Powitanko i pytanko...Corsa A

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ThomasTsT
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Powitanko i pytanko...Corsa A

Post autor: ThomasTsT »

Siema:) jestem nowym uzytkownikiem tego forum... i od dzis bede sie starał bywac tu jak najczesciej... aktualnie posiadam 40 konnego malucha po gruntownym tuningu stylistycznym i mechanicznym... lecz to juz nie starcza... w przeciagu najblizszych dni stane sie posiadaczem Opla Corsy A z 1992 roku silnik niestety tylko 1.2... :placz: i tu pojawia sie moje pytanie czy mozna zapakowac pod mache silnik 2,0 od kadeta GSI?? :)23 .. lub jakis inny oplowski silnik o wiekszej mocy... z tego co sie przygladałem silnikowi 1.2 to jest dokładnie taki sam jak w kadetach,astrach czy askonach..1,3 czy 1,4... od znajomych słyszałem ze mozna załozyc jakis silnik 1,6.GSI?? czy cus takiego :zakrecony: ... za kazda informacjie z gory dziekuje:) POZDRO...
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

mozna wszystko tylko ie kasy chcesz w to wrzucic-to jest ograniczenie. zaraz chlopaki zauwaza temat to padna konkretniejsze odpowiedzi mam nadzieje.
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Post autor: =JUHol= »

looknij na poczatek w nasz regulamin :lol: a pozniej do archiwum..... bylo o tym juz bardzo duzo..... a silnik mozesz wpakowac nawet 2.5 V6 wszystko zalezy od tego ile kasy chcesz na to przeznaczyc...
generalnie 2.0 16V to koszty ok 10k pln
Obrazek
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

o 2.6 V6 wogole zapomnij - ten temat kiedys narobil niezlego baalganu na street reising :oko: :grin: ...ale nie wazne :grin:

co do swapa(okreslenie zmiany silnika na wieszky - wpisz to w opcji szukaj - dostaniesz duuuze info) to ja bym raczej kombinowal z 1.6...najni9zsze koszty w porownaniu do wzrostu mocy - masz wtesy 100km czyli GSI - musisz tez KONIECZNIE pamietac o hamulcach - ja mam corse a 1.2 i hamulce sa jak dla mnie beznadziejene... - oras zawieszenie...
corsa A & Audi S3
Obrazek
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

Myślę, że 1.6 to będzie już ok. Ja mam 100KM i bardzo mi z tym dobrze :-D Jak miałbym dać 10k na swapa to wolalbym sprzedac A GSi i kupic B GSi w swietnym stanie z 110KM pod maską i wtedy dopiero zacząć zabawę :oko:

Tak w ogóle zauważyłem, że jesteś z Łodzi więc nawet blisko Bełchatowa. Z Porszakiem i m&m'sem organizujemy spocik niedługo w Lodzi albo e Bełchatowie wiec mozesz sie dołączyć. We czterech zawsze raźniej :grin:
Może znów corsa...
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Hiv pisze:Myślę, że 1.6 to będzie już ok. Ja mam 100KM i bardzo mi z tym dobrze :-D Jak miałbym dać 10k na swapa to wolalbym sprzedac A GSi i kupic B GSi w swietnym stanie z 110KM pod maską i wtedy dopiero zacząć zabawę :oko:
to najpierw mi pokaz B GSi w dobrym stanie??
Hiv pisze:Tak w ogóle zauważyłem, że jesteś z Łodzi więc nawet blisko Bełchatowa. Z Porszakiem i m&m'sem organizujemy spocik niedługo w Lodzi albo e Bełchatowie wiec mozesz sie dołączyć. We czterech zawsze raźniej :grin:
poprosimy foty i relacje :grin:
corsa A & Audi S3
Obrazek
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

qomo pisze:
to najpierw mi pokaz B GSi w dobrym stanie??
Kurcze... Widziałem ostatnio wypieszczoną jak zegareczek! Aż mi sie oczęta świeciły... Ehhh... Gdyby tak było w kieszeni te 10k...
qomo pisze: poprosimy foty i relacje :grin:
Już niedługo :-D Może w wekkend :oko:
Może znów corsa...
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

