Kia Soul w dizlu!
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
Re: Kia Soul w dizlu!
wystarczy skasować i napisać nowy to podniesie temat
Ameliniową farbę miałeś, że amelinium pomalowałeś? Fajnie wygląda takie zestawienie kolorów, ale już się trochę opatrzyło, bo dość dużo jasnych aut z niebieskimi kołami jeździ.
Z góry przewiduję Twoją wypowiedź i powiem, że nie, Souli w tych kolorach nie widziałem jeszcze
Ameliniową farbę miałeś, że amelinium pomalowałeś? Fajnie wygląda takie zestawienie kolorów, ale już się trochę opatrzyło, bo dość dużo jasnych aut z niebieskimi kołami jeździ.
Z góry przewiduję Twoją wypowiedź i powiem, że nie, Souli w tych kolorach nie widziałem jeszcze
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Normalny uzytkownik nie ma mozliwosci skasowania swojego posta, nie na tym forum.
Ja tam zadnego poza Seatem, ktory jest w innym kolorze i ma inny kolor felg, nie widzialem. Z reszta to bez znaczenia, tak sobie wymyslilem i chyba wyjdzie calkiem fajnie, a czy jezdzi tego duzo czy malo to niewazne. Dopoki bede z przyjemnoscia patrzyl na to zestawienie na moim samochodzie, to bedzie OK
Ja tam zadnego poza Seatem, ktory jest w innym kolorze i ma inny kolor felg, nie widzialem. Z reszta to bez znaczenia, tak sobie wymyslilem i chyba wyjdzie calkiem fajnie, a czy jezdzi tego duzo czy malo to niewazne. Dopoki bede z przyjemnoscia patrzyl na to zestawienie na moim samochodzie, to bedzie OK
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
a kapsle masz do tego jakieś? Fabryczne mazdowskie czy coś customowego będzie modzone?
- !markos
- M A S T E R
Dekielki z Mazdy, za duzo z tym roboty. I tak musialem dorobic mocowania do 2 sztuk, bo patalach, od ktorego kupilem kola, zapomnial napisac, ze sa po 2 inne felgi w tym komplecie, ale maja 4x takie same dekielki, z ktorych pasuja tylko 2, a 2 pozostale sa przyciete i wklejone na silikon Dorobilem mocowania z blachy miedzianej, fajnie sprezynuja i dobrze sie trzymaja. Koloru nie dobieralem, dekielki sa oklejone folia udajaca szczotkowane amelinium i maja logo Mazdy. Na razie tak zostanie, kiedys moze pomysle czy ich nie pomalowac w odpowiedni kolor.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re:
!markos pisze: Oraz bez sensu, ze po dodaniu posta nie podbija sie watek. Do rzeczy:
wątek nie podnosi się w przypadku zastosowania anti-double-post-t67144.html a powinno mieć to miejsce w przypadku gdy nowy post został napisany przed upływem 1 dnia od poprzedniego posta autora.STELMI pisze:wystarczy skasować i napisać nowy to podniesie temat
powinna być możliwość usunięcia ostatniego posta ... o ile faq.php#f2r1!markos pisze:Normalny uzytkownik nie ma mozliwosci skasowania swojego posta, nie na tym forum.
