godz. ~1:30

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
REN
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: REN »

wydaja nowy dowod rejestracyjny z nowym numerem silnika
c20mboT
Poli
Nowy
Kontakt:

Post autor: Poli »

koszty kosztami ale jaka satysfakcja jak to zacznie smigac :grin: :grin:
śmigaczo-fruwacz
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

Budzio pisze:wow i ren mam wsumie do was(i nie tylko ) pytanie czy po swapie rejestruja fure jako skladaka. Jak tak to przy sprzedazy kich na maxxxa
:-( :placz2:
z takim silnikiem to mógłby być nawet składak :oko: :oko: :oko:
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

GUMIS2000 pisze:z tego co wiem to masz adnotacje ze silnik zostal zmienniony
Składaków juz w tym kraju nie ma ............... teoretycznie
Niestety w naszym kraju jest lub nie ma wielu rzeczy w teori a praktyka to juz zupelnie inna sprawa :-( :-(
..::CTM#117::..
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

budzio ja mialem na mysli to ze swego czasu zarejestrowano
mnustwo składaków i do dzis jedza takie sztuki
Budzio
Swój
Kontakt:

Gymis wiem sam prawie taka corsine kupilem ale stwierdzilem ze potem bedzie lipa ze sprzedawaniem takiego cuda
Budzio
Swój
Kontakt:

Gumis wiem sam prawie taka corsine kupilem ale stwierdzilem ze potem bedzie lipa ze sprzedawaniem takiego cuda[/quote]
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

UcHO pisze:dobra wow'ik wiem że o kosztach się nie dyskutuje w takiej sprawie, ale czytając to wszystko, to rzeczywiście czy kupno nowego silnika nie było by rozwiązaniem tańszym...??
gumis juz conieco wspomnial i prawda to... nie byloby... z tego wzgledu ze nowy silnik kosztuje ogrom pieniedzy, wiec nawet sprowadzajac sprawe tylko i wylacznie do kosztow to nie oplaca sie to. poza tym tutaj przy okazji zostanie zrobiona porzadnie glowica i zostana naprawione wszystkie usterki fabryczne ktore ten silnik charakteryzowaly (slynne wycieki oleju zewszad).

a samochod nie jest skladakiem... ma po prostu wymieniony silnik... silnik to tez czesc eksploatacyjna moznaby przyjac... podlega zuzyciu i czasem mozna go zmienic...

swoja droga fajnie brzmialoby ogloszenie np. opel combo 2.0 16v turbo, albo opel corsa 2.0 16v :)
c20rsa, czlowieku meeen!
Budzio
Swój
Kontakt:

moze brzmialo by fajnie tylko czy by ktos sie odezwal(nie muwie tu o osobach interesujacych sie tuningiem :grin: ) na takie ogloszenie. Pozatym ludziom zawsze corsa kojazy sie z miejskim ekonomicznym autkiem. sam kiedys tak myslalem ojjj jak bardzo sie mylilem z ta ekonomicznoscia ojj :-x
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

Budzio pisze:moze brzmialo by fajnie tylko czy by ktos sie odezwal(nie muwie tu o osobach interesujacych sie tuningiem :grin: ) na takie ogloszenie. Pozatym ludziom zawsze corsa kojazy sie z miejskim ekonomicznym autkiem. sam kiedys tak myslalem ojjj jak bardzo sie mylilem z ta ekonomicznoscia ojj :-x
Corsy rozne sa, bardziej ekonomiczne i mniej.. :-D
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Budzio pisze:moze brzmialo by fajnie tylko czy by ktos sie odezwal(nie muwie tu o osobach interesujacych sie tuningiem :grin: ) na takie ogloszenie. Pozatym ludziom zawsze corsa kojazy sie z miejskim ekonomicznym autkiem. sam kiedys tak myslalem ojjj jak bardzo sie mylilem z ta ekonomicznoscia ojj :-x
sceptyczny dosc jestes... mysle, ze odezwaloby sie kilka osob, a liczba ta bedzie rosnac na pewno... jest taki fragment rynku samochodowego tzw. hot hatch'e i corsa gsi, corsa 2.0 16v z pewnoscia mniej lub bardziej w to kryterium sie wpisuje... liczba ludzi zainteresowanych takimi malymi ale dosc drogimi samochodzikami bedzie rosla wraz ze wzrostem zamoznosci spoleczenstwa.

