Witam jak w temacie, postanowiłem naprawić trochę frustrująca mnie rzecz w mojej corsie a dokładnie cięgno od obalania przedniego fotela odbezpieczało tylko jeden hak a drugi ten od strony wnętrza trzeba było dodatkowo odbezpieczać ręką.
Potrzebne będą śrubka, nakrętka i dwie podkładki
Zaczynamy od obalenia siedzenia (strzałką zaznaczyłem miejsce gdzie znajduje się zaczep przy którym będziemy pracować)
jak widać na kolejnym zdjęciu linka ma już dosyć spory luz
musimy ją wypiąć (najlepiej ręką podciągnąć hak wtedy łatwo wychodzi)
następnie zginamy linkę
i zgiętą już skręcamy śrubką aby ograniczyć jej długość przez co będzie mocniej napięta
po czym wpinamy linkę spowrotem i cieszymy się w pełni działającą dźwigienką obalania siedzenia
W moim przypadku musiałem poprawiać to jeszcze raz, ponieważ moja linka była już tak naciągnięta, że trzeba było skręcić ją mocniej zagiętą, ogólnie to już kwestia regulacji, kto jak mocno ma ją rozciągniętą. Śrubka i nakrętka może być dowolnej wielkości, ale najlepiej im mniejsza tym lepsza, ponieważ wtedy naprawa nie będzie praktycznie widoczna, wiem, że nie są to jakieś wielkie wydatki na tą linkę i trąci druciarstwem, ale po prostu lubię sobie samemu pogrzebać i coś naprawić a nie od razu wymieniać na nowe.
Naprawa rozciągniętej linki fotela
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: Naprawa rozciągniętej linki fotela
Obrazki się nie wyświetlają wstaw jeszcze raz
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Świeżak
- Imię: kamil
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
dziwne powinno być wszystko dobrze może poleci ktoś serwer na który je wrzucić żeby nie było problemów
- gregor9144
- Nowy
- Imię: Gregor
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Good Job ale mam jeszcze łatwiejszy sposób, zrobić węzeł na lince
-
- Świeżak
kwestia kto jak mocno ma rozciągniętą linkę bo węzeł może być trochę za dużo u niektórych
- noriad
- Nowy
- Imię: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
kamil107 ja polecam http://smg.photobucket.com/ - masz pewność, że zdjęcia nie znikną po chwili no i zdjęcia wyświetlają się na wszystkich przeglądarkach
Było 973 cm3, jest 1389 cm3.
-
- Świeżak
dziękuję bardzo za polecenie, sprawdza się bardzo dobrzenoriad pisze:kamil107 ja polecam http://smg.photobucket.com/ - masz pewność, że zdjęcia nie znikną po chwili no i zdjęcia wyświetlają się na wszystkich przeglądarkach