Problem wygląda następująco... Ostatnio zauważyłem, że silnik spocił mi się na praktycznie wszystkich uszczelkach łącznie bagnetem i wlewem oleju a olej jest też wewnątrz dolotu w widocznej ilości. Pierwsza myśl zapchana duża odma. No i tu właśnie zonk bo odma jest czysta, nie ma zatoru i zarówno duża (dolna) jak i mała (górna). Dziwi mnie trochę to bo nie wiem, gdzie ewentulanie może być jakiś zator. Uszczelek bym się zbytnio nie czepiał z uwagi na to, że obie (pokrywy i miski) zostały wymienione jakoś niecały rok temu i były zrobione napewno dobrze. Co byście poradzili jeszcze ?
Olejowy problem, czyli poci mi się muzin
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Olejowy problem, czyli poci mi się muzin
Cześć chłopaki i dziewczyny
Problem wygląda następująco... Ostatnio zauważyłem, że silnik spocił mi się na praktycznie wszystkich uszczelkach łącznie bagnetem i wlewem oleju a olej jest też wewnątrz dolotu w widocznej ilości. Pierwsza myśl zapchana duża odma. No i tu właśnie zonk bo odma jest czysta, nie ma zatoru i zarówno duża (dolna) jak i mała (górna). Dziwi mnie trochę to bo nie wiem, gdzie ewentulanie może być jakiś zator. Uszczelek bym się zbytnio nie czepiał z uwagi na to, że obie (pokrywy i miski) zostały wymienione jakoś niecały rok temu i były zrobione napewno dobrze. Co byście poradzili jeszcze ?
Corsa - sold
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: Olejowy problem, czyli poci mi się muzin
Jaki lejesz olej?
Silnik nie stracił mocy?
Silnik nie stracił mocy?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: Olejowy problem, czyli poci mi się muzin
Castrol gtx magnatec 10w40. Nie stracil mocy, przynajmniej nie odczuwam tego w ogole. Zastanawia mnie to po prostu bo bylo sucho po czym na przestrzeni miesiaca wywalilo troche tego oleju. Nie ciekna po nim strugi ale sa wyrazne plamy przy uszczelkach, bagnecie, filtrze oleju i korku. Dlategotez pomyslalem o odmie.
Corsa - sold