Wymiana foteli
- endo
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Wymiana foteli
Malo mi odpowiadaja te fotele i chcialem je zmienic tylko, ze opel pomyslal, ze zrobi inaczej niz do tej pory i przymocowal napinacz nie do szyn jak w cb tylko do fotela.. Tak to wyglada:
to jest fotel
fotel jest przymocowany do prowadnic za pomoca nitow (ktore mozna by zamienic pozniej na sruby), na zdjeciu widac tez ze napinacz nalezy do "lapek" fotela a nie szyn..
i drugie ujecie:
te "lapki" sa zespawane z konstrukcja fotela:
a to jest zlacze napinacza:
A teraz pytanie: jak zalozyc nowy fotel? Bo ja widze narazie tylko dwa wyjscia - albo zalatwic nowe szyny z napinaczami (np. z corsy b), ale to bez sensu finansowo, albo przespawac fotele przy tych lapkach tak aby napinacze zostaly (nie bardzo chcialbym to robic bo fotele do wyrzucenia). Ma ktos jakis pomysl?
to jest fotel
fotel jest przymocowany do prowadnic za pomoca nitow (ktore mozna by zamienic pozniej na sruby), na zdjeciu widac tez ze napinacz nalezy do "lapek" fotela a nie szyn..
i drugie ujecie:
te "lapki" sa zespawane z konstrukcja fotela:
a to jest zlacze napinacza:
A teraz pytanie: jak zalozyc nowy fotel? Bo ja widze narazie tylko dwa wyjscia - albo zalatwic nowe szyny z napinaczami (np. z corsy b), ale to bez sensu finansowo, albo przespawac fotele przy tych lapkach tak aby napinacze zostaly (nie bardzo chcialbym to robic bo fotele do wyrzucenia). Ma ktos jakis pomysl?
Blue Corsa
koni kit on board
koni kit on board
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
o prosze... napinacz jest jakis elektronicznie sterowany... w corsie b napinacz byl autonomicznym urzadzeniem, dzialajacym na zasadzie udarowej... pod wplywem duzego chwilowego obciazenia odpalany jest pirotechniczny ladunek i pas jest napinany poprzez skrocenie jego zapinki o jakies 30-50mm (tak na moje oko)...
a co do fotela... hmmm...
a co do fotela... hmmm...
c20rsa, czlowieku meeen!
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
a czy w takim razie napinacz w corsie b nie moze wybuchnac podczas np. mocnego hamowania?? troche to dziwnewow pisze:... pod wplywem duzego chwilowego obciazenia odpalany jest pirotechniczny ladunek i pas jest napinany poprzez skrocenie jego zapinki o jakies 30-50mm (tak na moje oko)...
Blue Corsa
koni kit on board
koni kit on board
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
hehehe... ciezko to sobie wyobrazic moze ale przeciazenia przy hamowaniu a nagly udar przy uderzeniu np. w kraweznik przy 30kmh to dwie zupelnie inne historieendo pisze:a czy w takim razie napinacz w corsie b nie moze wybuchnac podczas np. mocnego hamowania?? troche to dziwne
ale fakt faktem, ze niektorym podobno wystrzelily napinacze ot po prostu...
c20rsa, czlowieku meeen!
-
- Swój
- Kontakt:
Np. dziewczynie mojego znajomego na miejscu pasazera w megane kombi. Z ciezarowki jadacej przed nimi cos odpadlo, uderzylo w podwozie i w nastepnej chwili BUM i kobiete wessalo w fotel Oprocz strachu nic sie nie stalo.wow pisze:ale fakt faktem, ze niektorym podobno wystrzelily napinacze ot po prostu...
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
odciac mocowanie napinacza przed tymi nitami(niech sobei tam zostaja) i przyspawac do nowego fotela i juz.
Post powered by E46 150KM 330Nm Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym