Czy jest możliwe abym miał motor bezkolizyjny
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Czy jest możliwe abym miał motor bezkolizyjny
siemano posiadam corse A gsi z 89r ciekawi mnie to gdyż kiedyś poszedł mi pasek w czasie jazdy przy redukcji i nic wymieniłem pasek koło zębate na wale i nic się nie pokrzywiło czy to możliwe ? a meches zauważył kiedyś że mój pasek pszeskoczył po tym motor dostał głupawki na 2,3 odpalenia i zagaszenia tzn. zgasiłem go a on dalej hodził itd. po tych 2,3 razach znow wruciło wszystko do normy meches mówi że komputer mógł dopasować sie do nowej charakterystyki pracy i po tych 2 odpaleniach wrocił do normy czy to możliwe ? ps. sorry za pisownie bo widzę (czytam) że to u was ważne pozdrowienia szczała
- Flipper
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Silnik mogl sie jak najbardziej dostosowac
Te silniki maja tyle elektroniki, czujnikow i obwodow, ze pewnie by jezdzily na 2 tlokach bez problemu
Proponuje podlaczyc TECH-1 (stacja obslugi Opla) i sprawdzic co w programie piszczy. Świeci ci kontrolka od silnika ?
Procedura dostrajania programu jest troszku inna. Odlaczasz akumulator, po kilku minutach podlaczasz, niech popracuje 10-15 minut, potem jedziesz, robisz jakies 20 km z roznymi predkosciami i powinien sie nauczyc wszystkiego

Proponuje podlaczyc TECH-1 (stacja obslugi Opla) i sprawdzic co w programie piszczy. Świeci ci kontrolka od silnika ?
Procedura dostrajania programu jest troszku inna. Odlaczasz akumulator, po kilku minutach podlaczasz, niech popracuje 10-15 minut, potem jedziesz, robisz jakies 20 km z roznymi predkosciami i powinien sie nauczyc wszystkiego