Taśma poduszki kierowcy
-
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Taśma poduszki kierowcy
Ledwo co zdarzylem wymienic przekladnie(juz wszystko jest oki) wracalem od mechaniora do domu i skrecajac uslyszalem lekki trzask w kierownicy, nastepnie zapalila sie kontrolka od poduchy i przetal klakson dzialac. pomyslalem ze cos sie odlaczylo wiec zdiolem kierownice ale wszystko na pierwszy rzut oka bylo oki. Dopiero kumpel mnie uswiadowmil ze pod kierownica w obudowie jest taka tasma co sie zwija i rozwija przy kreceniu kolkiem. to byl traf w dziesiatke rozebralem obudowe- tasma peknieta wysunela sie z wtyczki i lipa bo ta wtyczika to lana a nie rozbieralna wiec nie wiem jak to naprawic i czy wogole sie da??
i teraz pytanko do was mial juz ktos z was ten problem??a drugie pytanie czy macie moze dojscie do takeij tasmy bo ja zdarzylem dzis tylko w dwa miejsca podjechac i nie bylo
i teraz pytanko do was mial juz ktos z was ten problem??a drugie pytanie czy macie moze dojscie do takeij tasmy bo ja zdarzylem dzis tylko w dwa miejsca podjechac i nie bylo
..::CTM#117::..
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ja mam tasme, ale razem z kierownica... moge ci sprzedac caly plastikowy pierscien (zielony) z ta tasma zabudowana w srodku - rozkompletowac nie chce, bo potem nic z tym nie zrobie.
ew. pozostaje podjechac do aso, bo takie rzeczy maja TYLKO tam. i nastepnym razem jak ktos ci cos bedzie robil z kierownica niech lepiej poczyta tisa.. tam jest dokladna instrukcja jak zdejmowac/zakladac kierownice, zeby nie zerwac potem tasmy..
pozostaje sie cieszyc, ze od zerwania kabla nie wybuchla poduszka... :0
ew. pozostaje podjechac do aso, bo takie rzeczy maja TYLKO tam. i nastepnym razem jak ktos ci cos bedzie robil z kierownica niech lepiej poczyta tisa.. tam jest dokladna instrukcja jak zdejmowac/zakladac kierownice, zeby nie zerwac potem tasmy..
pozostaje sie cieszyc, ze od zerwania kabla nie wybuchla poduszka... :0

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
wypada tylko potwierdzić wypowiedź markosa, przy pracy z poduchą trzeba rozłączyć wcześniej akumulator i chwilę odczekać, aż rozładuje się kondensator. a w sumie dziwne, że tak samo się zrobiło...
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
pewnie będzie pasował , ale dodatkowo wizyta może a aso aby zlikwidowali błąd bo nawet jak poprawnie podepniesz sterownik ma już w panięci że poducha padła i tak będzie zapalać lampkęBudzio pisze:absoolutnie samo!! no nie liczaac tego ze to ja krecilem kolkiem(moze za silny jestem) terazpytanko czy markosowa tasma(caly ten pierscien) bedzie pasowal do mnie bo podobno jest kilka wersji tego badziewia???