Obrazek
Anal
Nowy
Kontakt:

Post autor: Anal »

A co myślicie nad wstawieniem silnika 1.3s(75km!!) taki silnik można wyrwać dosłownie za grosze, podciągnąć można go spokonie do tych 100km i tak wyjdzie taniej niż kupić jakieś zajechanie c16nz,16se. Co wy na to?
Corsa B c20se
Feliks
Nowy

Post autor: Feliks »

za te podciagniecie o 25 ps w 1.3 zaplacisz pewnie tyle ile wlasnie za jakis 1.6
Ostatnio zmieniony 13 cze 2004, o 12:25 przez Feliks, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Post autor: =JUHol= »

Anal pisze:A co myślicie nad wstawieniem silnika 1.3s(75km!!) taki silnik można wyrwać dosłownie za grosze, podciągnąć można go spokonie do tych 100km i tak wyjdzie taniej niż kupić jakieś zajechanie c16nz,16se. Co wy na to?
to sa naprawde zajebiste silniczki...... o wiele lepiej chodza niz 1.4i :0
Obrazek
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

=JUHol= pisze:
Anal pisze:A co myślicie nad wstawieniem silnika 1.3s(75km!!) taki silnik można wyrwać dosłownie za grosze, podciągnąć można go spokonie do tych 100km i tak wyjdzie taniej niż kupić jakieś zajechanie c16nz,16se. Co wy na to?
zgadzam sie: Retox mail taki i nie mialem wogole polotu przy tym...to jezdzilo jak golfy 1.8....(tyle mi odchodzil)
corsa A & Audi S3
Obrazek
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

Wlasnie zamierzam wsadzic do siebie taki silnik (13SB-70KM-roznica w gaznikach),mam nadzieje ze do konca czerwca sciagne ten silnik do siebie.Co do przerobek to niestety koszt jest troche spory jezeli chce sie wyciagnac te 100KM.
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

=JUHol= pisze:
właśnie widziałem jedna corse A z takim silnikiem we Wrocławiu i miała jakieś oznaczenie GT chyba :zakrecony:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

1,3 gt to wersja troche usportowiona,przedni zderzak od gsi i zawieszenie utwardzone
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

Szwagier pisze:1,3 gt to wersja troche usportowiona,przedni zderzak od gsi i zawieszenie utwardzone
auto stoi koło niedaleko mojej dziewczyny przy okazji zrobie kilka fotek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Co do finansow to po zakupie auta zostanie mi około 3 tys zł... (z czego musze jeszce obnizyc zawieche...) mam znajomego ktory moze mi załatrwic silnik 1,6(na chodzie) za 300zł...oczywiscie bez papierow ...na alegro znalazłem jakis silnik 2.0 Gsi za 1400zł.. :zakrecony: co do roboty to niema problemu bo z ojcem prowadzimy warsztacik samochodowy wiec robota nic nie kosztuje... :-D a jaka moc maja poszczegolne silniki opla?? 1,2 ma chyba 45KM tak??(mowa o gaznikowych silnikach)1,4-??;1,6-??;1,8-?;2,0-?? :zakrecony: :) POZDRO..
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau

Post autor: !markos »

ThomasTsT pisze:...po zakupie auta zostanie mi około 3 tys zł... (z czego musze jeszce obnizyc zawieche...)
to akurat na zawias ci zostanie.. chyba, ze uzywka jakas..

