godz. ~1:30
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- wow
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
gumis juz conieco wspomnial i prawda to... nie byloby... z tego wzgledu ze nowy silnik kosztuje ogrom pieniedzy, wiec nawet sprowadzajac sprawe tylko i wylacznie do kosztow to nie oplaca sie to. poza tym tutaj przy okazji zostanie zrobiona porzadnie glowica i zostana naprawione wszystkie usterki fabryczne ktore ten silnik charakteryzowaly (slynne wycieki oleju zewszad).UcHO pisze:dobra wow'ik wiem że o kosztach się nie dyskutuje w takiej sprawie, ale czytając to wszystko, to rzeczywiście czy kupno nowego silnika nie było by rozwiązaniem tańszym...??
a samochod nie jest skladakiem... ma po prostu wymieniony silnik... silnik to tez czesc eksploatacyjna moznaby przyjac... podlega zuzyciu i czasem mozna go zmienic...
swoja droga fajnie brzmialoby ogloszenie np. opel combo 2.0 16v turbo, albo opel corsa 2.0 16v
c20rsa, czlowieku meeen!
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Corsy rozne sa, bardziej ekonomiczne i mniej..Budzio pisze:moze brzmialo by fajnie tylko czy by ktos sie odezwal(nie muwie tu o osobach interesujacych sie tuningiem) na takie ogloszenie. Pozatym ludziom zawsze corsa kojazy sie z miejskim ekonomicznym autkiem. sam kiedys tak myslalem ojjj jak bardzo sie mylilem z ta ekonomicznoscia ojj

- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
sceptyczny dosc jestes... mysle, ze odezwaloby sie kilka osob, a liczba ta bedzie rosnac na pewno... jest taki fragment rynku samochodowego tzw. hot hatch'e i corsa gsi, corsa 2.0 16v z pewnoscia mniej lub bardziej w to kryterium sie wpisuje... liczba ludzi zainteresowanych takimi malymi ale dosc drogimi samochodzikami bedzie rosla wraz ze wzrostem zamoznosci spoleczenstwa.Budzio pisze:moze brzmialo by fajnie tylko czy by ktos sie odezwal(nie muwie tu o osobach interesujacych sie tuningiem) na takie ogloszenie. Pozatym ludziom zawsze corsa kojazy sie z miejskim ekonomicznym autkiem. sam kiedys tak myslalem ojjj jak bardzo sie mylilem z ta ekonomicznoscia ojj
niektorzy mysla ze peugeot 106 to miejskie autko a jakos dzisiaj dostalem sms'a od markosa zjaranego na 120 konna 106
fakt faktem corsa generalnie jest miejskim ekonomicznym autkiem ale nie przekreslalbym szans na sprzedaz takiego autka (nie to, ze bede chcial to zrobic
c20rsa, czlowieku meeen!
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
a to akurat prawda.. i szczerze powiedziawszy nawiazujac troszke do twojej odpowiedzi juz zdazylem sobie zabic cwieka.. tylko nie tak latwo puscic spaxa i rozporki, bo takiej corsy to nikt za rozsadne pieniadze nie kupi.. a w seryjnym wydaniu ktos chetny zapewne by sie znalazl. chociaz to koniec roku i wszyscy czekaja na nowy rok, bo sie samochodzik postarzeje rocznikowo i bedzie mozna taniej kupic...wow pisze:niektorzy mysla ze peugeot 106 to miejskie autko a jakos dzisiaj dostalem sms'a od markosa zjaranego na 120 konna 106
czyli historia pt. pug 106 rallye chyba jednak pojdzie w niepamiec.. a szkoda, oj szkoda.. po drobnych modyfikacjach to moglbym sie z toba poscigac nawet po swapie
jakos sie wkrecilem, bo 120 konne 106 to nie jakis tam bzyk tylko konkret rajdowka! przeciez to nic nie wazy! aaaaaaa!!!!!!!

- sierak
- Weteran
- Kontakt:
markos jest 105 z silnikiem 1.9 benzyna i ma 130PS z tego co pamiętam. Poszukaj na moblie.de bo tam jest tego od cholery. To to dopiero jest rakieta 
Update: wcale nie tak dużo ale jeszcze jakiś czas temu jak szukałem to sporo znalazłem.
Update: wcale nie tak dużo ale jeszcze jakiś czas temu jak szukałem to sporo znalazłem.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
nie no ale 105 to juz moze byc grat.. a takie 106 z 99 roku z przebiegiem 100 tysiecy to jeszcze calkiem zwawe autko.. tylko kto normalny kupuje 106 rallye z oryginalnym pakietem (walki, komp, rozporka, wydech)..
bylo kiedys do kupienia 205 gti (1.9), ale straszna padaka byla z niego.. zrazilem sie troche i madrzejszym zakupem okazala sie byc corsa - choc byla nieporownywalnie drozsza.
bylo kiedys do kupienia 205 gti (1.9), ale straszna padaka byla z niego.. zrazilem sie troche i madrzejszym zakupem okazala sie byc corsa - choc byla nieporownywalnie drozsza.

- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
no nieee... czuowiek nie zdazy szybciorem odpowiedziec i juz cwiek zabity!markos pisze:juz zdazylem sobie zabic cwieka..
fakt. co prawda jakies takie rajdowe 106 z klatka i wogole objechalem na modlinie ale co tam... to pewnie bylo rallye 1.4 a nie s16!markos pisze:po drobnych modyfikacjach to moglbym sie z toba poscigac nawet po swapie
trudno nie przyznac ci racji my friend!markos pisze:moze ktos wtedy bedzie juz mial corse 1.4T, albo 2.0T, prawda tomku?![]()
c20rsa, czlowieku meeen!
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
no... a ja tak sobie spojrzalem w pierwsza strone tego watku i przypomnialo mi sie jak to Adas w ciemna noc przywital nas w polsce na stacji zeby zobaczyc lumpka, pogadac, zaproponowac jakis nocleg... to bylo zajebiscie mile... i mi sie przypomnialo teraz... i chcialem sie z wami tym podzielic...
sa tutaj ludzie na ktorych mozna liczyc...
sa tutaj ludzie na ktorych mozna liczyc...
c20rsa, czlowieku meeen!
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
a ty co pauko? spac nie mozesz??? ja dzis jakos tak od rana chodze i robie... wrrruumm... psssst... wrrruummm... psssst... a Ewa pyta co to za wkret? hmm... osochoci? a ja jej na to... hmmm 1.4 turbo
a potem wrrrrruum... psssst... wrrrrruum... psssst... a teraz 2.0 t
i mysli, ze jestem stupid
c20rsa, czlowieku meeen!
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Hehe ... nie ma to jak rano wstać i poczytać psssst'owania tych co na bezsenność cierpią.
. Od razu dzień się zapowiada na lepszy ... szczególnie,że to piątek a jutro się UWAGA przeprowadzam na swoje a raczej Nasze
. Ot tak - chciałem się tylko pochwalić.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
No wlasnie tacy ludzie jak wow czy ren ja tworza bo powstaja takie samochody (fajne samochody!markos pisze:a tak zupelnie na marginesie ja caly czas mam taka cicha nadzieje, ze swoista "moda" na hot hatche dotrze w koncu i do nas..

-
Budzio
- Swój
- Kontakt:
To juz jest choroba i to bynajmniej nie lokomocyjna. I szczerze mowic moze byc epidemia ja ostatnio jak z kumplem jego furka spory kawalek jechalismi i ja siedzialem po jego prawicy jako pasazer to i tak przez 80% trasy prowadzilem furke tak jakby wirtualnie. zalujcie ze nie wiedzieliscie jak ludzie sie patrza na swiatlach chyba mnieli mnie za freakwow pisze:a ty co pauko? spac nie mozesz??? ja dzis jakos tak od rana chodze i robie... wrrruumm... psssst... wrrruummm... psssst... a Ewa pyta co to za wkret? hmm... osochoci? a ja jej na to... hmmm 1.4 turbo![]()
Podobna rozne takie zdazaja sie w calym kraju
..::CTM#117::..
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
prawda? zawsze tak milo wkrecic sie radosnie z rana...sierak pisze:Hehe ... nie ma to jak rano wstać i poczytać psssst'owania tych co na bezsenność cierpią.. Od razu dzień się zapowiada na lepszy
no gratulacjesierak pisze:... szczególnie,że to piątek a jutro się UWAGA przeprowadzam na swoje a raczej Nasze. Ot tak - chciałem się tylko pochwalić.
zebys wiedzialkristo pisze:Kurde, ale on jest sexy![]()
![]()
![]()
![]()
swap owszem... ale chyba najwieksza moda jaka teraz jest to turbo... i jedno i drugie przynosi efekt w postaci szybszych autekendo pisze:Swap staje sie modny, coraz bardziej!
a jak mowi adasxxl ta choroba jest o tyle grozna ze mozna zarazic sie nia przez internet...Budzio pisze:To juz jest choroba i to bynajmniej nie lokomocyjna.
c20rsa, czlowieku meeen!
-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Niestety to niedotyczy chyba Poznania. Jak wyglądam na własne podwórko, to wszyscy swapują albo stawiają na styl (co dobrze nawet wychodzi) ale turbo u nas niewiele i jak narazie na to się nie zanosi. Ale ja to zmienie!!!!wow pisze:
swap owszem... ale chyba najwieksza moda jaka teraz jest to turbo... i jedno i drugie przynosi efekt w postaci szybszych autek