wow pisze:endo pisze:Wow, nie poznaje Cie, jakie turbo? Chyba Cie mocno wkurzyl ten silnik jak siegasz po tak drastyczne w Twoim wypadku (sadzac nawet po naszej ostatniej rozmowie i wszystkich poprzednich tez

) srodki.. No, ale wiesz duzo lepiej co Tobie bedzie pasowalo, ja tam turbo lubie

normalnie nie tyle wkurzyl mnie, co przypomnialo mi sie jak to jest z modami n/a. ren zreszta tez przypomnial mi astre spauna ktory wylozyl naprawde sporo kasy na mody n/a po czym po dwoch, trzech tygodniach juz montowal turbo bo ciezko sie jezdzilo tym samochodem... i tak to jest z n/a power - jest to zajebiste, ale hell no... nie na codzien. a ja robie jakies 40 000 km rocznie minimum.
ba! powiem wiecej... bede de-tunowal corse... wyciagam regulowane kola rozrzadu i kasuje ustawienie ich na zero, a kompa doprowadzam do porzadku...
...i z nieklamana radoscia bede dopingowal innym w modach n/a, bo to jest cos co mi sie niesamowicie podoba! vide:
!markos pisze: ja wiem, ze ktoregos pieknego dnia taki kolektor znajdzie sie u mnie pod maska.

wiesz co Wowiq, jak nikt nie chce to ja muszę wjechać Ci na ambicje.. żeby tak szybko spuszczać uszy po sobie

NO NIE POZNAJE KOLEGI
1. kółka na razie nie ściągaj (do standardowych ustawień można wrócić)
2. przypatrz się kol. dolotowemu (jakie to dziadostwo jest pokręcone aby zmieścić wszystko na małym odcinku powietrze idzie w dół potem ostre zakręty i do góry no i dopiero trochę łagodniej do głowicy. obojętnie co popędzimy po tak ostrych wywijasach zwolni! a im szybciej przelatuje tym gorsza wydajność)
3. znajdzie się conajmiej 3 zainteresowanych podobnym rozwiązaniem i zrobieniem kolektora (proponowałbym na wzór tego z fotki)
4. jeśli chcesz zaraz wyślę Ci 3 tel gdzie sprzedają c20xe na części.
5. dbilas zastępuje kolektor do x20xev/r właśnie krótszym, a oryginał nie wiele różni się od c20xe
spokój i spokojne podejście do sprawy to jest wyjście. skoro regulacja wałków nie dała za wiele to oznacza dla mnie, że z dolotem jest coś nie tak dlatego też wspominałem o kapturku. tak przeglądałem różne mody na c20xe i prakrtcznie żaden, który dawał więcej jak 170 nie opierał się na seryjnym kolektorze. szybkie wałki z większym czasem otwarcia coś dadzą ale skoro powietrze spowalnia na tych zakrętach to i tak nie dadzą tego co mogą gdy powietrze nie będzie tak hamowane.
zrobię w domu rysunek jak to widzę i wpakuję wieczorem