Witam.
Od jakiegoś czasu gdy temperatura wody dobijała do 90stopni, silnik zaczynał się dławić - zero reakcji na gaz. Temperatura spadała - silnik wracał do normy.
Wymieniłem czujnik temperatury wody - poprawiło się troszkę, teraz przy 90stopniach silnik lekko się dławi, opóźniona reakcja na gaz.
Wymieniłem 3 świece - (były oryginalne, gm! 300 000 przebiegu!) i nadal jest to samo.
Po resecie (zgaszeniu silnika) problem ustaje.
Jakieś pomysły moi drodzy ?
Z10XE dusi się przy 90 stopniach
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: Z10XE dusi się przy 90 stopniach
check się świeci?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Tak, z tym, ze od zalozenia lpg check swieci sie nieustannie (lambda, mieszanka itd.)
- !rafi
- Nowy
- Imię: Rafał
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Zmień gazownika, na jakiegoś ogarniętego.p88 pisze:Tak, z tym, ze od zalozenia lpg check swieci sie nieustannie (lambda, mieszanka itd.)
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
o wcześniej nie wspomniałeś o LPG?
Czy muli tylko na gazie ?
Czy muli tylko na gazie ?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Pomogłem postaw +
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Tak jak wcześniej pisali zmień gościa od gazu. Check na gazie w oplu nie ma prawa się zaświecić. Chyba że masz założoną instalacje gazową z "biedronki" . Po prostu czasem nie da się w danm silniku wyregulować danego zestawu i tylko po wymianie elementów na inne (przystosowane do danego silnika ) udaje się wyregulować instalację. Podaj szczegóły instalacji gazowej alb zrób parę fotek co siedzi pod maska i wrzuć na forum.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
- Bez listowiec ;-)
- Otrzymał podziękowań: 0
Witam Panowie, podpiąłem się pod kompa w piątek, wyskoczył błąd dolnej sondy lambda (coś z grzaniem).
Z tej racji, że nie mam w tej chwili jak dojść do dolnej sondy, to sprawdziłem kolory kabli w górnej (z tego co wyczytałem na rozmaitych stronach, to obydwie sondy są takie same, różnią się tylko długością kabla).
Górna ma kable czarny,szary, biały, biały więc zamówiłem uniwersalną sondę bosha. : )
Z tej racji, że nie mam w tej chwili jak dojść do dolnej sondy, to sprawdziłem kolory kabli w górnej (z tego co wyczytałem na rozmaitych stronach, to obydwie sondy są takie same, różnią się tylko długością kabla).
Górna ma kable czarny,szary, biały, biały więc zamówiłem uniwersalną sondę bosha. : )