ile mocy ma markosowe pudlo? [ROZWIAZANIE ZAGADKI]
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ile mocy ma markosowe pudlo? [ROZWIAZANIE ZAGADKI]
strasznie uwierala mnie w kieszeni bania, ktora zarobilem wczoraj na serwisie dekow postanowilem ja jakos pompatycznie wydac, pojechalem wiec na hamownie
wybralem jeszcze malo popularne miejsce, ktore juz dzisiaj moge polecic, mianowicie kreatora mocy (grupa promotor) na ulicy syreny 14 w warszawie. nie, kompletnie nic z tej reklamy nie mam, ale miejscowka jest naprawde wporzo
oczywiscie kamery zapomnialem, bylo troche nie po drodze do domu, zdjec tez nie ma, ale trudno, musicie obejsc sie bez tego. bedzie wykres, ale o tym nizej.
przypomne tylko co mam z modow:
- barrrrrdzo ekonomicznie zrobiona glowica, bez polerowania i pasowania kolektorow
- wkladka k&n zamiast seryjnego papieru
- okaleczony spawany w 4 miejscach wydech o seryjnej srednicy, w ktorego sklad wchodzi kawal prostej rury i tlumik koncowy z corsy b 1.4 8v
hamowalem sie na zwyklym 95 oktanowym paliwie bez zadnych wspomagaczy z automatu neste. jakies 1000+km temu:
- zmienilem olej (valvoline racing vr1 5w50)
- kupilem i wlozylem nowe swiece (tradycyjnie ngk)
- wyczyscilem i naoliwilem filtr powietrza
rok temu samochod byl hamowany tez jakos mniej wiecej 1000km po wymianie wszystkiego na swieze.
w zwiazku z tym, ze nie spodziewalem sie zadnej poprawy w stosunku do zeszlorocznych hamowan (87PS na wkladce k&n), ewentualnie conajwyzej 2-3 konie, zeby wyszla seria, postanowilem zrobic z tego mala ankiete
dokladna odpowiedz z wykresem ukaze sie na poczatku/w srodku przyszlego tygodnia, bo czeka mnie jeszcze seria hamowan z seryjnym wydechem i dodatkowa historyjka, ktora pozwole sobie opisac w kolejnym temacie
tak wiec - zgadywanka! odpowiedzi podane w ankiecie, prosze glosowac
tych, ktorzy juz wiedza prosze o nieglosowanie i najlepiej niepisanie w tym temacie
wybralem jeszcze malo popularne miejsce, ktore juz dzisiaj moge polecic, mianowicie kreatora mocy (grupa promotor) na ulicy syreny 14 w warszawie. nie, kompletnie nic z tej reklamy nie mam, ale miejscowka jest naprawde wporzo
oczywiscie kamery zapomnialem, bylo troche nie po drodze do domu, zdjec tez nie ma, ale trudno, musicie obejsc sie bez tego. bedzie wykres, ale o tym nizej.
przypomne tylko co mam z modow:
- barrrrrdzo ekonomicznie zrobiona glowica, bez polerowania i pasowania kolektorow
- wkladka k&n zamiast seryjnego papieru
- okaleczony spawany w 4 miejscach wydech o seryjnej srednicy, w ktorego sklad wchodzi kawal prostej rury i tlumik koncowy z corsy b 1.4 8v
hamowalem sie na zwyklym 95 oktanowym paliwie bez zadnych wspomagaczy z automatu neste. jakies 1000+km temu:
- zmienilem olej (valvoline racing vr1 5w50)
- kupilem i wlozylem nowe swiece (tradycyjnie ngk)
- wyczyscilem i naoliwilem filtr powietrza
rok temu samochod byl hamowany tez jakos mniej wiecej 1000km po wymianie wszystkiego na swieze.