Ps. jeśli zauważycie jeszcze jakieś niedogodności to napiszcie proszę w przeznaczonym do tego temacie dzięki temu w przyszłości może jeszcze ktoś inny skorzysta z Waszych rozwiązań
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
To je dobre
Zastanawiam się jak zaatakowałeś ten krawężnik Nie chodzi mi o zawias... Ale o oponkę
Zastanawiam się jak zaatakowałeś ten krawężnik Nie chodzi mi o zawias... Ale o oponkę
- master1201
- Nowy
- Imię: Maciej
- Otrzymał podziękowań: 0
- !markos
- M A S T E R
Po prostu na niego wjechalem.. Odpowiednio powoli, z odpowiednim skosem. Opony maja niestety zajebiscie maly rant, wlasciwie to nie maja go wcale, bedzie trzeba uwazac.Bear_ pisze:To je dobre
-
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Świetne zestawienie kolorów a i TROLL w bagażniku zawsze może się przydać, paliwa braknie to popchnie,zglebi niskim kosztem
-
- Nowy
Proste metody są skuteczne bo są proste i skuteczne
Myślałem że kolor felg będzie ciemniejszy, ale ten odcień to chyba najlepszy możliwy wybór
Myślałem że kolor felg będzie ciemniejszy, ale ten odcień to chyba najlepszy możliwy wybór
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
a to jednak da sie na takich oponach jakos jezdzic , w civiku chyba takiego profilu nawet nie miales?!markos pisze: Opony maja niestety zajebiscie maly rant, wlasciwie to nie maja go wcale, bedzie trzeba uwazac.
- !markos
- M A S T E R
Bierzemy do reki kalkulator, opciojnalnie uruchamiamy calc.exe jesli uzywamy Windows. I co nam wychodzi?
Wychodzi nam, ze Civic majac opony w rozmiarze 215/45 mial scianke boczna o wysokosci ~97mm, Soul przy oponach 205/50 mial ~102mm, a przy 225/40 ma scianke boczna o wysokosci ~90mm. Nie ma tu chyba jakichs wielkich roznic, wiec tak - da sie, to nie jest abstrakcyjny placek gumy z kategorii 195/40 i dodatkowo nie ma zadnego naciagu, opona siadla na kwadratowo. Oczywiscie rozmiary te sa tylko teoretyczne, bo praktycznie pewnie wyglada to inaczej, troche jak z roznymi oponami w takim samym rozmiarze.
Opona jest bardzo miekka (duzo bardziej niz Advany z Civica, zaklada sie je jak plastelinke), dosc wygodna w jezdzie, ale ma jedna, ogromna wade, ktora predzej czy pozniej wywola wymiane na inne - jest koszmarnie glosna. Przy kazdej predkosci, przy czym najbardziej przeszkadza to przy niskich predkosciach, kiedy opony halasuja mniej wiecej tak jak robi to nadjezdzajaca 4 osiowa ciezarowka zaladowana 5 tonami piachu
Owiewki sa zajebiaszcze. Samochod jest duzy, wiec duza nadmuchana owiewka idealnie na nim siada, a do tego rzeczywiscie sa dosc funkcjonalne - mniej szumi przy uchylonych oknach i nie pada do srodka.
Wychodzi nam, ze Civic majac opony w rozmiarze 215/45 mial scianke boczna o wysokosci ~97mm, Soul przy oponach 205/50 mial ~102mm, a przy 225/40 ma scianke boczna o wysokosci ~90mm. Nie ma tu chyba jakichs wielkich roznic, wiec tak - da sie, to nie jest abstrakcyjny placek gumy z kategorii 195/40 i dodatkowo nie ma zadnego naciagu, opona siadla na kwadratowo. Oczywiscie rozmiary te sa tylko teoretyczne, bo praktycznie pewnie wyglada to inaczej, troche jak z roznymi oponami w takim samym rozmiarze.
Opona jest bardzo miekka (duzo bardziej niz Advany z Civica, zaklada sie je jak plastelinke), dosc wygodna w jezdzie, ale ma jedna, ogromna wade, ktora predzej czy pozniej wywola wymiane na inne - jest koszmarnie glosna. Przy kazdej predkosci, przy czym najbardziej przeszkadza to przy niskich predkosciach, kiedy opony halasuja mniej wiecej tak jak robi to nadjezdzajaca 4 osiowa ciezarowka zaladowana 5 tonami piachu
Owiewki sa zajebiaszcze. Samochod jest duzy, wiec duza nadmuchana owiewka idealnie na nim siada, a do tego rzeczywiscie sa dosc funkcjonalne - mniej szumi przy uchylonych oknach i nie pada do srodka.