niektorzy mysla ze peugeot 106 to miejskie autko a jakos dzisiaj dostalem sms'a od markosa zjaranego na 120 konna 106 ;)

fakt faktem corsa generalnie jest miejskim ekonomicznym autkiem ale nie przekreslalbym szans na sprzedaz takiego autka (nie to, ze bede chcial to zrobic ;) )... w niemczech takie corsy sie sprzedaja :)
c20rsa, czlowieku meeen!
Budzio
Swój
Kontakt:

moze doczeka moj ktorys z nastepnych samochodow takich czasow o jakich mowisz wow bo corsa(nie to zeby byla zla czy cos) napewno nie :-( :-(
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

wow pisze:niektorzy mysla ze peugeot 106 to miejskie autko a jakos dzisiaj dostalem sms'a od markosa zjaranego na 120 konna 106 ;)
a to akurat prawda.. i szczerze powiedziawszy nawiazujac troszke do twojej odpowiedzi juz zdazylem sobie zabic cwieka.. tylko nie tak latwo puscic spaxa i rozporki, bo takiej corsy to nikt za rozsadne pieniadze nie kupi.. a w seryjnym wydaniu ktos chetny zapewne by sie znalazl. chociaz to koniec roku i wszyscy czekaja na nowy rok, bo sie samochodzik postarzeje rocznikowo i bedzie mozna taniej kupic...

czyli historia pt. pug 106 rallye chyba jednak pojdzie w niepamiec.. a szkoda, oj szkoda.. po drobnych modyfikacjach to moglbym sie z toba poscigac nawet po swapie :grin:

jakos sie wkrecilem, bo 120 konne 106 to nie jakis tam bzyk tylko konkret rajdowka! przeciez to nic nie wazy! aaaaaaa!!!!!!! :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

a tak zupelnie na marginesie ja caly czas mam taka cicha nadzieje, ze swoista "moda" na hot hatche dotrze w koncu i do nas..

moze ktos wtedy bedzie juz mial corse 1.4T, albo 2.0T, prawda tomku? :-P
Obrazek
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

markos jest 105 z silnikiem 1.9 benzyna i ma 130PS z tego co pamiętam. Poszukaj na moblie.de bo tam jest tego od cholery. To to dopiero jest rakieta :grin:

Update: wcale nie tak dużo ale jeszcze jakiś czas temu jak szukałem to sporo znalazłem.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Budzio pisze:moze doczeka moj ktorys z nastepnych samochodow takich czasow o jakich mowisz wow bo corsa(nie to zeby byla zla czy cos) napewno nie :-( :-(
nadejda takie czasy... powoli bo powoli ale idziemy w dobra strone...
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

nie no ale 105 to juz moze byc grat.. a takie 106 z 99 roku z przebiegiem 100 tysiecy to jeszcze calkiem zwawe autko.. tylko kto normalny kupuje 106 rallye z oryginalnym pakietem (walki, komp, rozporka, wydech)..

bylo kiedys do kupienia 205 gti (1.9), ale straszna padaka byla z niego.. zrazilem sie troche i madrzejszym zakupem okazala sie byc corsa - choc byla nieporownywalnie drozsza.
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

!markos pisze:juz zdazylem sobie zabic cwieka..
no nieee... czuowiek nie zdazy szybciorem odpowiedziec i juz cwiek zabity ;)
!markos pisze:po drobnych modyfikacjach to moglbym sie z toba poscigac nawet po swapie :grin:
fakt. co prawda jakies takie rajdowe 106 z klatka i wogole objechalem na modlinie ale co tam... to pewnie bylo rallye 1.4 a nie s16 :)
!markos pisze:moze ktos wtedy bedzie juz mial corse 1.4T, albo 2.0T, prawda tomku? :-P
trudno nie przyznac ci racji my friend :-P
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

no... a ja tak sobie spojrzalem w pierwsza strone tego watku i przypomnialo mi sie jak to Adas w ciemna noc przywital nas w polsce na stacji zeby zobaczyc lumpka, pogadac, zaproponowac jakis nocleg... to bylo zajebiscie mile... i mi sie przypomnialo teraz... i chcialem sie z wami tym podzielic...

sa tutaj ludzie na ktorych mozna liczyc...
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

oj sa.. ale to ogromnie mile, no nie? :oko:

fajny ten ctm calkiem - fcipke ze tak powiem :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

!markos pisze:oj sa.. ale to ogromnie mile, no nie? :oko:

fajny ten ctm calkiem - fcipke ze tak powiem :grin:
niom :D naprawde... i mile i sympatyczne i bardzo pocieszajace ze mozna spotkac tutaj wariatow podobnych sobie a do tego naprawde wporzo ludzikow :)

ogromnie mile!
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

a ty co pauko? spac nie mozesz??? ja dzis jakos tak od rana chodze i robie... wrrruumm... psssst... wrrruummm... psssst... a Ewa pyta co to za wkret? hmm... osochoci? a ja jej na to... hmmm 1.4 turbo :grin:

a potem wrrrrruum... psssst... wrrrrruum... psssst... a teraz 2.0 t :grin:

i mysli, ze jestem stupid :-P
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

dobra, bo sie prywata robi :grin:

ide pospac troche zanim nie nadejdzie kolejny dzien jeszcze bezproduktywnych rozmyslan o 1.4T...
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

