Wybebeszanie kata- jakie niespodzianki?

Wszystkie informacje o elementach układu wydechowego Corsy B.
shreek
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: shreek »

czyli stanbdard w b
dlatego myslalem zeby plecionke wsadzic w miesce kata wiec blisko wieszaka wiec byloby ok..
Bronek_84
Nowy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Bronek_84 »

Odniśnie odgłosu wykastrowanego katalizatora, określenie jego metalicznego odgłosu jako "garnek zeptera" jest jak najbardziej trafne :lol: :lol: :lol:
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni® :-D
shreek
Swój
Kontakt:

to teraz wywal te puszke i wspawaj rurke - przstaniesz wtedy handlowac garnkami i przestanie ci tez mulic silnik - bo teraz tam musi ja mulic bo wiruje tam spaliny jak ja piernicze...
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

shreek pisze:to teraz wywal te puszke i wspawaj rurke - przstaniesz wtedy handlowac garnkami i przestanie ci tez mulic silnik - bo teraz tam musi ja mulic bo wiruje tam spaliny jak ja piernicze...
no nie koniecznie. istnieje też takie pojęcie jak puszka rozprężna, którą instalując w odpowiednim miejscu pożemy coś zyskać. nie znam sie na tym ale nie zaryzykyje stwierdzenia, że będzie to mulić silnik. jeżdzę tak od 2 lat i raczej takich objawów nie stwierdziłem.
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
shreek
Swój
Kontakt:

hmm ale nie zaszkodzi mu jak wsadzi rurke zamias puszki i bedzie miec przynajmniej zeptera z glowy.....
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

najchętniej wstawiłbym coś wyglądającego jak kat ale robiącego za tłumik lub kat z rurą w środku :oko:
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
shreek
Swój
Kontakt:

ja wlasnie chce sie pozbyc bo mi dotyka tam i trudno go ustawic, posatym grzeje caly kanal....
Bronek_84
Nowy
Kontakt:

AdamXXL pisze:najchętniej wstawiłbym coś wyglądającego jak kat ale robiącego za tłumik lub kat z rurą w środku :oko:
Wczoraj gdy rozwalałem kata myślałem nad rurką w środku. Braciak przyniósł mi kawałek z roboty ale okazała się za krutka :x i zwontpiłem :-? . Myślałem, że powiercę ją cienkim wiertłem do okoła zawioze do przyspawania a w wolne miejsce w kacie upchne watę szklaną. W ten sposób małym kosztem powstał by tłumiczek przelotowy udający katalizator :-D
Bronek_84
Nowy
Kontakt:

strażak pisze:Ja mam pytanie odnośnie sondy lambda. Czy takie modyfikacje z katalizatorem nie spowodują pewnych komplikacji np.zwiększonym zużyciem paliwa, nierównomierną pracą silnika. Czy nie ma żadnych przeciwwskazań np. nie trzeba czegoś jeszcze regulować w silniku?
Zwiększone zużycie paliwa jak miałem tak mam dalej :) lecz nie dla zużycia wykastrowałem katalizator. Wywaliłem go bo mi auto muliło, ale i tak dalej muli więc chyba nic to nie zmienia. Poczekamy zobaczymy co będzie za hmmm nie wiem ile kilometrów :-?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Wydechowy”