nastepnym razem 3 słowa do mike'a

zdecydowanie bardziej moja dupohamownia obstawia TIPa. Nie miałem wykresu wcześniej, ale po wymianach tych elementów na górze obrotów dzięki tipowi zyskałem na momencie i czasie max momentu, bo fabryczny TIP ma mniejszą średnicę, a przez to, ze jest gumowy to na wysokich obrotach się przymyka przez panujące tam podciśnienie (on jest pomiędzy przepływką a turbo).Porszak pisze:niezle, czy to tip i kuler wpłynęły tak pozytywnie na moment?
nie ma silników niedozajechaniakubzik123 pisze:znajomy powiadal 1.8 nie do zajechania silnik, do ciecia przez kazda ulice przelatywal, panewka obrócona nastepnym razem silnik zatarty.
generalnie zimniejsze irydówki bardzo dobrze się sprawują w 1.8T, więc nie widzę sensu kombinować skoro to szlak przetarty.!markos pisze:Ktora czesc logu daje pojecie o tym w jaki sposob swiece oddaja cieplo do glowicy? :0
żeby nie to, że dopiero zalałem silnik nowym olejem to bym zdjął miskę i sprawdził czy w sitku smoka coś nie siedzi, ale skoro tak rok już jeżdżę to zrobię to przy następnej wymianie.Marcin '2F' pisze:poprzedniemu włąscicielowi pogratulować pomysłowosci :S skad ja to znam hehehe![]()
jakis syf nie dostał sie do silnika przez to?
leży w garażu drugi haldex, ale też ma pompkę wysraną. Będę próbował zrobić z dwóch jeden, ale słabo to widzę.-=m&m=- pisze:a co z napędem, ogarnąłeś w końcu to quattro?
jeżeli chodzi o stopień spięcia to mówi to tylko dupohamownia. Jak miałem za mało oleju i wzrosło ciśnienie to była katapulta z miejsca. Fabrycznie Haldex wg różnych źródeł spina od 90x10 do 70x30 w zależności od warunków jazdy.Porszak pisze:bedziesz mogł na jakiejs podstawie ocenic spiecie wkręcajac róznej długości srubki?
czemu ecu master jest zły skoro jak rozumiem mozna sobie pokrętłem ustawiac albo seria albo spinac mocniej na chwile?
a po co odłączać?Porszak pisze:a stosujac srubke, mozesz sobie zrobic 50:50 i latac do woli bez ryzyka, a odłaączyć napęd np. bezpiecznikiem?