Corsa B C20XE
- marek30
- Świeżak
- Imię: Marek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Corsa B C20XE
MODEL: 1993, Corsa B
SILNIK: C20XE
UKŁAD WYDECHOWY: Do zrobienia.
ELEKTRONIKA: Do zrobienia.
- trzeba odchudzić wiązkę o niepotrzebne kabelki.
UKŁAD NAPĘDOWY:
Skrzynia F20
ZAWIESZENIE:
- poliuretany
- elementy zawieszenia( wachacze, stabilizator, belka tył) malowane proszkowo
- 15" oz turbo
W planach:
- gwint
HAMULCE:
- zaciski i tarcze 256mm z cali
WNĘTRZE:
- 2x fotele kubełkowe
- kierownica momo i decha
ZDJĘCIA:
przed modami
w trakcie prac
cdn.
SILNIK: C20XE
UKŁAD WYDECHOWY: Do zrobienia.
ELEKTRONIKA: Do zrobienia.
- trzeba odchudzić wiązkę o niepotrzebne kabelki.
UKŁAD NAPĘDOWY:
Skrzynia F20
ZAWIESZENIE:
- poliuretany
- elementy zawieszenia( wachacze, stabilizator, belka tył) malowane proszkowo
- 15" oz turbo
W planach:
- gwint
HAMULCE:
- zaciski i tarcze 256mm z cali
WNĘTRZE:
- 2x fotele kubełkowe
- kierownica momo i decha
ZDJĘCIA:
przed modami
w trakcie prac
cdn.
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: Corsa B C20XE
Wydaje sie na konkretne podejscie do sprawy... Czeksm na final i caloksztalt...
Auto robiine dla funu czy do sportu?? Jak juz pakowales kubly, robiles srodek to szkoda, ze nie pokusiles sie o jakiego rolla czy pelna klatke...
Co do felg... Pierdylion razy lepiej wygladaja bez dekla... Moim skromnym zdaniem
Jak byly malowane a zostaly by bez to wystarczylo na frezarce zebrac "cycek" z gwintem na srubke dekla, wykonczyc to finalnie i klasa kolo...
Nie wiem, ale zaslaniane sruby w kole mi tam nigdy nie pasowaly...
Silnik byl jakos remontowany, przegladaby na pewniaka czy wrzucasz na oko, ze jest dobry??
Powodzenia... Jak pisalem wyzej czekam z ciekawoscia na final...
Auto robiine dla funu czy do sportu?? Jak juz pakowales kubly, robiles srodek to szkoda, ze nie pokusiles sie o jakiego rolla czy pelna klatke...
Co do felg... Pierdylion razy lepiej wygladaja bez dekla... Moim skromnym zdaniem
Jak byly malowane a zostaly by bez to wystarczylo na frezarce zebrac "cycek" z gwintem na srubke dekla, wykonczyc to finalnie i klasa kolo...
Nie wiem, ale zaslaniane sruby w kole mi tam nigdy nie pasowaly...
Silnik byl jakos remontowany, przegladaby na pewniaka czy wrzucasz na oko, ze jest dobry??
Powodzenia... Jak pisalem wyzej czekam z ciekawoscia na final...
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
fajne, konkretne podejście, podoba mi się! Tak jak Bear - też mi się lepiej te koła bez dekli podobają. Szkoda, ze nie pokusiłeś się o tarcze na tył. Opisz coś więcej o aucie, dalsze plany itp
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
i do czego te tarcze z tylu?? przy tak lekkim aucie ile dadza wiecej niz dobrze dzialajace bebny??STELMI pisze:fajne, konkretne podejście, podoba mi się! Tak jak Bear - też mi się lepiej te koła bez dekli podobają. Szkoda, ze nie pokusiłeś się o tarcze na tył. Opisz coś więcej o aucie, dalsze plany itp
fajny projekt
- STELMI
- Moderatorzy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
masz rację, chyba zdemontuję w TT tarcze z tylu i założę bębny, zresztą logicznie myśląc - z przodu tez chyba tarcze zdemontuję i założę 4 bębny od malucha, myślę że będzie taka sama skuteczność hamowania....kamiloooo pisze:i do czego te tarcze z tylu?? przy tak lekkim aucie ile dadza wiecej niz dobrze dzialajace bebny??STELMI pisze:fajne, konkretne podejście, podoba mi się! Tak jak Bear - też mi się lepiej te koła bez dekli podobają. Szkoda, ze nie pokusiłeś się o tarcze na tył. Opisz coś więcej o aucie, dalsze plany itp
fajny projekt
Miałem w corsie z przodu tarcze 256 a z tyłu w jednej bębny a w drugiej tarcze, różnica jest duża. To, że Ty ich nie montowałeś nie znaczy, że ich montaż jest bezpodstawny
- koziolek
- Nowy
- Imię: Dawid
kupiłeś corsę z Grodziska ? moje rejony
fajnie się zapowiada
fajnie się zapowiada
Moja Corsa -->corsa-b-by-koziolek-t70960.html
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Kontakt:
chyba nie do konca dobre jest porownanie corsy do ttSTELMI pisze: masz rację, chyba zdemontuję w TT tarcze z tylu i założę bębny, zresztą logicznie myśląc - z przodu tez chyba tarcze zdemontuję i założę 4 bębny od malucha, myślę że będzie taka sama skuteczność hamowania....