w zwiazku z tym, ze nie spodziewalem sie zadnej poprawy w stosunku do zeszlorocznych hamowan (87PS na wkladce k&n), ewentualnie conajwyzej 2-3 konie, zeby wyszla seria, postanowilem zrobic z tego mala ankiete
dokladna odpowiedz z wykresem ukaze sie na poczatku/w srodku przyszlego tygodnia, bo czeka mnie jeszcze seria hamowan z seryjnym wydechem i dodatkowa historyjka, ktora pozwole sobie opisac w kolejnym temacie
tak wiec - zgadywanka! odpowiedzi podane w ankiecie, prosze glosowac
tych, ktorzy juz wiedza prosze o nieglosowanie i najlepiej niepisanie w tym temacie
Ostatnio zmieniony 7 sie 2005, o 11:27 przez !markos, łącznie zmieniany 3 razy.
- czester 1
- Weteran
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: ile mocy ma markosowe pudlo?
lepiej napisz co do wygrania jest!markos pisze: tak wiec - zgadywanka!
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
dla mnie jednorazowe schamowanie nie jest miarodajne..same bledy pomiaru, i wiele wiele czynnikow...trzeba wielu powtarzanych badan aby mozna wnioski konkretne wyciagnac...
Ale wracaja do tematu to mysle ze ta twoja "..z dupy wypruta Corsa" ma 93konie..
btw jak bedziesz robil te badania zrob moze na seryjnym filtrze i na wkladce zobaczymy czy jest wogle jakaś różnica
Ale wracaja do tematu to mysle ze ta twoja "..z dupy wypruta Corsa" ma 93konie..
btw jak bedziesz robil te badania zrob moze na seryjnym filtrze i na wkladce zobaczymy czy jest wogle jakaś różnica
Było c14se
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
odgłosy z wydechu na zlocie jednoznacznie kojarzyły mi się z syrenką 105 ale tylu koni raczej nie będzie. obstawiałem 90-95
.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
- sasiadwroc
- Nowy
- Kontakt:
- sasiadwroc
- Nowy
- Kontakt:
dokładnie, świetnie to ująłeś: Jak dostał do łapy jakich pucharek, to człowiek od razu staję się ładniejszy, większy, a furka ma min. 20 ps więcej z poj. 1400 ... wtedy można nawet do Wow'a podskoczyć w zapomnieniu hy hyendo pisze:... mysle, ze po zamontowaniu nagrody ze zlotu moc moze wzrosnac do 100+ bhp
Drobny cwaniak
-
- Weteran
- Imię: Marcin
tyle to w Kraku kosztuje standart 3 pomiary!markos pisze:ja juz pisalem zainteresowanym na gadu - dla klubow znizka, 80 zeta za samochod
przy większej ilości furek (czytaj 3szt. i więcej) to zdajsie 50zeta
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ja za banie moglem sie toczyc i 5 razy, toczylem sie 4, bo wiecej nie bylo potrzeby, wynik sie powtarzal. placisz za wjazd na rolki, a nie za pomiar.
powtarzam, bo panowie chyba zapomnieli - to jest WARSZAWA. nie krakow, czy inna miejscowka.
glupie gadanie, ze tu taniej, a tu drozej. u chojnackiego hamownia kosztuje 150 i jest to rzeklbym obiegowa cena jak za hamownie w warszawie. jako, ze powstaja nowe miejscowki to cena jest czasem nizsza - ot chocby wspomniany kreator mocy. ja sie ciesze, ze nie musze juz placic 150, a tylko 100.
powtarzam, bo panowie chyba zapomnieli - to jest WARSZAWA. nie krakow, czy inna miejscowka.
glupie gadanie, ze tu taniej, a tu drozej. u chojnackiego hamownia kosztuje 150 i jest to rzeklbym obiegowa cena jak za hamownie w warszawie. jako, ze powstaja nowe miejscowki to cena jest czasem nizsza - ot chocby wspomniany kreator mocy. ja sie ciesze, ze nie musze juz placic 150, a tylko 100.