DUZY silnik = DUZY koszt wlozenia go pod maske
maly silnik = maly koszt (nie musisz kupowac polosi, piast, lap do silnika..)
Obrazek
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

narazie planuje kupic tylko sprezyny... w necie za jakies 500zł widziałem nowki... moze mi sie uda jakas uzywana zawieche kupic troszke taniej...
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

jak ma jezdzic, a nie wygladac to zacznij od amortyzatorow...
Obrazek
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

znaczy wiesz to autko odbieram dopiero w sierode... i z tego co mowi poprzedni własciciel to amory sa narazie załozone nowe.. wiec nie bede kombinował... eh w tym autku czeka mnie jeszce troche pracy.. bo musze pomalowac tylnia klape(ZASTANAWIAM SIE CZY JEJ NIE ZGŁADZIC) i maske(zastanawiam sie nad przedłuzeniem maski)ale to tylko plany... narazie chce zrobic wydech,obnizyc,SWAP i LPG :-( :zakrecony: ...hehe zobaczymy czy starczy cierpliwosci...
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

ThomasTsT pisze:...z tego co mowi poprzedni własciciel to amory sa narazie załozone nowe...
to akurat nie bedzie mialo zadnego znaczenia dla obnizajacych sprezyn.
i tak bedzie z dupy dzialac.
Obrazek
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

jaki moze byc koszt kompletnej uzywanej zawiechy do Corsy A?? i gdzie taka dorwac??...
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

kup jakiegos kita...sam jezdze na samych srpezynach i jest maskara..coprawda w zakretach jest duuuza poprawa ale na dolkach skacze jak pileszczke....ale ot tylko do siepnia :oko: :grin:
corsa A & Audi S3
Obrazek
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

hehe Ty na dołkach skaczesz a mi kuper trzęsie :-P
Anal
Nowy
Kontakt:

Post autor: Anal »

A jak jest z rejstracją zakupionego silnkia, jakie potrzebne są dokumenty aby zarejstrować nowy silnik, czy są z tym jakieś kłopoty?
Corsa B c20se
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

Anal pisze:A jak jest z rejstracją zakupionego silnkia, jakie potrzebne są dokumenty aby zarejstrować nowy silnik, czy są z tym jakieś kłopoty?
w tej sprawie zajrzyj na f.t.pl i na f.sr.pl tam byly takie tematy ostatnio. generalnie ilosc kolopotow jest wprost proporcjonalna od kompetencji urzednikow na ktorych trafisz :oko:
Obrazek
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Ja i tak bede nabijał na silnik 1,6 numery z 1,2...(wizualnie wygladaja pod maska identycznie... wiec policjia nie powinna sie skapnac... :zakrecony: . gozej by było z 2,0..hehe bo to widac odrazu :D... autko juz stoi pod domkiem... i po paru przejaszczkach stwierdzam ze to 1,2 to nie w cale taki muł... (jak myslałem)ładnie pali kapcie :grin: babka co mi sprzedawała dozuciła mi jeszce 2 komplety koł.. zimowych i letnich.. :0(bedzie co palic hehehe) laska była pierwsza włascicielka tego auta od kad wyszedł z salonu...(mam ksiazke serwisowa itp..) blacha jest w IDEALNYM stanie... wczoraj wszedzie go przepatrzyłem i NIEGDZIE niema deka rdzy... jeden przegłub cus stuka i reczny nie działa ale fura wypasna... załozyłem do niej alusy ale troche wydaja mi sie za mała (felgi RIAL seria VIPER 13/5,5 cala z oponami Yokohamy 155/65)... chyba pomysle nad 14 .. ale najpierw zawiecha...:).... szkoda ze prawko bedzie dopiero za rok... :-(
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

nie czaje tu czegos.. nie masz prawa jazdy, a masz dlubanego kaszlaka i corse.. i gdzie nimi jezdzisz? po podworku, czy dookola bloku chodnikami? :-?
Obrazek
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

ale wypas hahaha :lol: :lol: :lol: :lol: corsa bez rdzy :oko: chyba w nocy szukales sladow korozji :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”