Spryskiwacz
- mr.suchy
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Spryskiwacz
Witam,
kiedy używam manetki w celu umycia tylnej szyby woda leci oczywiście z tyłu ale także trochę z przednich. W czym może być problem? manetka?
kiedy używam manetki w celu umycia tylnej szyby woda leci oczywiście z tyłu ale także trochę z przednich. W czym może być problem? manetka?
Opel Corsa B 1.4 X14SZ, ver. 3 drzwiowa, szyberdach, 2x AIR BAG. Dziennik wydatków
- ja37
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Model auta: Astra H GTC
- Silnik: Z20LEH
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Re: Spryskiwacz
Można by spróbować go naprawić, tam sa jakieś membrany, które zamykają otwory w zaleśności od kierunku obrotów silniczka.
pewnie są też sprężynki, które można spróbować rozciągnąć, może pomoże.
pewnie są też sprężynki, które można spróbować rozciągnąć, może pomoże.
-
- Nowy
- Imię: yosh
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Zazwyczaj przyczyna leży w tym że silniczek kręci się wolniej, spada wydajność pompki i zaworek nie domyka kanałów, objawy są takie jak opisałeś wyżej.mr.suchy pisze:Witam,
Nowa pompka nie kosztuje majątku a i można by pokusić się o sprawną używaną.
Nie polecam kupować taniochy, z doświadczenia wiem że bubel potrafi działać gorzej od popsutej oryginalnej pompki.
- mr.suchy
- Świeżak
- Kontakt:
Panowie odgrzeje kotleta. Wymieniony silniczek kilka miesięcy temu no nowy nie oryginalny. Do kompletu kupiłem używaną i oryginalna manetkę. Bez rezultatu. Ktoś jest w stanie mi powiedzieć jak działa ten silniczek skoro ma dwa tryby pracy (przednia i tylnia szybka) a do silnikczka idą tylko dwa kable, plus i minus. W zależności od napięcie leci na przód bądź tylną szybę i może tu jest problem ??
Opel Corsa B 1.4 X14SZ, ver. 3 drzwiowa, szyberdach, 2x AIR BAG. Dziennik wydatków
-
- Nowy
- Imię: yosh
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Silniczek spryskiwacza kręci się w lewo lub w prawo, kierunek decyduje o tym który spryskiwacz zadziała.mr.suchy pisze:Ktoś jest w stanie mi powiedzieć jak działa ten silniczek skoro ma dwa tryby pracy (przednia i tylnia szybka) a do silnikczka idą tylko dwa kable, plus i minus. W zależności od napięcie leci na przód bądź tylną szybę i może tu jest problem ??
- mr.suchy
- Świeżak
- Kontakt:
Dobrze wiedzieć. W sumie mogę rozebrać stary silniczek i to obejrzeć. Jednak dalej nie rozumiem działania tego silniczka, skąd wie czy kręcić się w prawo czy lewo. Chciałbym zmierzyć czy w zależności od wychylenia manetki dostaje prawidłowe napięcie. Ktoś pomoże ??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Kręci się w lewo albo w prawo w zależności na który styk podasz + a na który - . Po prostu zamieniasz plus z minusem i kreci w drugą stronę. Zasilanie tam jest normalnie 12 V z aku .
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie