Astra H Caravan by Bear Familia | 205 PS 411 Nm
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: Astra H Caravan by Bear Familia | 205 PS 411 Nm
Tak. Zainteresowały mnie BBS'y u Kluczyka i zacząłem kombinować czy wejdą na AH... Jest problem z tym kołem jeśli chodzi o AH, ale może się uda Jak nie to się zobaczy...
Na razie mam na czym jeździć w razie czego Może se pomaluje na srebrno ( markosowi się spodoba )
Na razie mam na czym jeździć w razie czego Może se pomaluje na srebrno ( markosowi się spodoba )
- olekr21
- Nowy
- Imię: Aleksander
- Otrzymał podziękowań: 0
To Kluczyk sprzedaje te BBS'y?! :O jeśli tak to szkoda bo jego viki mega na nich wyglądała. Ale astry z takim kołem jeszcze nie widziałem może być ciekawie
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Nie wiem czy sprzedaje Podobno ma zmieniać koło na 2014 Ja sobie zrobiłem VT
-
- Nowy
- Imię: Krzysztof
- Otrzymał podziękowań: 0
Dzięki Misiu za wczoraj miło było poznać ;*
co do fury to meeeega ale to meeega mi się podoba ! świetne dejli !
co do fury to meeeega ale to meeega mi się podoba ! świetne dejli !
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Wróciiiiiiiiłeeeeeeeeeem
Ogółem to nic się nie dzieje...
Tak to jedzie na chwile obecną... Lekko mokro i wiatr w pysk ale i tak nieźle jak na 12 Stycznia (nie chciałem zerwać a dodatkowo nie udało mi się zatrzymać do 0 bo atakował mnie TIR zza pleców...)
http://youtu.be/_HY1EPcDvIc
A tak to słychać i czuć . GoPro na pół otwartej obudowie, jednak nie udało się chwycić całości dźwięku. Następne podejście będzie z GoPro na zderzaku a nie na klapie...
http://youtu.be/QOU13BIrb2M
Niedługo wpada hybryda drugiej generacji by VTR. Kończę tworzyć z Darkiem customową zmienną geometrię...
A sezon 2013 zakończyłem tak:
Co przyniesie rok 2014 - zobaczy się...
CHEERS !!
Ogółem to nic się nie dzieje...
Tak to jedzie na chwile obecną... Lekko mokro i wiatr w pysk ale i tak nieźle jak na 12 Stycznia (nie chciałem zerwać a dodatkowo nie udało mi się zatrzymać do 0 bo atakował mnie TIR zza pleców...)
http://youtu.be/_HY1EPcDvIc
A tak to słychać i czuć . GoPro na pół otwartej obudowie, jednak nie udało się chwycić całości dźwięku. Następne podejście będzie z GoPro na zderzaku a nie na klapie...
http://youtu.be/QOU13BIrb2M
Niedługo wpada hybryda drugiej generacji by VTR. Kończę tworzyć z Darkiem customową zmienną geometrię...
A sezon 2013 zakończyłem tak:
Co przyniesie rok 2014 - zobaczy się...
CHEERS !!
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
ladnie te cholerstwa wygladaja. a na sprzegło jaki plan? czy Nm tylko na gorze ma wzrosnac docelowo?
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Zobaczymy ja moment da sie ciagnac...
Dlatego skrzynia, sprzeglo to temat rzeka... W zasadzie przydaloby sie ten monent zeovic w wartosciach powyzej 3500 rpm.
Jednak jest plan albo na bebechy lub cala zmiane na F40, a nawet jakby to jest juz polapany kontakt na Single Mass'a i organik
Dlatego skrzynia, sprzeglo to temat rzeka... W zasadzie przydaloby sie ten monent zeovic w wartosciach powyzej 3500 rpm.
Jednak jest plan albo na bebechy lub cala zmiane na F40, a nawet jakby to jest juz polapany kontakt na Single Mass'a i organik
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
tak jak nie chce teraz kupować Opla, tak Twój mi się bardzo podoba!
