ale naprawde niebawem wkrotce wszystko bedzie wiadomo
c20rsa.com - premiera! oraz update'y projektu :)
- wow
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
obiecuje i obiecuje.. sensacje robie.. ale nie moge znow wszystkiego wyspiewac bo plany jeszcze wisza na wlosku.. nie wiem czy wszystko, a jesli nie to ile i kiedy i wogole bedzie zrealizowane.. takze niestety sam musze jeszcze dlawic to w sobie i nie powiem jeszcze.. 
c20rsa, czlowieku meeen!
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
wow = mistrz w kreowaniu napięcia :)17 .
nie piszesz chyba scenariuszy filmów grozy .. to proszę się za długo nie ociągać
nie piszesz chyba scenariuszy filmów grozy .. to proszę się za długo nie ociągać
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
...jak to jest to, co ja myślę, to będzie naprawdę superwow pisze:obiecuje i obiecuje.. sensacje robie.. ale nie moge znow wszystkiego wyspiewac bo plany jeszcze wisza na wlosku.. nie wiem czy wszystko, a jesli nie to ile i kiedy i wogole bedzie zrealizowane.. takze niestety sam musze jeszcze dlawic to w sobie i nie powiem jeszcze..
- kyniek
- Weteran
- Podziękował;: 1 raz
- Kontakt:
wiesz co Ty sie nie dziw jak spadnie zainteresowanie c20rsa, nic nie mowisz ludzie juz ledwo wytrzymuja z niewiedzy zdradz chociaz cokolwiek bo normalnie......wrrwow pisze:a o czym myslisz pirat?![]()
po weekendzie wrocilem z jeszcze wiekszym optymizmem i jeszcze wieksza ochota na modyfikacje... oj, juz sie normalnie doczekac nie moge... aaaaaaaaaaaaaa...
tja nastał czas spokojnego kombi...
- kyniek
- Weteran
- Podziękował;: 1 raz
- Kontakt:
wiesz co Ty sie nie dziw jak spadnie zainteresowanie c20rsa, nic nie mowisz ludzie juz ledwo wytrzymuja z niewiedzy zdradz chociaz cokolwiek bo normalnie......wrrwow pisze:a o czym myslisz pirat?![]()
po weekendzie wrocilem z jeszcze wiekszym optymizmem i jeszcze wieksza ochota na modyfikacje... oj, juz sie normalnie doczekac nie moge... aaaaaaaaaaaaaa...
tja nastał czas spokojnego kombi...
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
ok! czas troszke odslonic rabka tajemnicy wokol przygotowan do nowego projektu - na stronie zdjec jeszcze nie ma, ale zalozenia dotyczace silnika moge powiedziec 
c20rsa 2005 projekt
silnik:
- szlif bloku
- kute tloki arias 8.5:1
- metalowa uszczelka pod glowice
- wysoko przeplywowa pompa paliwa walbro
- turbo garrett t28
- custom intercooler
- c20let ecu + perfect power smt7
ot, ogolne zalozenia ale juz wiadomo mniej wiecej o co chodzi
cel: no coz... poczatkowo myslalem zeby zrobic 180koni atmosferycznie, dlatego w momencie kiedy plan turbo nabral ksztaltow pomyslalem... hmmm... dlaczego do tych 180 koni nie dodac kolejnych stu?
target to mniej wiecej 280koni - byc moze wiecej, byc moze mniej... priorytetem jest tu nie moc sensu stricte, ale przebieg momentu i odpowiedz na pedal gazu. zdjecia nowych zabawek juz wkrotce na stronie 
c20rsa 2005 projekt
silnik:
- szlif bloku
- kute tloki arias 8.5:1
- metalowa uszczelka pod glowice
- wysoko przeplywowa pompa paliwa walbro
- turbo garrett t28
- custom intercooler
- c20let ecu + perfect power smt7
ot, ogolne zalozenia ale juz wiadomo mniej wiecej o co chodzi
cel: no coz... poczatkowo myslalem zeby zrobic 180koni atmosferycznie, dlatego w momencie kiedy plan turbo nabral ksztaltow pomyslalem... hmmm... dlaczego do tych 180 koni nie dodac kolejnych stu?
c20rsa, czlowieku meeen!
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
No to pomylilem sie co do moich pomyslow, bo te sa duzo bardziej atrakcyjne! Super! trzymam kciuki, zeby si wszystko udalo!
Zdradz nam jeszcze jak te plany sie rozloza w czasie? Da sie to jakos okreslic mniej wiecej, czy tylko tyle, ze do konca roku?
...a jeszcze niedawno Wow mowil, ze to bedzie samochod do normalnej jazdy, taka tam seria
pozdrawiam
Zdradz nam jeszcze jak te plany sie rozloza w czasie? Da sie to jakos okreslic mniej wiecej, czy tylko tyle, ze do konca roku?
...a jeszcze niedawno Wow mowil, ze to bedzie samochod do normalnej jazdy, taka tam seria
pozdrawiam
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
hahahahaha... dobry tekst...Staneq pisze:Wow "człowieku meeen"in this case I can only say łał
plan jest mniej wiecej taki:pirat pisze:Zdradz nam jeszcze jak te plany sie rozloza w czasie? Da sie to jakos okreslic mniej wiecej, czy tylko tyle, ze do konca roku?
...a jeszcze niedawno Wow mowil, ze to bedzie samochod do normalnej jazdy, taka tam seria![]()
luty - remont silnika, nowe tloki, uszczelki, sruby glowicy, itd. nastepnie dotarcie nowych tlokow i bloku jako atmosfera
marzec - inne prace zawieszeniowo/karoseryjne
marzec/kwiecien - turbo
no i zeby nie bylo ze to taki wariacki plan... nie nie... nie robie 300+koni i samochodu na prosta. chce i bede tym normalnie jezdzil. turbo ma pompowac od mniej niz 3000rpm (nie pelna moca, ale bedzie) dlatego jazda tym bedzie podobna do jazdy seryjna dwulitrowka tyle ze szybciej, sporo szybciej
dziekuje za kciuki - beda potrzebne, bo to zdecydowanie projekt z najwiekszym rozmachem od czasu kupna tego samochodu.
zmiana garazu... wracam do promotora... popelnili naprawde sporo udanych samochodow, widzialem efekty, widze jak poprawila sie jakosc rozwiazan i elementow i przekonalo mnie to. chojnacki byl troszke zawiedziony, ze nie bedzie n/a ale tylko troszke...kubelt pisze:Bardzo ladne planyZdradz tajemnice, gdzie to bedziesz robil? W dotychczasowym garazu czy zmieniasz front? Chojnacki juz o tym wie?
c20rsa, czlowieku meeen!
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
No Maestro ... nie wiem co powiedzieć. Na razie zbieram szczękę z podłogi ... jestem pełen podziwu dla determinacji w dążeniu do celu ... oby Ci się udało wszystko na wiosne zrobić to będzie super, bo plany są ambitne a jak wiadomo pełno niespodzianek na drodze może być .. oby jak najmniej.
Aż boje się pomyśleć jak to będzie śmigać ... obawiam się że zakola mogą ci się powiększyć od tych przeciążeń
Aż boje się pomyśleć jak to będzie śmigać ... obawiam się że zakola mogą ci się powiększyć od tych przeciążeń
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
swistak konkretny, ale bez hardkoru.. dobry o tyle, ze "nie za duzy" i na podwojnym ball bearingu
zdjecia gratow beda jak tylko sie ogarniemy i uda nam sie spotkac o jakiejs rozsadnej porze i zrobic takie troche "art" zdjecia zabawek
@ hiv
w tych silnikach turbiny niestety prawie nie slychac (costam szumi, ale to wszystko), a dodatkowo nie ma opcji na zewnetrzny zawor upustowy
troche trzeba bedzie poczekac zanim smt7 "nauczy sie" silnika, wtedy moze bedzie mozna pomyslec o pssssyk przy ujeciu gazu
zdjecia gratow beda jak tylko sie ogarniemy i uda nam sie spotkac o jakiejs rozsadnej porze i zrobic takie troche "art" zdjecia zabawek
@ hiv
w tych silnikach turbiny niestety prawie nie slychac (costam szumi, ale to wszystko), a dodatkowo nie ma opcji na zewnetrzny zawor upustowy
troche trzeba bedzie poczekac zanim smt7 "nauczy sie" silnika, wtedy moze bedzie mozna pomyslec o pssssyk przy ujeciu gazu

- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Napisalbym cos motywujacego, ale coz.. tego Pana trzeba predzej hamowac bo napedzony jest zdrowo!!
Plany ambitne, wiec oby wszystko sie gladko udalo, fingers crossed!
.
Ps. A jednak literka t zagosci na black beast..
i to nie byle jakie t z duzymi mozliwosciami 
Powodzenia!
Plany ambitne, wiec oby wszystko sie gladko udalo, fingers crossed!
Ps. A jednak literka t zagosci na black beast..
Powodzenia!

- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Turbinka bez pssssyk przy odjęciu gazu??? A ja tak to lubie...!markos pisze: @ hiv
w tych silnikach turbiny niestety prawie nie slychac (costam szumi, ale to wszystko), a dodatkowo nie ma opcji na zewnetrzny zawor upustowy![]()
PS. U Rena na miedziance ładnie pssssyczało
Może znów corsa...
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
w zupelnej teorii ta turbina powinna na to pozwolic, ale nic absolutnie na sile... zreszta nie nastawiam sie na to 300 - niech cos jeszcze pozostanie do zrobienia na sezon 2006arts pisze:cos mi sie wydaje ze bedzie dazenie do rownych medialnych 300ps
zaczekaj az sie przejedziemy na miedziance... puszka c20rsa na wache stoi poki co w domu ale znow ja zabiore do bagaznika, lolsierak pisze:No Maestro ... nie wiem co powiedzieć. Na razie zbieram szczękę z podłogi ...
(nie)stety to jest taka dziwna choroba ktora nie odpuszcza, a ja zdaje sie mam dosc ciezki jej przypadek...kyniek pisze:heh pamietam jak gadalismy to mowieles ze to Ci wystarczy ze juz odpuszczasz dalsze prace hehe tak samo jak Renowi combo mialo sluzyc tylko do pracy hehe
buhahahahaha... my to sie musimy na jakies piwo ustawic bo z rozkminek z Toba tez zawsze jakies optymistyczne mysli plyna i wkretowo sie silnie robi!endo pisze:Napisalbym cos motywujacego, ale coz.. tego Pana trzeba predzej hamowac bo napedzony jest zdrowo!!![]()
![]()
![]()
-=m&m=- pisze:Boże Wow Ty mnie przerażasz :0
gwizd turbinki pewnie bedzie ale z sapaniem troszke gorzej, ale jest do zrobienia i pewnie bedzie bo jakos nie-sapiace turbo jest jakies takie smutneHiv pisze:Turbinka bez pssssyk przy odjęciu gazu??? A ja tak to lubie...
c20rsa, czlowieku meeen!
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Nie przypominaj mi lepiej prosze bo ja do tej pory jeszcze nie jechalem z Tobawow pisze:zaczekaj az sie przejedziemy na miedziance... puszka c20rsa na wache stoi poki co w domu ale znow ja zabiore do bagaznika, lol
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi

ale fajnie to wszystko wygląda