car-audio
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Te głośniki z tyłu to chyba alphardy bez skrzyni ani wzmaka . Same głośniki.
A apropo tych balupuntów to nie jestem pewien jaki model bo jest numer zamazany . W półce zamontowałem je za pomocą 2 srób na karzdy i dodatkowo wywiercilem w półkach otwory .
A z przodu to doładnie teraz nie mam tweeterów bo jakiś czas temu zdejmowałęm wywieytrzniki i pod nimi znalazlem male glosniki basowe wiec z przodu teraz sa 4 glosniki nisko tonowe
A apropo tych balupuntów to nie jestem pewien jaki model bo jest numer zamazany . W półce zamontowałem je za pomocą 2 srób na karzdy i dodatkowo wywiercilem w półkach otwory .
A z przodu to doładnie teraz nie mam tweeterów bo jakiś czas temu zdejmowałęm wywieytrzniki i pod nimi znalazlem male glosniki basowe wiec z przodu teraz sa 4 glosniki nisko tonowe
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
w corsie sa tylko 2 w miare dobre miejsca na tweetery: zrobic nowe slupki i w nie wlozyc glosniki, albo zamontowac na trojkatnych plastikach przy lusterkach (tylko elektryczne, bo z manualnym sterowaniem sie chyba nie da). ja mam w plastikach - wewnatrz plastikow sa nawet kolnierze do glosnikow. miejsce przy klamkach jest zupelnie bez sensu a zdaje sie, ze tam oryginalnie sa jakies byle jakie piszczalki. wazne jest dobre ukierunkowanie tweeterow (do srodka tak, zeby osie wyprowadzone z glosnikow przecinaly sie jakies 20cm przed waszymi nosami)
jak dorwe jakas cyfrowke, to wrzuce fotke
jak dorwe jakas cyfrowke, to wrzuce fotke
- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
EEE to Stary ja nie wroze dobrego grania.Wiem ze juz tu pare osob wypowiadalo sie ze te glosniki dobrze graja,ale ja nie mam pozytywnych doswiadczen z Alphardem.No slyszalem ze elipsy jako tako graja.Ale jezeli to sa okragle glosniki,to polecalbym wlozyc je w pudlo.azyl pisze:Te głośniki z tyłu to chyba alphardy bez skrzyni ani wzmaka . Same głośniki.
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
A napisz mi jaka cena tych jajek(elips)??gabson pisze: Moim zdaniem jst to bardzo dobra jakość do Ceny.
Nowe modele spisują się bardzo dobrze.
Zakładałem szwagrowi do jego ritmiaka na tylną półkę właśnie Elipsy Alpharda i szczrze mówiąc bardzo mile mnie zaskoczyły.
również do swojej corsinki wrzuciłem te alphardy i jak bedzie wszystko złożone to zapraszamdo posłuchania.....
Nie wykluczone że zmienisz zdanie co do tych głośników.......
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
-
- Nowy
- Kontakt:
Sory wiem ze ten temat juz dawno sie skonczyl ale nie chce rozpoczynac nowego ...
Mam jeszcze jedno pytenie odnośnie car-audio
Czy jeżeli w radiu nie ma wyjścia na wzmacniacz to moge go jednak jakos podlaczyc ? ( poprzedni wlasciciel chyba zrobil kabelek do wzmaka i podpial go do kostki ale radio nie ma na niego wyjscia ...
i czy nie dalo by sie podlaczys wzmaka do glosnikow ? ( czyli zeby kabelek wychadzacy z radia ( do glosnikow ) podlaczyc do wzmaka a z niego kabel do glosnika ? )
Czy jeżeli w radiu nie ma wyjścia na wzmacniacz to moge go jednak jakos podlaczyc ? ( poprzedni wlasciciel chyba zrobil kabelek do wzmaka i podpial go do kostki ale radio nie ma na niego wyjscia ...
i czy nie dalo by sie podlaczys wzmaka do glosnikow ? ( czyli zeby kabelek wychadzacy z radia ( do glosnikow ) podlaczyc do wzmaka a z niego kabel do glosnika ? )
- Hayabusa
- Swój
- Imię: Maciek
- Kontakt:
znam to uczucie jak przez tydzień bez skrzynki różnica niebo, a ziemia- beny - pisze:Scene moze i masz dobra, ale basu pelnego to na pewno nie masz. Wrzuc kiedyc dobra skrzynke do autka, pojezdzij z tydzien, a potem ja wyjmij.... uslyszysz ze czegos Ci tam jednak brakuje.Fillip pisze:Ja jednak narazie nie chce montowac glosnika typowo basowego bo wyszedlem z zalozenia ze wlasnie elipsy na tyle daja dla mnie wystarczajacy bass.
Tak to mam zrobione. Na elipsach podlaczonych do wzmaka mam wieksza ilosc basu natomiast na glosniczkach z przodu wiecej tonow wysokich. Nawet fajna scena wyszla, a moje elipsy daja mi narazie wystarczajacy bass. Nie musi przeciez slyszec mnie cala okolica.
-
- Nowy
- Kontakt:
Jesli wzmak ma (procz wejsc 'preamp') wejscia linowe to na te wejscia mozesz spoko podac sygnal po wzmaku z radyjka... jesli zas takiego wejscia nie ma, to mozesz sprobowac wyciagnac sygnal 'preamp' z wnetrza radyjka... bedziesz do tego potrzebowal schemat radyjka, badz schemat jego koncowki mocy zeby okreslic, na ktorych nozkach jest sygnal z przedwzmacniacza. Slowem... do zrobienia.azyl pisze:Sory wiem ze ten temat juz dawno sie skonczyl ale nie chce rozpoczynac nowego ...
Beny CTM #081
- !markos
- M A S T E R
beny pokreciles: wejscia liniowe (oznaczenia line) to wlasnie wejscia niskosygnalowe. na te wejscia podaje sie sygnal z przedwzmacniacza radia. wejscia wysokosygnalowe (najczesciej oznaczane speaker level) to wejscia, na ktore mozna podac sygnal bezposrednio z wyjscia wzmacniacza radia, czyli ten sam, ktory normalnie napedza glosniki. ten rodzaj wejscia maja tylko dosc tanie wzmacniacze. nie ma ich w sprzecie wyzszej klasy, bo z zalozenia forma sygnalu podawana na koncowke mocy jest JUZ znieksztalcona przez wzmacniacz z radia.
teraz mamy jasnosc?
teraz mamy jasnosc?
-
- Nowy
- Kontakt:
tia... no przeciez... zamotalem sie
mamy jasnosc... ale prawie... bo napisales
mamy jasnosc... ale prawie... bo napisales
a chodzilo Ci jak mniemam o przedwzmacniacz... okresleniem wzmacniacz nazywamy w radyjku IMO wlasnie koncowke mocy...z zalozenia forma sygnalu podawana na koncowke mocy jest JUZ znieksztalcona przez wzmacniacz
Beny CTM #081
- !markos
- M A S T E R
nie, chodzilo mi wlasnie o wzmacniacz. nic innego. przeciez na wejscia wysokopoziomowe (zewnetrznego wzmacniacza) podajesz sygnal wlasnie z koncowki mocy radia, prawda? wiec podwojnie go znieksztalcasz. najpierw wzmacniaczem radia, potem konwersja sygnalu na niski wewnatrz zewnetrznego wzmacniacza i na koniec dodajesz znieksztalcenia generowane przez sama koncowke (zewnetrznego wzmacniacza)