Czy jest możliwe abym miał motor bezkolizyjny

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie A.
ODPOWIEDZ
gonzo
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Czy jest możliwe abym miał motor bezkolizyjny

Post autor: gonzo »

siemano posiadam corse A gsi z 89r ciekawi mnie to gdyż kiedyś poszedł mi pasek w czasie jazdy przy redukcji i nic wymieniłem pasek koło zębate na wale i nic się nie pokrzywiło czy to możliwe ? a meches zauważył kiedyś że mój pasek pszeskoczył po tym motor dostał głupawki na 2,3 odpalenia i zagaszenia tzn. zgasiłem go a on dalej hodził itd. po tych 2,3 razach znow wruciło wszystko do normy meches mówi że komputer mógł dopasować sie do nowej charakterystyki pracy i po tych 2 odpaleniach wrocił do normy czy to możliwe ? ps. sorry za pisownie bo widzę (czytam) że to u was ważne pozdrowienia szczała
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Post autor: Flipper »

Silnik mogl sie jak najbardziej dostosowac :) Te silniki maja tyle elektroniki, czujnikow i obwodow, ze pewnie by jezdzily na 2 tlokach bez problemu :-D

Proponuje podlaczyc TECH-1 (stacja obslugi Opla) i sprawdzic co w programie piszczy. Świeci ci kontrolka od silnika ?

Procedura dostrajania programu jest troszku inna. Odlaczasz akumulator, po kilku minutach podlaczasz, niech popracuje 10-15 minut, potem jedziesz, robisz jakies 20 km z roznymi predkosciami i powinien sie nauczyc wszystkiego :)23
Obrazek
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi :-D :-D
gonzo
Nowy

nie nie świeci nic i wszystko chodzi super podobno może być tak że jak pasek szlag trafia to w tedy zawory idą do góry ale nie wiem czy w tym motorze tak jest bo w jakimś tam punto II tak się dzieje ale jak wszystko chodzi dobrze to chyba nie ma si czym przejmować
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Post autor: Flipper »

No jezeli mam byc szczery to nie wiem co sie dzieje....wolalbym nie sprawdzac :)23 Raczej z takim pytaniem proponuje sie zwrocic do P. Goduli, P. Chojnackiego czy innych "magikow" - oni beda wiedziec ..... napewno !

Dopuki nic sie nie dzieje ..... czym sie martwic ? :-D :-D :-D
Obrazek
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi :-D :-D
gonzo
Nowy

też tak myślę !!!!!!!!!!!!1 :-D :-D :-D :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”