1.4 8v duże spalanie
-
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
1.4 8v duże spalanie
ma corse 1,4 8v i od pewnego czasu a mianowicie od czsu jak przyszly mrozy zaczela duzo palic np ostatnio zalalem 10 l i przejechalem tylko 70 km cos nie tak bo kumpla vectra 1,8 pali podobnie
..::CTM#117::..
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
No to ja nie wiem jak to jest bo ja co prawda jeżdzac spokojnie zalałem 15 litrów i zrobiłem na tym jakies 160-170 km. z prostego rachunku wychodzi jakieś 9 litrów na 100 co wydaje mi się całkiem nieźle patrząc na warunki pogodowe. Nic tylko się cieszyć.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją
-
- Nowy
- Kontakt:
Heh RENiq... styl masz zaiste dobry Silniczek niedlugo do zyda wiec w dupe mu, w dupe...
Budzio: te typy tak maja... ECO w oznaczeniu silnika opla bynajmniej nie oznacza ECOnomiczy ale ECOlogiczny
Choc faktycznie trochu za duzo zrzera... przyczyn moze byc wiele... przeplywomierz, uklad zaplonowy, sonda lambada (jak to ostatnio slyszalem podczas rozmowy dwoch panow fachowcow ), czujnik temeratury, termostat i moze cos jeszcze.
Jak szybko silnik przestaje chodzic na ssaniu po odpaleniu? Czy osiaga wlasciwa temperature pracy (okolo 90 stopni), czy rowno chodzi, nie szarpie? Czy odczules spadek mocy lub inne dziwne objawy? More info needed.
Budzio: te typy tak maja... ECO w oznaczeniu silnika opla bynajmniej nie oznacza ECOnomiczy ale ECOlogiczny
Choc faktycznie trochu za duzo zrzera... przyczyn moze byc wiele... przeplywomierz, uklad zaplonowy, sonda lambada (jak to ostatnio slyszalem podczas rozmowy dwoch panow fachowcow ), czujnik temeratury, termostat i moze cos jeszcze.
Jak szybko silnik przestaje chodzic na ssaniu po odpaleniu? Czy osiaga wlasciwa temperature pracy (okolo 90 stopni), czy rowno chodzi, nie szarpie? Czy odczules spadek mocy lub inne dziwne objawy? More info needed.
Beny CTM #081
-
- Swój
- Kontakt:
no to widze ze moja gssi jest bardzo ekonomicznym autkiem
pali w porywach 9 litrów a jak delikatnie jade to w 8 sie mieści .
pali w porywach 9 litrów a jak delikatnie jade to w 8 sie mieści .
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Qrde no nie wiem Ren...mój 1.4 16V już jako taką moca dysponuje...no w kazdym razie bliżej mu do motorka 1.6 16V niż do 1.4 8V a pali jak smok. W lecie to cudem udaje mi się zejśc w miescie do 9 litrów a w zimie to norma przy delikatnej jeździe jakieś 11-12litrów. jak troche więcej w doope dostaje w mieście to teraz w zimie spalanie miałem na poziomie 13-14litrów. Paranoja
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
raczej powinnien wiecej palic
Post powered by E46 150KM 330Nm Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
-
- Swój
- Kontakt:
Budzio: Ja takze mam Corse 1.4 8V. To twoje spalanie jest troszke wygorowane. Jak masz problem z grzaniem to kartonik przed chlodnice .
Ja jak zaleje do pelna to robie teraz przy tych mrozach spokojnie 500km.
I tez daje jej w pizde.
Ja jak zaleje do pelna to robie teraz przy tych mrozach spokojnie 500km.
I tez daje jej w pizde.
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
-
- Nowy
- Kontakt:
Heh... moja Corsa B 1.2 pali mi 10 l. i to bez roznicy czy jest wrzesien czy grudzien . Wiem, ze przy niektorych tutejszych osiagnieciach to wcale nie jest az tak duzo ale jezdze w miare ekonomicznie i spodziewalem sie lepszego rezultatu. Czy z takim spalaniem moze byc zwiazany fakt, ze wskazowka temperatury na desce rozdzielczej zaczyna sie podnosic dopiero po kilkuminutowej jezdzie??
-
- Swój
- Kontakt:
Marog musisz tu ludzi denerwować
5 litrów ropy to jest dopiero , a i osiągi tego autka nipozostawiaja nic do życzenia
5 litrów ropy to jest dopiero , a i osiągi tego autka nipozostawiaja nic do życzenia
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowy
- Kontakt:
Ty wiesz Marog to ja mam podobnie - silnik 1.2 - w miescie jakies 8, a w trasie blisko 5,5... a te kilka sekund straty miedzy swiatlami to mozna chyba pominac ... no i roznica w cenie ON - PB tez nie jest taka duza, nie badzmy drobiazgowi (heh mam autko tak ekonomiczne jak TDI )
BTW i tak najekonomiczniejsze autko (a przy okazji najszybsze, najzrywniejsze, najtrwalsze, z najlepszymi hamulcami i w ogole naj naj) to oczywiscie autko... SLUZBOWE!!!
BTW i tak najekonomiczniejsze autko (a przy okazji najszybsze, najzrywniejsze, najtrwalsze, z najlepszymi hamulcami i w ogole naj naj) to oczywiscie autko... SLUZBOWE!!!
Beny CTM #081