SWAP 1,6 do corsy A

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ThomasTsT
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: ThomasTsT »

No i mam gaznik a własciwie 3... z tym ze tylko jeden sprawny... wiedzieliscie ze FAWORITKA ma taki sam gaznik?? lekko sie zdziwiłem.. :zakrecony: w kazdym razie pasuje:) w tym tygodniu jeszce go odpale(mam nadzieje).. niewiem czy wytrzymam z przekładka do feri i niewiem czy czasem juz w piatek niewezme sie za przezucenie.. :-D :-D :-D (jesli odpali)...hehe..
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Po złozeniu jednego gaznika z 3... załozeniu aparatu zapłonowego z 1,2 nareszcie ODPALIŁ!! :-D :-D :-D niestety jeszce nie w samochodzie.. tylko na ziemi w garazu:(... miałem troche problemow... zaskoczył dopiero wtedy gdy załozyłem druga czesc kolektora(tzw.PORTKI)... naprawde zaskakujaco dobrze i szybko wkrecał sie na obroty.. ciekawy jestem jak bedzie sie zachowywał w aucie.. :oko:
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

powodzenia i nie zapomnij o zalaniu do olejem :)
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Przd odpaleniem go zalałem :oko:
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

To gratulacje!!!
Ja do mojej B szukam 1.6 16V i chcialbym juz na wakacje sobie pojedzic z nowym serduchem ,zobaczymy jak bedzie ,narazie szukam silnika...
Pozdrawiam!!
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

1.6 16v dobra opcja... lepiej sie prowadzi niz z 2.0 a przy odrobinie prostego tuningu mozna zrobic 140koni :)
c20rsa, czlowieku meeen!
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

wow pisze:1.6 16v dobra opcja... lepiej sie prowadzi niz z 2.0 a przy odrobinie prostego tuningu mozna zrobic 140koni :)
Widze ze Wow zaraza swapowaniem jak sie da. Jak nie 2.0 to znajdzie pozytywy 1.6 a rzesza zakazonych coraz wieksza i cierpiaca np Endo :lol:
..::CTM#117::..
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

bo nie ważne co się swapuje i modyfikuje, czy co ile kosztuje .. ważna jest zabawa i frajda jaka z tego jest!! :)23
ps. jak się uda to nie jedna 8v pokaże na co ją stać ;)
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

DOKŁADNIE!! jeszce niejedna 8v pokaze na co ja stac:D
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

Budzio pisze:
wow pisze:1.6 16v dobra opcja... lepiej sie prowadzi niz z 2.0 a przy odrobinie prostego tuningu mozna zrobic 140koni :)
Widze ze Wow zaraza swapowaniem jak sie da. Jak nie 2.0 to znajdzie pozytywy 1.6 a rzesza zakazonych coraz wieksza i cierpiaca np Endo :lol:
taaa u mnie mialo byc tylko 1.6...zepsulo sie i wmowilem sobie ze jest nie do zrobienia...i w ten sposob stanelo na 2.0 narazie 8V...a co dalej?
corsa A & Audi S3
Obrazek
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

AdamXXL pisze:bo nie ważne co się swapuje i modyfikuje, czy co ile kosztuje .. ważna jest zabawa i frajda jaka z tego jest!! :)23

no włąsnie te smaczki sa najfajniesze jak cos sam kminisz :)
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

eee tam ja sie wyłamie i nie bede swapował tylko podłubie w moim c14se :-P czytajac stare spec na c20rsa.com wiem ze c14se da sie fajnie zrobić :-D
Było c14se
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

;)) No ja nanarzie szukam tego nowego serducha do mojej B .
Swap bedzie na 100% -to tylko kwestia czasu.
Musze znalezc silnik.
Moze pomozecie ??
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

Budzio pisze:Widze ze Wow zaraza swapowaniem jak sie da. Jak nie 2.0 to znajdzie pozytywy 1.6 a rzesza zakazonych coraz wieksza i cierpiaca np Endo :lol:
bo taka jest prawda. kazdy silnik ma swoje wady i zalety... zero sciemy. naprawde jesli chodzi o kwestie prowadzenia to 1.4/1.6 bije na glowe wszystkie bigblocki
AdamXXL pisze:bo nie ważne co się swapuje i modyfikuje, czy co ile kosztuje .. ważna jest zabawa i frajda jaka z tego jest!! :)23
podpisuje sie pod tym - taka jest prawda! naprawde caly sek w tym, zeby byla frajda - zeby cos robic, cos innego, cos nowego, fajnego... przeciez gdyby nie to ze swapy na kazdym kroku pewnie nie wkrecilbym sie w zbudowanie jeszcze czegos bardziej zwariowanego - a tak dzieje sie cos :)
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

@wow

Buduj, buduj ... myślę, że w 2006 roku będziemy spokojnie mogli wydać album ze zdjęciami i opisami .... "Know-How ... Swap by CTM Club"

Co wy na to? :)23
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

sierak pisze:@wow

Buduj, buduj ... myślę, że w 2006 roku będziemy spokojnie mogli wydać album ze zdjęciami i opisami .... "Know-How ... Swap by CTM Club"

Co wy na to? :)23
Jak na jesien 2006 to owszem! Czemu nie? I na domene pare groszy bedzie jak znalazl! A sprzedaz bedzie szla jak zloto ;)
Może znów corsa...
Awatar użytkownika
Marcin99
Nowy
Kontakt:

Post autor: Marcin99 »

