przeszczep silnika od kuchni

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
REN
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

przeszczep silnika od kuchni

Post autor: REN »

Witam!

Ostatnio wszyscy wzdychaja nad silnikami 2.0 (ja w sumie tez :)23 ale postanowilem pojsc o krok dalej i wypytac sie w urzedzie co i jak jezeli musze wymienic silnik?

Wiec zadzwonilem do wydzialu komunikacji z historyjka ze pasek i ten tego no wiecie ale ja sie nie znam no i kupilem silnik i chce wymienic, na to Pani mi odpowiedziala, ze musze miec uwierzytelniony odpis dowodu rejestracyjnego samochodu z ktorego pochodzi silnik oraz fakture lub umowe kupna sprzedazy. Pytam dalej: ale ja ten silnik kupilem w niemczech; aa no to w tym przypadku potrzeba dokument odprawy celnej i w przypadku gdy faktura/umowa jest w obcym jezyku dodatkowo musi byc przetlumaczona przez przysieglego tlumacza. Pytalem sie takze czy to ma jakies znaczenie ze silnik jest od Opla Astry a bedzie zalozony do Opla Combo ale pani powiedziala ze to nie ma zadnego znaczenia.

Z dokumentami o ktorych mowa wyzej nalezy sie udac do stacji kontroli pojazdow PZMot wskazanej przez urzad gminy. Tam zostanie dokonany przeglad. Jezeli zamontowany silnik jest identyczny jak poprzedni wystarczy zwykly przeglad. Jezeli natomiast zamontowany silnik jest innej pojemnosci wtedy trzeba wykonac przeglad rozszerzony o jakies mierzenia, wazenia i geometrie silnika (ke? bede jeszcze tam osobiscie to sie dokladnie dowiem).

Po dokonanym przegladzie nalezy sie z wszystkimi dokumentami udac do wydzialu komunikacji i dokonac zmian w dowodzie rejestracyjnym.

To by bylo na tyle. Jak sie czegos wiecej dowiem i/lub zmienie silnik to dam znac :D
c20mboT
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

oj bedzie sie dziac :-D
chodz sie poscigamy poki jeszcze cie objezdzam :grin:
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

No nie powiem...trochę zachodu z tym jest, ale jakby nie patrzeć to się opłaca bo 150 kucyków to już coś a szczególnie w takim samochodziku jak Corsina :lol:
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Basista
Swój
Kontakt:

Post autor: Basista »

ta ale nie kazdemu sie to oplaca bo ja mam 110 kucyków i jak mam dac 5000 za dodatkoe 40 to rezygnuje wole za 4000 zalozyc klime i 1500 chip te 500 zlotych idzie dolozyc dolozyc
Obrazek
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
REN
Weteran
Kontakt:

Basista: w moim przypadku za 5000 moge miec wzrost mocy o 90KM! to mi sie oplaca! to jest przyrost mocy rzedu 250%! :D
c20mboT
Jef_058 PTK
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Jef_058 PTK »

No Ren takim autkiem to bys nam więcej pokazał niz to we Wrocławiu, było super, pamietasz cos z namoitu :D Podobało sie :D NAPEWNO :grin:
REN
Weteran
Kontakt:

jaki namiot? ja niepamietam nic od 21!!! potem juz tylko przeblyski swiadomosci ... :P
c20mboT
Rav
Nowy
Kontakt:

Post autor: Rav »

Może mała pzebitka numerów...i problem z głowy ;) A jakby co to powiesz że głowicę przełozyleś hehe
Rav
Opel Vectra A 2.0i 16V Cosworth '92

Vectra Unlimited #001

http://www.vectra-unlimited.pl - Strona Polskiego Klubu Opla Vectry
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

Rav też tak pomyślałem, ale po chwili zastanowienia stwierdziłem, że REN to poważny człowiek :oko: i takie numery nie wchodzą w grę :lol: :lol:
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Rav
Nowy
Kontakt:

Post autor: Rav »

Poważny człowiek...no tak tak ;)
Rav
Opel Vectra A 2.0i 16V Cosworth '92

Vectra Unlimited #001