Miałem w corsie z przodu tarcze 256 a z tyłu w jednej bębny a w drugiej tarcze, różnica jest duża. To, że Ty ich nie montowałeś nie znaczy, że ich montaż jest bezpodstawny
jesli te tarcze byly w tej corsie ktora jako jedyna i pierwsza na calej planecie miala kompresor (i wedlug niektorych zrodel jezdzila) to rzeczywiscie mocno wairoygodne porownanie....
wiem jak hamuje corsa z niezlymi heblami z przodu i bebnami z tylu i juz nie jednemu teoretykowi wybilem z glowy mega teorie ze auto ~900 kg potrzebuje dodatkowo tarcze z tylu
dla lansu i lepszego samopoczucia w corsie jasne, czemu nie
- Cyna
- Nowy
projekt mi bardzo dobrze znany i dodam że jest to auto robione do Funu nie sportu, pomimo to będzie odchudzone dość konkretnie, poszycie dachu jest przełożone z wersji bez szkła:) wnęka na koło zapasowe zaspawana itd. plan jest taki by na sezon wyjechać złożoną. auto będzie na bieżąco modyfikowane i gwarantuje że w przyszłości znajdzie się rollbar i tarcze z tyłu. silnik jest bez remontu, sprawdzony, odpalany przed wyciągnięciem, nie żaden gazowiec. puki co będzie tak jezdził, lecz po czasie będzie i on robiony + podnoszona moc . Marek wie co robi i dajcie mu złożyć ją
DTM corsa:)
- c20xe turbo
- Świeżak
- Imię: KAROL
coś się ruszyło ?
Corsa B c20rs 780kg najlżejsza w PL z c20xe pod maską ...lecimy do 750kg
http://www.youtube.com/watch?v=dijtD1RZhIM
http://www.youtube.com/watch?v=3lpDTqg0 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=dijtD1RZhIM
http://www.youtube.com/watch?v=3lpDTqg0 ... re=related
- marek30
- Świeżak
Tak więc są małe postępy w projekcie silnik na miejscu, łapa ulepiona, układ hamulcowy poskładany i odpowietrzony, zrobione mocowanie zbiorniczka płynu chłodzącego, węże od paliwa poskładane, zakupiłem chłodnice i złożyłem jeszcze kilka drobiazgów. Muszę jeszcze kupić przede wszystkim półosie (i oczywiście je skrócić) i chłodnice oleju. Później muszę zakupić gwint, rozpórki przód górną i dolną, szelki, power cap, stożek i kilka innych rzeczy.
http://fo.to1.pl/di-3AN9QSN1.jpg
http://fo.to1.pl/di-3AN9QSN1.jpg
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
Re:
!markos pisze:Zdjales blache spod pokrywy zaworow po piaskowaniu? Bo jesli nie, to za jakis czas bedziesz zbieral drzazgi z silnika.
projekt fajny, ładnie wykonany ...a ten jak zwykle szuka kija w du**e
Dobrze, że nikt tu się nie przejął
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
kerni - nie to, że nikt, ale znam osobiscie dwa przypadki gdzie c20let (bez znaczenia czy to let czy xe w sumie, choc przy turbo jak pojawi się doładowanie to jeszcze gorzej) gdzie silnik sie zatarł przez niewyczyszczony pod blachami dekiel. Tak więc warto tam zagladnąć, jak była pokrywa piaskowana.
