Czy ktoś wymieniał sonde lambda?
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Czy ktoś wymieniał sonde lambda?
Mampytanko czy ktoś już to cudo wymieniał, bo się dowiedziałem że może to się wypalić, skończyć, i może przez to silnik pracować niestabilnie i palić troche więcej?
Opel Corsa 1,4 i 90r.
CTM#265
CTM#265
-
- Świeżak
- Kontakt:
No właśnie mi tak szaprie troxhe i niestabilnie chodzi, ale nie miga mi kontrolka zadna, ale ostanio tez co mi sporo skoczyło zuzycie paliwa, podajde i niech podłączą komputer i sprawdza.Poli pisze:jezeli sonda lambda bedzie szwankowac to powinna zapalic sie kontrolka bynajmniej w corsie B i C na 100% sie zapali,pozatym silnik odpali ale moze chodzic nierowno, gasnac, bedzie bujalo obrotami, szarpalo itd
pozdr
Opel Corsa 1,4 i 90r.
CTM#265
CTM#265
-
- Świeżak
- Kontakt:
Mnie również szarpie (Corsa 1.0 12V '98 r.) i silnik nierówno pracuje, czasami gaśnie w czasie jazdy po zdjęciu nogi z gazu, mam problemy z odpaleniem na ciepłym silniku. Żadna kontrolka nie świeci. Komputer wykrył tylko jedną rzecz - zawór EGR nie reagował na zmiane sygnału sterujacego. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz - czy po wymianie EGR-u wszystkie te niepożądane objawy ustąpią. Poradźcie coś Panowie.DarkB pisze:No właśnie mi tak szaprie troxhe i niestabilnie chodzi, ale nie miga mi kontrolka zadna, ale ostanio tez co mi sporo skoczyło zuzycie paliwa, podajde i niech podłączą komputer i sprawdza.Poli pisze:jezeli sonda lambda bedzie szwankowac to powinna zapalic sie kontrolka bynajmniej w corsie B i C na 100% sie zapali,pozatym silnik odpali ale moze chodzic nierowno, gasnac, bedzie bujalo obrotami, szarpalo itd
pozdr
Pozdrawiam
TS (X10XE)
-
- Świeżak
- Kontakt:
Mnie również szarpie (Corsa 1.0 12V '98 r.) i silnik nierówno pracuje, czasami gaśnie w czasie jazdy po zdjęciu nogi z gazu, mam problemy z odpaleniem na ciepłym silniku. Żadna kontrolka nie świeci. Komputer wykrył tylko jedną rzecz - zawór EGR nie reagował na zmiane sygnału sterujacego. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz - czy po wymianie EGR-u wszystkie te niepożądane objawy ustąpią. Poradźcie coś Panowie.DarkB pisze:No właśnie mi tak szaprie troxhe i niestabilnie chodzi, ale nie miga mi kontrolka zadna, ale ostanio tez co mi sporo skoczyło zuzycie paliwa, podajde i niech podłączą komputer i sprawdza.Poli pisze:jezeli sonda lambda bedzie szwankowac to powinna zapalic sie kontrolka bynajmniej w corsie B i C na 100% sie zapali,pozatym silnik odpali ale moze chodzic nierowno, gasnac, bedzie bujalo obrotami, szarpalo itd
pozdr
Pozdrawiam
TS (X10XE)
-
- Swój
- Kontakt:
Ja jezdzilem jakis czas z padnietym zaworem EGR i jedyna oznaka jego naturalnej smierci bylo jednorazowe zaswiecenie sie kontrolki "check engine". Zadnej nierownej pracy silnika, gasniecia nie zauwazylem. Moze ewentualny spadek mocy ale trudno mi to okreslic bo ja za czasow, gdy ten zawor byl padniety ta moc i tak podnosilemTS pisze:Mnie również szarpie (Corsa 1.0 12V '98 r.) i silnik nierówno pracuje, czasami gaśnie w czasie jazdy po zdjęciu nogi z gazu, mam problemy z odpaleniem na ciepłym silniku. Żadna kontrolka nie świeci. Komputer wykrył tylko jedną rzecz - zawór EGR nie reagował na zmiane sygnału sterujacego. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz - czy po wymianie EGR-u wszystkie te niepożądane objawy ustąpią.