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Piotrku, może czas przeprosić się z Opflem Ta niebieska za moją ma szukać nowego domu podobno
Mihau... No gdzieś już to było Ale dziękuję
Mihau... No gdzieś już to było Ale dziękuję
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
bardzo fajne autko.. jak pisali wcześniej te brewki do wywalenia
generalnie co mam pisać coś złego na Astrę H caravan jak sam taką mam
generalnie co mam pisać coś złego na Astrę H caravan jak sam taką mam
Było c14se
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
mam już Passata B6, więc dziękuję za łoplaBear_ pisze:Piotrku, może czas przeprosić się z Opflem Ta niebieska za moją ma szukać nowego domu podobno
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
STELMI - wstyd
Staneq - Ty żyjesz ? Nooo... Widzisz jakie fajne auto masz
Staneq - Ty żyjesz ? Nooo... Widzisz jakie fajne auto masz
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
żyje, żyje...Bear_ pisze:Staneq - Ty żyjesz ? Nooo... Widzisz jakie fajne auto masz
a Ja obecnie Astra H caravanik, taka srebrna zwykłą na 16"
Było c14se
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Miałem nie pokazywać bo to "wersja przejściowa" ale co mi tam
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Lag to przez hybryde Piotrku...
Jednak w codziennym uzytkowaniu nie czuć tego... Mi nie przeszkadza... Auto jest podlane dołem więc i z lagiem jedzie Ma jedynie tendencje do puszczenia bąka jak rozdmucha
Wykres pokazuje własnie różnicę lagu na seryjnym turbo i na pełnej hybrydzie (duża zimna i ciepła strona)
Jednak w codziennym uzytkowaniu nie czuć tego... Mi nie przeszkadza... Auto jest podlane dołem więc i z lagiem jedzie Ma jedynie tendencje do puszczenia bąka jak rozdmucha
Wykres pokazuje własnie różnicę lagu na seryjnym turbo i na pełnej hybrydzie (duża zimna i ciepła strona)
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
to teraz to turbo jest hybryda czego? bo typowa hybryda to wymieniona jedna strona z oryginału, dobrze rozumiem? jak to nie zadna tajemnica to zdradz co to za twór.
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Firma, w ktorej robie, robi turba zwykle i hybrydy
U mnie ciagle jest caly czas to samo turbo po pelnej hybrydacji. Walcze jednak dalej z softem, ale juz chyba znalazlem co mnie trzyma
Wielu ludzi wlasnie mysli, ze hybryda to zmiana kola kompresji.
U nas to jest czesciowa hybryda. Tak smiga kilka aut z grupy VAG spod naszej reki, kilka opli. Czesciowa hybrydacja daje srednio przy robieniu softu +10-15 ps do standardowo osiaganych wynikow.
U mnie jest zmieniine w/w kolo i caly walek. Kolo o ile pamiwtam ze sprintera, walek na grobej osce z bmw 3.0...
Teraz jeszcze robie sobie do testow nowa hybryde na geometrii nowego typu jak w sprezarkach z serii GTB i customowym kole wycinanym na CNC. Chce zejsc nizej z lagiem w okolicach seryjnego budzenia sie turbo. Ale to na razie odlegly temat robiony w wolnym czasie.
Do tego robimy teraz full customowe 2 turbiny do benzyn (standardowe hybrydy benzynowe tez robimy).
Turbiny robione sa dwie. Do opla Z20LER/LEL/LEH i do grupy VW 1.8 T o oznaczeniu BAM.
Turbiny beda mialy kola kompresji obrabiane CNC z tytanu i ZMIENNA GEOMETRIE. Jak w turbinach stosowanych w Porsche.
Mamy turbo z Prosiaczka i rozkminiamy temat. Chcemy oprzec sie na przerobionej geometrii z diesla.
Jednak to temat gdzie testy chcemy zaczac na wiosne 2015...
Ufff
Tak to wyglada Marcinie
U mnie ciagle jest caly czas to samo turbo po pelnej hybrydacji. Walcze jednak dalej z softem, ale juz chyba znalazlem co mnie trzyma
Wielu ludzi wlasnie mysli, ze hybryda to zmiana kola kompresji.
U nas to jest czesciowa hybryda. Tak smiga kilka aut z grupy VAG spod naszej reki, kilka opli. Czesciowa hybrydacja daje srednio przy robieniu softu +10-15 ps do standardowo osiaganych wynikow.
U mnie jest zmieniine w/w kolo i caly walek. Kolo o ile pamiwtam ze sprintera, walek na grobej osce z bmw 3.0...
Teraz jeszcze robie sobie do testow nowa hybryde na geometrii nowego typu jak w sprezarkach z serii GTB i customowym kole wycinanym na CNC. Chce zejsc nizej z lagiem w okolicach seryjnego budzenia sie turbo. Ale to na razie odlegly temat robiony w wolnym czasie.
