Witam. Mój problem polega na tym ze jak dziś byłem na kompie z zupełnie inna usterką
zauważyłem ze gdy silnik miał na desce około 100stopni a na kompie skakał miedzy 72 a 78.
Odrazu napisze ze nie wywala żadnych błędów. Czy czujnik może juz padnięty?
Wariujacy czujnik temp.cieczy
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: Wariujacy czujnik temp.cieczy
Najpierw trzeba sprawdzić która temp jest prawidłowa. Możliwe że obie (np jest mało płynu). Ale raczej któryś z czujników padł , lub poszedł stabilizator napięcia w zegarach (objawy to zawyżanie temp na zegarach oraz zawyżanie poziomu paliwa)
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
malcin20
- Świeżak
- Otrzymał podziękowań: 0
Nie zawyża mi paliwa i płynu też jest tyle ile powinno wiec pewnie padł czujnik temp cieczy
- Marcin '2F'
- Nowy
temp. moze tez skakac jesli w układzie sa pecherzyki powietrza (nieodpowietrzony układ chłodzenia)
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
-
malcin20
- Świeżak
Skakanie skakaniem ale dlaczego na kopie pokazuje mniejsza temp niż na desce.Chyba nie może być aż 20
stopni różnicy a wiem ze na desce the było napewno bo trochę wcześniej jeździłem i zdążył się nagrzać
stopni różnicy a wiem ze na desce the było napewno bo trochę wcześniej jeździłem i zdążył się nagrzać
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
malcin20 pisze:Skakanie skakaniem ale dlaczego na kopie pokazuje mniejsza temp niż na desce.Chyba nie może być aż 20
Zgodnie z tym co pisał wolga inny czujnik daje sygnał na zegary a inny do silnika, jeśli są rozbiezności to patrz wyżejwolga85 pisze:Najpierw trzeba sprawdzić która temp jest prawidłowa. Możliwe że obie (np jest mało płynu). Ale raczej któryś z czujników padł , lub poszedł stabilizator napięcia w zegarach (objawy to zawyżanie temp na zegarach oraz zawyżanie poziomu paliwa)
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
yosh
- Nowy
- Imię: yosh
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Jeśli założyć że silnik jest rozgrzany a termostat sprawny to temperatura powinna być między 90 a 100 , w tym wypadku może to być uszkodzony czujnik temperatury cieczy sterownika silnika.
W tym roku jeden taki czujnik już wymieniałem, tyle że w tej corsie były problemy z odpalaniem zimnego silnika i ze zwiększonym zużyciem paliwa.
W tym roku jeden taki czujnik już wymieniałem, tyle że w tej corsie były problemy z odpalaniem zimnego silnika i ze zwiększonym zużyciem paliwa.
-
malcin20
- Świeżak
Więc tak trzeba chyba zrobić. Jak wymienię to napisze czy się coś poprawiło
-- 3 sie 2012, o 11:33 --
Czujnik temp.cieczy wymieniony i problem ustal wiec temat do zamkniecia
-- 3 sie 2012, o 11:33 --
Czujnik temp.cieczy wymieniony i problem ustal wiec temat do zamkniecia