!markos pisze:dobra, bo sie prywata robi :grin:
moj topic :-P poza tym chyba sie nikt nie obrazi za to swobodne offtopicowanie...

a zeby nie bylo to marnej, bo marnej jakosci ale wrzuce zdjecie 2.0 od spodu jak to sobie lezy na stole u jacka...

Obrazek
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

Hehe ... nie ma to jak rano wstać i poczytać psssst'owania tych co na bezsenność cierpią. :-D . Od razu dzień się zapowiada na lepszy ... szczególnie,że to piątek a jutro się UWAGA przeprowadzam na swoje a raczej Nasze :-D . Ot tak - chciałem się tylko pochwalić.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

wow pisze: a zeby nie bylo to marnej, bo marnej jakosci ale wrzuce zdjecie 2.0 od spodu jak to sobie lezy na stole u jacka...

Obrazek

Kurde, ale on jest sexy :grin: :-D :grin: :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

!markos pisze:a tak zupelnie na marginesie ja caly czas mam taka cicha nadzieje, ze swoista "moda" na hot hatche dotrze w koncu i do nas..
No wlasnie tacy ludzie jak wow czy ren ja tworza bo powstaja takie samochody (fajne samochody :-D ), a jak beda samochody to i napalency sie na to znajda.. Swap staje sie modny, coraz bardziej!
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Budzio
Swój
Kontakt:

wow pisze:a ty co pauko? spac nie mozesz??? ja dzis jakos tak od rana chodze i robie... wrrruumm... psssst... wrrruummm... psssst... a Ewa pyta co to za wkret? hmm... osochoci? a ja jej na to... hmmm 1.4 turbo :grin:

a potem wrrrrruum... psssst... wrrrrruum... psssst... a teraz 2.0 t :grin:

i mysli, ze jestem stupid :-P
To juz jest choroba i to bynajmniej nie lokomocyjna. I szczerze mowic moze byc epidemia ja ostatnio jak z kumplem jego furka spory kawalek jechalismi i ja siedzialem po jego prawicy jako pasazer to i tak przez 80% trasy prowadzilem furke tak jakby wirtualnie. zalujcie ze nie wiedzieliscie jak ludzie sie patrza na swiatlach chyba mnieli mnie za freak :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Podobna rozne takie zdazaja sie w calym kraju :-D :-D
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

sierak pisze:Hehe ... nie ma to jak rano wstać i poczytać psssst'owania tych co na bezsenność cierpią. :-D . Od razu dzień się zapowiada na lepszy
prawda? zawsze tak milo wkrecic sie radosnie z rana... :)
sierak pisze:... szczególnie,że to piątek a jutro się UWAGA przeprowadzam na swoje a raczej Nasze :-D . Ot tak - chciałem się tylko pochwalić.
no gratulacje :) i zeby Wam sie dobrze mieszkalo, a to fajna zmiana jest :)
kristo pisze:Kurde, ale on jest sexy :grin: :-D :grin: :-D
zebys wiedzial ;) zwlaszcza jak jest taki golas z niego... a wstydnis tez z niego zaden bo swieci i pokazuje wszystko co tam ma... moze nastepnym razem jak bede bedzie ciut jasniej to pare i wiekszych i bardziej roznorodnych fotek zrobie...
endo pisze:Swap staje sie modny, coraz bardziej!
swap owszem... ale chyba najwieksza moda jaka teraz jest to turbo... i jedno i drugie przynosi efekt w postaci szybszych autek ;)
Budzio pisze:To juz jest choroba i to bynajmniej nie lokomocyjna.
a jak mowi adasxxl ta choroba jest o tyle grozna ze mozna zarazic sie nia przez internet... :lol:
c20rsa, czlowieku meeen!
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

wow pisze:
swap owszem... ale chyba najwieksza moda jaka teraz jest to turbo... i jedno i drugie przynosi efekt w postaci szybszych autek ;)
Niestety to niedotyczy chyba Poznania. Jak wyglądam na własne podwórko, to wszyscy swapują albo stawiają na styl (co dobrze nawet wychodzi) ale turbo u nas niewiele i jak narazie na to się nie zanosi. Ale ja to zmienie!!!! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”