Do tego robimy teraz full customowe 2 turbiny do benzyn (standardowe hybrydy benzynowe tez robimy).
Turbiny robione sa dwie. Do opla Z20LER/LEL/LEH i do grupy VW 1.8 T o oznaczeniu BAM.
Turbiny beda mialy kola kompresji obrabiane CNC z tytanu i ZMIENNA GEOMETRIE. Jak w turbinach stosowanych w Porsche.
Mamy turbo z Prosiaczka i rozkminiamy temat. Chcemy oprzec sie na przerobionej geometrii z diesla.
Jednak to temat gdzie testy chcemy zaczac na wiosne 2015...
Ufff
Tak to wyglada Marcinie
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
ambitnie z ta zmienna geometria do benzyny. ciezki temat to pewnie bedzie, tym bardziej ze chyba tylko porsche to stosuje(?).
ja nie bedac zupełnie w temacie T myslalem ze hybryda polega na zmianie całej zimnej lub ciepłej strony.
lzejsze koło na laga, spoko, a twin scroll w dieslach wystepuje czy to nieopłacalny zabieg-spawanie kolektora?
wydechowa strona jeszcze nie blokuje?da sie tego fiato/opla zakrecić jeszcze z 500 obr wyzej czy to ryzykowna zabawa?
ja nie bedac zupełnie w temacie T myslalem ze hybryda polega na zmianie całej zimnej lub ciepłej strony.
lzejsze koło na laga, spoko, a twin scroll w dieslach wystepuje czy to nieopłacalny zabieg-spawanie kolektora?
wydechowa strona jeszcze nie blokuje?da sie tego fiato/opla zakrecić jeszcze z 500 obr wyzej czy to ryzykowna zabawa?
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Za twin scrolla mozna powiedziec, ze robi tu geometria
Co do limitera... Podbijesz trupa nawet pod 6000 rpm, ale tu juz trzeba zrobic hybrydacje pompy i wtryskow co by wyrobily. Po za tym limiterem jest tez problematyczny zawor na listwie - gdzie ja juz teraz podaje cisnienie na granicy jego otwarcia
Lag sie powiekszyl bo jest wiekszy walek i kolo. Do tego geometria nie ogarnia do konca mozliwosci turba.
Stad pracy nad geometria z GTB - wiecej lopat, zakrzywione lopaty i lzejsze elementy pompujace
Zobaczymy Jestesmy jedyni, ktorym chce sie w to bawic wiec nikt nas nie goni
Co do turbo benzyny na geometrii to nie tylko auta Ferdynanda maja takie cos. Plusem jest to, ze mamy takie sprawne turbo i na stolach pomiarowych wymuszajac prace T widzimy jak to dziala
Ciezkie do ogarniecia? Pierwsze 2-4 sztuki, potem juz z gorki Nawet wysterowanie tego jest prawie opanowane.
Ale fakt, faktem jak by sie wszystko udalo jak chcemy to tania zabawka to to nie bedzie
Co do limitera... Podbijesz trupa nawet pod 6000 rpm, ale tu juz trzeba zrobic hybrydacje pompy i wtryskow co by wyrobily. Po za tym limiterem jest tez problematyczny zawor na listwie - gdzie ja juz teraz podaje cisnienie na granicy jego otwarcia
Lag sie powiekszyl bo jest wiekszy walek i kolo. Do tego geometria nie ogarnia do konca mozliwosci turba.
Stad pracy nad geometria z GTB - wiecej lopat, zakrzywione lopaty i lzejsze elementy pompujace
Zobaczymy Jestesmy jedyni, ktorym chce sie w to bawic wiec nikt nas nie goni
Co do turbo benzyny na geometrii to nie tylko auta Ferdynanda maja takie cos. Plusem jest to, ze mamy takie sprawne turbo i na stolach pomiarowych wymuszajac prace T widzimy jak to dziala
Ciezkie do ogarniecia? Pierwsze 2-4 sztuki, potem juz z gorki Nawet wysterowanie tego jest prawie opanowane.