Dajemy rade panowie :-D
Wow musisz nam uciekać bo niedługo miałbyś jedną z wielu :oko:
Ja jutro zrobię sesyjke zdjęciową - miała być w środę ale przez tą śnieżycę jakoś tak wyszło.
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Silnik jest juz w aucie... operacja trwała 12 godzin o 12 do 24 :-D ...Ale nieobyło sie bez komplikacji... po wyjeciu mojego 1,2 ku mojemu zaskoczeniu doszedłem do wniosku ze skrzynia nie pasuje( tylko M&M moze wam powiedziec jak moj ojciec bluznił i sie wqzał :-D )... mimo ze obydwie to F13 moja miała o wiele mniej miejsc na koło zamachowe... zmuszony byłem załozyc skrzynie z 1,6... do zrobienia pozostało mi doprowadzenie wody do gaznika... jest z tym pewien kłopot :-( ... czeka mnie jeszce sporo pracy ale najwazniejsze ze silnik jest juz zamontowany... reszta to KoSmEtYkA...
UhU
Nowy
Kontakt:

Post autor: UhU »

Thomas gratuluje :-D Musi sie udać ;)
Awatar użytkownika
Marcin99
Nowy
Kontakt:

No to gratulacje - cieszę się tym bardziej że mnie się też prawie udało - silniczek już ładnie pali i jutro mam nadzieje na pierwszą jazde :D
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Miał byc tonajszczesliwszy dzien mojego zycia... miało spełnic sie mazenie o pierwszym SWAPIE w moim zuciu... no i przedewszystkim miałem spedzic cudowny dzien z moja ukochana... silnik odpalił... ale brak sprezania na 4 tłoku... i chuj... cała robota na nic.... a ukochana w prezencie mnie zostawiła.... i jak tu sie qrwa nie załamac... w dodatku dostałem wiadomosc z enie zaliczyłem poprawki w szkole... wszystkie plany i marzenia przepadły... wszystko poszło sie pierdolic... niecche mis ie zyc... jesli dorzyje jutra to uznam to za sukces...
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Ostatnio zmieniony 15 lut 2005, o 07:57 przez ThomasTsT, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

Ehhh :(
Szkola nie zajac nie wydupi ,laska jak kocha to wroci ,a silnik jakos zrobisz :))
CTM wierzy w Ciebie :))
Glowa do gory :)))!!
Awatar użytkownika
Marcin99
Nowy
Kontakt:

Thomas nie pękaj - mnie dopiero dzisiaj po 6 dniach swapowania udało się prawie wszystko zrobić że nie ma już problemów.
Jak przeczytałem że ty w 12 godzin to ci zazdrościłem - ale jak czytałeś mnie wywaliło dźwigienki i też była jazda.
Głowa do góry dasz rade.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

jak bylem taki mlody to mialem chyba troche wiecej optymizmu zyciowego... :zakrecony:
Obrazek
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

jak ja bylem taki mlody to po glowie zadne swapy mi nie chodzily tylko co innego :grin:
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Wczoraj rano rozebrałem silnik na czesci pierwsze..wyjołem tłoki...i doszedłem do wniosku ze pierscieni praktycznie nie było.. rowki na tłokach były wyrabane ale dałem rade.. przetoczyłem je troche i dałem grubsze pierscienie ... przez co dodatkowo polepszyło sie sprezanie.. o godzinie 8 wieczorem auto juz jezdziło... a jezdzi i to DOBRZE jezdzi :-D .. wiedziałem ze osiagi moga sie troche polepszyc ale ze az tak :0 .. teraz musze poczekac jak bedzie sucho i pomiezyc wszystkie osiagi... jak odłoze troche kasy to pojade na hamownie.. naprawde silniczek zarabiscie wkreca sie na obroty... pali gume przez całe dwa pierwsze biegi... ale najbardziej podoba mi sie moment bodajze koło 4 tys obrotow... ma sie wrazenie jak by załaczyła sie turbina... auto wyrywa do przodu jak oszalałe... niektozy z was maja moze i lepsze osiagi w swoich autach... ale naprawde efekt mnie mile zaskoczył... całkowity koszt zamyka sie w kwocie 1500zł.. co wydaje mi sie naprawde dobrym rezultatem..

WIELKIE PODZIEKOWANIA dla:
*Marcina99-za to ze znalazł dlamnie silnik i za niektore elementy silnika
*AdamaXXL-za dobre rady odnosnie wałka i przerobek
*M&M-za to ze mnie wspierał w trodnych chwilach
*No i dla nie pokonanego w boju mojego ojca :-D

:-D TATA SYN TUNING RULEZ!! :-D

PS:..ehhh teraz pozostaje problem z laska... mam nadzieje ze z nia pojdzie mi rownie dobrze jak z Corsa.. :zakrecony:
Ostatnio zmieniony 16 lut 2005, o 09:11 przez ThomasTsT, łącznie zmieniany 2 razy.
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

gratulacje! :-D :)2 oby wszystkim tka szlo i za tkaie pieniadze. czekam na wykresik zobaczymy jak to faktycznie wyglada
..::CTM#117::..
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

zaaaajebista przekladka za 1.5k!! mistrz!! szczegolnie, ze odczules az taka poprawe osiagow, respekt, naprawde zajebiscie fajnie, ze wszyscy sie swapuja :-D

ja niestety troche jeszcze poczekam na swoje c18xe, bo jasnie pan wlasciciel samochodu z moim nowym silnikiem wyjechal do niemiec i nikt nie wie, kiedy wroci :(
Obrazek
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

Gratulacje Tomas!!!Chetnie bym sie przejechal twoja A ,jak to chodzi :D
No mnie ten swap wyjdzie kolo 1.5tys w calosci ,moze mniej :)
Narazie kadzio czeka na cieplejsze dni :))
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”