marek30 - widze po pracach ze temat swapa na 2.0 z grubsza rozpoznany, ale jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Jak nie chcesz, żeby przy jakiejś ostrzejszej jeździe skrzynia spotkała się z drazkiem reakcyjnym to zetnij w skrzyni ten sterczacy fragment bezpośrednio nad drazkiem (widoczne idealnie na zdjęciu, które zamieściłeś).
marek30 - widze po pracach ze temat swapa na 2.0 z grubsza rozpoznany, ale jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Jak nie chcesz, żeby przy jakiejś ostrzejszej jeździe skrzynia spotkała się z drazkiem reakcyjnym to zetnij w skrzyni ten sterczacy fragment bezpośrednio nad drazkiem (widoczne idealnie na zdjęciu, które zamieściłeś).
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
Fifo pisze:kerni - nie to, że nikt, ale znam osobiscie dwa przypadki gdzie c20let (bez znaczenia czy to let czy xe w sumie, choc przy turbo jak pojawi się doładowanie to jeszcze gorzej) gdzie silnik sie zatarł przez niewyczyszczony pod blachami dekiel. Tak więc warto tam zagladnąć, jak była pokrywa piaskowana.
nie przeczę w sensowność ...rozbraja mnie tylko przypierdalanie się dla zasady by pokazać ...no własnie, co?
...i po co?
- Cyna
- Nowy
pozwolę sobie dodać jedno szpiegowskie foto
Corsa jest już poskładana i jeżdżona wszystko chodzi jak powinno. Autko dostało parę nowych części, takich jak RollBar wiechers, gwint H&R na grubej ladze, pasy schroth, przelotowy układ wydechowy, Licznik digital został poprawiony i działa jak powinien .. Opelek jest już zarejestrowany na 2.0 . Marek jest zapracowany, jak znajdzie chwile to na pewno napisze coś więcej i doda jakieś foty z sesji, która odbędzie się jak będzie troszkę ładnej pogody
Corsa jest już poskładana i jeżdżona wszystko chodzi jak powinno. Autko dostało parę nowych części, takich jak RollBar wiechers, gwint H&R na grubej ladze, pasy schroth, przelotowy układ wydechowy, Licznik digital został poprawiony i działa jak powinien .. Opelek jest już zarejestrowany na 2.0 . Marek jest zapracowany, jak znajdzie chwile to na pewno napisze coś więcej i doda jakieś foty z sesji, która odbędzie się jak będzie troszkę ładnej pogody
- Peter
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Czyli została ?
Fajnie sie prezenci... Ale jak iść na twardo, to podwiązać kochones i skręćcie tą dupe i przód jeszcze
Fajnie sie prezenci... Ale jak iść na twardo, to podwiązać kochones i skręćcie tą dupe i przód jeszcze
- artur_z1112
- Nowy
- Imię: Artur
Bardzo ciekawa tak corsinka...
Jak dla mnie to brakuje jej jakiejś lampy albo może BadLook'a?
Jak dla mnie to brakuje jej jakiejś lampy albo może BadLook'a?
ARRGUSS
- Maćko
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
Tylko nie badlook. Arteby by ładnie się komponowały, dla mnie jedyne słuszne aftermarketowe lampy do Corsy
- Cyna
- Nowy
lamp arteb, angel, devil itd tu nie będzie na pewno corsa ma według Marka wyglądać prawie że seria na kole i glebie.
- Cyna
- Nowy
Autko sezon zakończyło i prezentuje się tak. Marek ją cały czas dopieszcza, a lista modyfikacji na nowy sezon się już tworzy:) z czego się dowiedziałem, Corsa będzie miała deskę w Floku, i prawdopodobnie Maskę z laminatu . Pod maską znajdzie się na pewno rozpórka i kto wie może dojdzie parę dodatkowych KM
- artur_z1112
- Nowy
- Imię: Artur
Fajnie że nie poszła do ludzi...
Co do maski z laminatu to można gdzieś na zamówienie taką dostać???
Co do maski z laminatu to można gdzieś na zamówienie taką dostać???
ARRGUSS