Ale fakt, faktem jak by sie wszystko udalo jak chcemy to tania zabawka to to nie bedzie
- Peter
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Autko jak mówiłem wcześniej bardzo mi się podoba a na BBS robił by robotę
sory za off top'a
STELMI
sory za off top'a
STELMI
2.0 tdi ?? Kiedyś robiłem takiego z padniętą pompą oleju. Wymienilsimy ją na pompę napędzaną łańcuchem . Autko książkowe 100 tyś km miało , i już któryś raz słyszałem że w tych modelach z tym silnikiem mechanizm napędzający pompę zawodzi , u nas wytarł się wałek prowadzący , fabrycznie był 6 kantem a jak go wyciągałem to był już okrągły. Taka informacja nie wnosząca wiele do tematu , ale może zaoszczędzić kłopotów i nerwówSTELMI pisze:mam już Passata B6, więc dziękuję za łopla
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
misiek, pewnie to nie nowośc dla Was, ale ... po co robic hybrydy jesli?
http://www.racingforum.pl/index.php?sho ... 116873&hl=
http://www.racingforum.pl/index.php?sho ... 116873&hl=
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Maecin, tylko nie do kazdego motoru zastosujesz inne turbo...
Przykladowo AH 1.9 ma monolit kolektora z turbem i nie za duzo miejsca kolo chlodnic i osprzetu silnika...
VW 1.9 tdi 101, 116 ps - rowniez monolit z kolektorem...
Po za tym w duzej ilosci przypadkow gdzie jest mozliwosc zapiecia turba - jest to problematyczne.
Jednak nie zmienia to faktu, ze my tez wstawiamy inne turba Np do vw 130 ps turbo z ARL'a 150 PS.
Wielu ludzi decyduje sie na hybryde bo operacja odbywa sie na ich T, nie ma potrzeby kupowania dtugiej turbiny, kucia nowego zasilania itp.
Wygodniejsze z punktu widzenia klienta.
Ale np. teraz robilismy customowe turbo do Golfa IV 1.9 tdi 110 ps - auto ma byc strojone na 200-210+ PS Ale nie wiem czy u nas czy nie
Przykladowo AH 1.9 ma monolit kolektora z turbem i nie za duzo miejsca kolo chlodnic i osprzetu silnika...
VW 1.9 tdi 101, 116 ps - rowniez monolit z kolektorem...
Po za tym w duzej ilosci przypadkow gdzie jest mozliwosc zapiecia turba - jest to problematyczne.
Jednak nie zmienia to faktu, ze my tez wstawiamy inne turba Np do vw 130 ps turbo z ARL'a 150 PS.
Wielu ludzi decyduje sie na hybryde bo operacja odbywa sie na ich T, nie ma potrzeby kupowania dtugiej turbiny, kucia nowego zasilania itp.
Wygodniejsze z punktu widzenia klienta.
Ale np. teraz robilismy customowe turbo do Golfa IV 1.9 tdi 110 ps - auto ma byc strojone na 200-210+ PS Ale nie wiem czy u nas czy nie
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
racja, o tym wpsolnym kolektorze nawet nie pomyslalem, choć tez mam taki przeciez. nie mniej jednak ta turbawka z linka jest fajna. wstaje i podaje milo.
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Ja chce wlasnie ukrecic cos na wzor tego GTB w opakowaniu mojego T.
GTB2260 mimo wszystko jest duza sprezarka, jednak nie przecze. Wstaje na razie najlepiej z obecnie dostepnych turbin na rynku.
GTB2260 mimo wszystko jest duza sprezarka, jednak nie przecze. Wstaje na razie najlepiej z obecnie dostepnych turbin na rynku.
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Po pewnej przerwie dowod, ze cos sie dzieje - da sie zauwazyc na foto
Jeszcze dystans, kąty i wtedy finalne ustawienie wysokości przodu i tylu
Niedlugo obszerniejsze fotoseszyn stanu aktualnego. Potem rozbieram auto w drobne do lakieru i skladam nowe turbo + calkowicie nowy soft... Azymut mocowy - 220-230+ PS i 470+ Nm
... Kiedy wszyscy wiedza, ze nie da sie czegos zrobic, zjawia sie ten, ktory tego nie wie i to robi...
Tak twierdzil Einstein
Jeszcze dystans, kąty i wtedy finalne ustawienie wysokości przodu i tylu
Niedlugo obszerniejsze fotoseszyn stanu aktualnego. Potem rozbieram auto w drobne do lakieru i skladam nowe turbo + calkowicie nowy soft... Azymut mocowy - 220-230+ PS i 470+ Nm
... Kiedy wszyscy wiedza, ze nie da sie czegos zrobic, zjawia sie ten, ktory tego nie wie i to robi...
Tak twierdzil Einstein
- Peter
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Mhhh do wyboru do kooru a Kolorek będzie ten sam czy coś innego planujesz ?