejowy problem, czyli poci mi się muzin

Post autor: mr_luke »

Cześć chłopaki i dziewczyny :)
Problem wygląda następująco... Ostatnio zauważyłem, że silnik spocił mi się na praktycznie wszystkich uszczelkach łącznie bagnetem i wlewem oleju a olej jest też wewnątrz dolotu w widocznej ilości. Pierwsza myśl zapchana duża odma. No i tu właśnie zonk bo odma jest czysta, nie ma zatoru i zarówno duża (dolna) jak i mała (górna). Dziwi mnie trochę to bo nie wiem, gdzie ewentulanie może być jakiś zator. Uszczelek bym się zbytnio nie czepiał z uwagi na to, że obie (pokrywy i miski) zostały wymienione jakoś niecały rok temu i były zrobione napewno dobrze. Co byście poradzili jeszcze ?
Corsa - sold
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Re: Olejowy problem, czyli poci mi się muzin

Post autor: mehes »

Jaki lejesz olej?
Silnik nie stracił mocy?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Awatar użytkownika
mr_luke
Nowy
Imię: Łukasz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Olejowy problem, czyli poci mi się muzin

Post autor: mr_luke »

Castrol gtx magnatec 10w40. Nie stracil mocy, przynajmniej nie odczuwam tego w ogole. Zastanawia mnie to po prostu bo bylo sucho po czym na przestrzeni miesiaca wywalilo troche tego oleju. Nie ciekna po nim strugi ale sa wyrazne plamy przy uszczelkach, bagnecie, filtrze oleju i korku. Dlategotez pomyslalem o odmie.
Corsa - sold
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”