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
Re:
a czy jest jakis szum przy duzych predkosciach - przy zamknietych oknach?!markos pisze: a do tego rzeczywiscie sa dosc funkcjonalne - mniej szumi przy uchylonych oknach i nie pada do srodka.
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
- !markos
- M A S T E R
Jest.czester 1 pisze:a czy jest jakis szum przy duzych predkosciach - przy zamknietych oknach?
Przy wyzszych predkosciach daje znac o sobie kubatura i linie kiosku Ruchu i zadna owiewka w niczym nie pomoze, szczegolnie, ze buda nie jest jakos mocno wytlumiona. Szumi tak czy siak. Dodatkowo, jak pisalem wyzej, strasznie halasuja opony. Serio - nie mialem jeszcze w zadnym samochodzie tak glosnych opon. Nie wiem jak one wygladaja trakcyjnie, moze jakos fajnie, wiec moze do samochodu, ktory jest glosny sam z siebie i sluzy do zapie*dalania by sie sprawdzily, ale do dupowozu NIGDY WIECEJ NEXENOW N9000
Ale w planach mam rozlozenie do blachy i wygluszenie calosci, wiec komfort powinien sie troche poprawic.
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
pytam, bo zastanawialem sie jakis czas temu nad tym u siebie. u mnie powyzej 170km/h zaczyna szumiec przy slupkach (szyba czolowa-boczna) jakby szyba niedomknieta. ale dowiedzialem sie ze te typy tak maja i dalem spokoj.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
co jak co ale markos ma smykałkę do robienia fajnych rzeczy z niczego corsa podłubana jakoś nie była ale uwagę zawsze zwracała, civic dopracowany w najdrobniejszych detalach a teraz soul, którego nie podejrzewałbym, że może tak fajnie wyglądać
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Nowy
- Imię: Marcin
Fajne to siadło kolorystycznie
Biały człopak z czarna muza na japońskim systemie
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Fajny, fajny, a męskich nie było? Auto owszem zwraca moją uwagę - negatywnie.
!markos jakbys był młoda mamą to ten samochód byłby jak ulał dla Ciebie a tak...
!markos jakbys był młoda mamą to ten samochód byłby jak ulał dla Ciebie a tak...
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- !markos
- M A S T E R
Nie dziwi mnie taka opinia goscia, ktory mial samochod w calosci czarny
Moim zdaniem ten samochod jest dla mnie bardzo odpowiedni, w dokladnie takim zestawieniu kolorow jak widac. Swoja droga ciekawe co napisales, bo wlasnie pare blizej znajacych mnie osob stwierdzilo, ze to co robie w tym samochodzie, bardzo dobrze do mnie pasuje, w koncu nie musze byc powazny, bo mam 350 koni w Civicu, tylko moge sie troche powyglupiac. Zlamalem schemat z bardzo dobrym efektem, tak lubie. Dojdzie gejowa kratka burberry, troche sie go obnizy i bedzie to najfajniejszy Soul jakiego widzialem.
Mlode mamy kupuja chyba inne samochody, ale to bez znaczenia.
Moim zdaniem ten samochod jest dla mnie bardzo odpowiedni, w dokladnie takim zestawieniu kolorow jak widac. Swoja droga ciekawe co napisales, bo wlasnie pare blizej znajacych mnie osob stwierdzilo, ze to co robie w tym samochodzie, bardzo dobrze do mnie pasuje, w koncu nie musze byc powazny, bo mam 350 koni w Civicu, tylko moge sie troche powyglupiac. Zlamalem schemat z bardzo dobrym efektem, tak lubie. Dojdzie gejowa kratka burberry, troche sie go obnizy i bedzie to najfajniejszy Soul jakiego widzialem.
Mlode mamy kupuja chyba inne samochody, ale to bez znaczenia.