GSI Instalacja gazowa w c16xe
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
GSI Instalacja gazowa w c16xe
witam nie wiem czy to juz bylo na forum nie moglem znalezc i jak ktos ma zamiar napisac zebym sobie poszukal to niech nic nie pisze.
mam pytanie czy ma ktos wstawiony gaz w corsie gsi i jak ma rozwiazany problem z plastikowym kolektorem dolotowym?
mam pytanie czy ma ktos wstawiony gaz w corsie gsi i jak ma rozwiazany problem z plastikowym kolektorem dolotowym?
-
- Świeżak
-
- Świeżak
-
- Świeżak
- Marcin99
- Nowy
- Kontakt:
Hmm pośrednio to chodzi o kase...
Ale tak naprawde chodzi o to że silnika z plastikowym kolektorem nie powinno się gazować instalacją z mixerem - montowany jest przed kolektorem dolotowym w rure doprowadzającą powietrze - co powoduje powstawanie miesznki już w całym kolektorze - przy cofnięciu się płomienia z cylindra dochodzi do tzw. strzału w kolektor - o ile metalowy wytrzyma i rozwali co najwyżej puszke filtra o tyle plastikowy może rozwalić na kawałeczki, a wtedy lipa.
Ale tak naprawde chodzi o to że silnika z plastikowym kolektorem nie powinno się gazować instalacją z mixerem - montowany jest przed kolektorem dolotowym w rure doprowadzającą powietrze - co powoduje powstawanie miesznki już w całym kolektorze - przy cofnięciu się płomienia z cylindra dochodzi do tzw. strzału w kolektor - o ile metalowy wytrzyma i rozwali co najwyżej puszke filtra o tyle plastikowy może rozwalić na kawałeczki, a wtedy lipa.
-
- Forum Master
- Kontakt:
3-4 tys hmm to prawie polowa wartosci autka no moze 1/3 .. moze dlatego chlopak raczej sklania sie do tanszej instalacjiSzwagier pisze:Markos chodzi za pewne o to ze kolega chce wstawic tansza,starszej generacji instalacje.Sekwencyjna instalacja kosztuje ok 3-4tys zl,a ta najprostsza pod wtrysk ok 1,6tys.
Jesli nie wiesz o co chodzi to chodzi o kase
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
biorac pod uwage solidna konstrukcje plastikowego kolektora do c16xe, mialbym pewne watpliwosci, czy popsuje sie on od jakiegos glupiego bum...
a tak w ogole to ja tu widze blah blah blah. nic konkretnego. jak ci wybuchnie kolektor to kupisz sobie z jakiegos innego 14, albo 16xe metalowy. jaki problem? jak zrobie juz u siebie kolektor ssacy do bede mial swoj do oddania.
napisales do osmana tak jak ci mowilem? u niego lezy stary kolektor..
a tak w ogole to ja tu widze blah blah blah. nic konkretnego. jak ci wybuchnie kolektor to kupisz sobie z jakiegos innego 14, albo 16xe metalowy. jaki problem? jak zrobie juz u siebie kolektor ssacy do bede mial swoj do oddania.
napisales do osmana tak jak ci mowilem? u niego lezy stary kolektor..
-
- Świeżak
-
- Świeżak
-
- Świeżak
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
http://forum.tuning.info.pl/profile.php ... ile&u=8011
naucz sie dokonywac edycji postow
to wszystko mozna bylo wpisac w jeden post poprostu go poprawiajac.
naucz sie dokonywac edycji postow
to wszystko mozna bylo wpisac w jeden post poprostu go poprawiajac.
-
- Świeżak
-
- Swój
- Kontakt:
TEn kolektor od x16xe i x14xe nie pasuje do c16xe tam jest całkiem inna budowa przepustnicy cza by to wszystko wymienić razem z dolnym kolektorem ssacym.
Jedyne madre wyjscie to sekwencyjny wtrysk.
Jedyne madre wyjscie to sekwencyjny wtrysk.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Swój
- Kontakt:
Tak jak Markos napisales to jest chyba najlepsze wyjscie z sytuacji dokładasz niewiele i masz mantzela i gaz. . Tylko dobrym wyjściem było by jeszcze pozbycie sie przepływki która defakto tez moze ulec zniszczeniu a do c16xe uzywana przepływka w polsce jest nie do dostania a nowa to lepiej nie wiedziec ile kosztuje !!! Ale jednak jak juz zakładać gaz to ja mysle ze wtrysk do tego auta jest optymalnym rozwiazaniem ja mam i moge każdemu polecic zero problemów autko pali mi 10L gazu i nie zauważyłem różnicy w osiągach między gazem a benzyną.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;